کد خبر: ۵۸۳۷۱۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۸
قیمت نفت خام، برای نخستین‌بار در 5 ماه گذشته به بیش از 50 دلار به ازای هر بشکه رسیده بود

دوراهی دشوار دونالد ترامپ؛ افزایش قیمت نفت و گاز و یا اعمال فشار بیشتر علیه ایران؟

تمدید معافیت خرید نفت از ایران برای کشورهای دیگر از سوی دولت امریکا به زودی به اتمام خواهد رسید، آنچه رییس جمهوری امریکا انجام می دهد تاثیر بزرگی بر بازارهای نفت جهان خواهد گذاشت.
آفتاب‌‌نیوز :
سرویس بین‌الملل- شبکه خبری "بلومبرگ" با انتشار گزارشی درباره تاثیر تصمیمات ترامپ درباره ایران بر عرصه انرژی جهانی می‌نویسد: "آخرین مهلت برای دولت امریکا به منظور تمدید یا عدم تمدید معافیت خرید نفت سایر کشورها از ایران به زودی سر خواهد رسید. رییس جمهوری امریکا با تصمیم دشواری مواجه است. بدون شک او می‌خواهد بر ایران کشوری مهم در خلیج فارس فشار وارد کند اما این تصمیم ریسک‌هایی را برای قیمت نفت و افزایش احتمالی آن به همراه خواهد داشت و بر قیمت گاز نیز تاثیرگذار است. 

به گزارش آفتاب‎نیوز؛ "برایان هوک" نماینده ویژه دولت امریکا در امور ایران معتقد است که شرایط بازار نفت در سال جاری بهتر از سال 2018 میلادی است. او می‌گوید چندین کشور به هدف امریکا برای به صفر رساندن خرید نفت از ایران دست یافته‌اند. با این حال، آمار و ارقام حاکی از داستان دیگری هستند. از زمان تعطیلات کریسمس به این سو قیمت نفت خام تفریبا 50 درصد افزایش یافته است و در هفته گذشته برای نخستین بار در پنج ماه گذشته به بیش از 50 دلار و 62 سنت به ازای هر بشکه رسید. آخرین اطلاعات مربوط به وزارت انرژی امریکا نشان می دهد که قیمت گاز نیز از انتهای  ماه فوریه به میزان 18 درصد افزایش یافه است. از سوی دیگر در روندی تدریجی اما پیوسته میزان نفت تولیدی از میادین گاز ایران و صادرات آن افزایش یافته است. بخشی از این موضوع به دلیل خاموش کردن سیستم‌های رادیویی و ارسال سیگنال از سوی نفتکش‌ها بوده است که اجازه می‌دهند ایران تا حدی تحریم‌های امریکا را دور بزند". 

دوراهی دشوار ترامپ؛ افزایش قیمت نفت و گاز و یا اعمال فشار سخت‌گیرانه‌تر تحریمی علیه ایران

"بلومبرگ" با اشاره به اینکه معافیت شش ماه خرید نفت کشورهایی چون کره جنوبی، چین، ژاپن و ترکیه از ایران از سوی امریکا سبب کاهش صادرات نفت ایران به میزانی چشمگیر نشده است، می‌نویسد:"ردیابی تانکرها از سوی "بلومبرگ" نشان می‌دهد که در ماه مارس میزان صادرات میعانات گازی ایران و نفت آن کشور به میزان 1.76 میلیون بشکه در روز بوده است که بیش از 1.42 میلیون بشکه در ماه فوریه بوده است. این روند با ادعای هوک مبنی بر موفقیت امریکا در محدود ساختن صادرات نفت ایران در تضاد است". 

این شبکه خبری در ادامه می‌نویسد: "قیمت گاز و افزایش آن برای ترامپ مهم است و باید باعث نگرانی او شود. اکنون وضعیت صادرات نفت وخیم است. تولید نفت ونزوئلا از ماه مارس به دلیل بحران سیاسی در آن کشور و فشار امریکا کاهش یافته است. تولید نفت لیبی نیز همزمان با لشکرکشی نیروهای تحت فرمان ژنرال حفتر به طرابلس پایتخت آن کشور و افزایش خشونت‌ها در معرض خطر قرار گرفته است". 

این شبکه خبری در بخش پایانی گزارش خود می‌نویسد:"اکنون ترامپ و تیم امنیت ملی او دو راه پیش روی خود دارند: نخست می‌توانند تمدید معافیت خرید نفت از ایران را پایان داده و مدعی شوند که موضع سخت‌گیرانه‌شان بر جریانات نفتی و بازارهای نفت تاثیر منفی نخواهد گذاشت. از سوی دیگر می‌توانند به عربستان سعودی و بقیه کشورهای عضو اوپک برای افزایش تولید فشار آورند. سعودی‌ها از تقویت تولید‌شان به بهای هزینه کردن رقبا خوشحال خواهند شد. با این حال، آنان تمایلی ندارند که پیش از مشاهده فشار واقعی و تحریم‌های شدیدتر امریکا علیه ایران این کار را انجام دهند. ترامپ در دو راهی دشواری قرار گرفته است؛ او باید میان قیمت پایین‌تر گاز و انرژی در داخل امریکا و تحریم‌های سخت‌گیرانه‌تر علیه ایران یکی را انتخاب کند. در این میان احتمالا او ملاحظات داخلی را در امریکا مدنظر قرار می‌دهد. به نظر می‌رسد او با انتشار توئیت‌های بیشتر بر اوپک و عربستان سعودی برای افزایش تولید نفت فشار آورد و از سوی دیگر معافیت پنج کشور از هشت کشور برای خرید نفت ایران را تایید کند تا حجم خرید از ایران اگر نه به میزان صفر که دستکم کاهش یابد".
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۹
1
0
ترامپ نسان داده که برایش کاری دشوار نیست ، و وعده الکی نمیدهد
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین