کد خبر: ۵۸۴۰۰۰
تاریخ انتشار : ۲۱ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۹

ترامپ: از اصلاحات قانون اساسی در مصر خبر ندارم/ سیسی رئیس‌جمهوری بزرگ است

در میان درخواست سازمان‌های حقوق بشری برای تحت فشار گذاشتن رئیس جمهوری مصر در سفرش به آمریکا جهت لغو اصلاحات قانون اساسی که به او اجازه می‌دهند دوره حکومت خود را تا سال ۲۰۳۴ تمدید کند، رئیس جمهوری آمریکا ضمن استقبال از همتای مصری خود خبرنگاران را به هنگام سوالشان پیرامون این اصلاحات غافلگیر کرده و گفت، درباره این مساله اطلاعی ندارد.
آفتاب‌‌نیوز :
به نقل از شبکه الجزیره، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در میان نگرانی‌های اعضای کنگره و گروه‌های حقوق بشری در مورد سرکوب حقوق بشر در مصر، از عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری این کشور به گرمی استقبال کرده و گفت: درباره بسیاری از مسائل از جمله مسائل نظامی و تجاری گفت‌وگو خواهیم کرد.

ریاست جمهوری مصر پیش از این در بیانیه‌ای هدف از سفر سیسی به آمریکا را بررسی مسائل مختلف منطقه‌ای از جمله تحولات وضعیت لیبی، سوریه و یمن و راه‌های احیای روند صلح عنوان کرده بود.

رئیس جمهوری مصر درباره سرکوب شدید مخالفان سیاسی با انتقاد گسترده‌ای روبه‌رو است. در این راستا دیده‌بان حقوق بشر در بیانیه‌ای از کنگره آمریکا خواست سیسی را با هدف لغو اصلاحات قانون اساسی تحت فشار قرار دهد.

معاون مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در این سازمان گفت: کنگره باید از ابزارهای تأثیرگذاری استفاده کرده و رئیس جمهوری مصر را برای لغو این اصلاحات تحت فشار قرار دهد. وی تصریح کرد، رئیس جمهوری آمریکا بارها از پرداختن به مشکلات حقوق بشری در مصر اجتناب کرده است.

این سازمان در بیانیه مذکور خود احتمال داد، هدف از سفر سیسی به واشنگتن گرفتن چراغ سبز برای اصلاحات قانون اساسی پیشنهادی در مصر است.

رئیس کمیته امور قانون اساسی پارلمان مصر اعلام کرد، قرار است این اصلاحات ۱۶ آوریل در پارلمان به رأی نهایی گذاشته شود. پارلمان این کشور ۱۴ فوریه به صورت اولیه با درخواست اصلاحات برخی از بندهای قانون اساسی از جمله افزایش دوره ریاست جمهوری از چهار سال به شش سال و لغو ممنوعیت کاندیداتوری سیسی برای دوره ریاست جمهوری جدید موافقت کرد. این اصلاحات پیشنهادی همچنین شامل تعیین بیش از یک معاون برای رئیس جمهوری، بازتعریف و عمیق کردن نقش ارتش و ایجاد اتاق پارلمانی دوم (مجلس سنا) است.

اصلاحات مذکور با مخالفت مخالفان بارز سیسی در داخل و خارج از مصر روبه‌رو شده است و آنها در شبکه‌های مجازی جهت ابراز مخالفت خود هشتگی تحت عنوان "نه" برای مقابله با این اصلاحات راه اندازی کرده‌اند اما در مقابل در میان درخواست‌های روزافزون متفاوت میان مشارکت در همه پرسی یا تحریم آن جنبش‌ها و احزاب حامی سیسی این اصلاحات را تأیید می‌کنند.

سفر سیسی به کاخ سفید نخستین سفر او از زمان پیروزی‌اش در دوره دوم انتخابات ریاست جمهوری در ژوئن ۲۰۱۸ به شمار می‌رود.

به نقل از سایت خبری اسکای نیوز، کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد، رئیس جمهوری مصر با همتای آمریکایی خود درباره آخرین تحولات مربوط به بحران لیبی و خطری که گروه اخوان المسلمین ایجاد می‌کند بحث و تبادل نظر کرد. مسؤولان دولت آمریکا نیز سفر رئیس جمهوری مصر به واشنگتن را مهم خواندند که بیانگر روابط استراتژیک قوی میان دو کشور است.

همچنین ترامپ در این دیدار همتای مصری خود را ستود و از هرگونه انتقاد به کارنامه مصر در زمینه حقوق بشر با وجود درخواست‌های متعدد کنگره امتناع کرده و سیسی را رئیس جمهوری بزرگ خواند. او در این دیدار از پیشرفت بزرگ مصر در مبارزه با تروریسم قدردانی کرد.

هنگامی که درباره تلاش رئیس جمهوری مصر جهت اصلاح قانون اساسی از ترامپ سوال شد، اصلاحاتی که این اجازه را به سیسی می‌دهد پس از پایان دوره دوم ریاست جمهوری خود در سال ۲۰۲۲، ۱۵ سال دیگر در قدرت باقی بماند. پاسخ داد: به نظر من او مأموریت بزرگی انجام داده است، از این تلاش‌ها خبر ندارم، می‌توانم به شما بگویم او مأموریت بزرگی انجام داده است. او رئیس جمهوری بزرگی است.

رئیس جمهوری آمریکا در برابر روزنامه‌نگاران به اوضاع حقوق بشر مصر که سازمان‌های بین المللی آن را نابسامان توصیف می‌کنند نپرداخت و در مقابل روابط بین دو کشور را ستود و گفت: در حال حاضر این روابط در بهترین حالت خود قرار دارند. وی همچنین از شراکت تجاری که دو کشور را به هم متصل می‌کند، قدردانی کرد.

در مقابل خودداری ترامپ از پرداختن به موضوع نقض‌های علنی در مصر، قانونگذاران آمریکا نسبت به نابسامانی وضعیت حقوق بشری در مصر به ویژه در سایه اصلاحات قانون اساسی ابراز نگرانی کردند که احتمالاً به دنبال همه‌پرسی در پایان ماه میلادی جاری تصویب می‌شود.

در این راستا تعدادی از مخالفان کودتای مصر نزدیک کاخ سفید در اعتراض به سفر سیسی به آمریکا دست به تظاهرات زدند. معترضان شعارهایی سر داده و از دولت آمریکا خواستند در موضع خود پیرامون نقض‌های حقوق بشری توسط دولت مصر تجدید نظر کند. آنها خواستار آزادی بازداشتی‌های سیاسی شدند.

همزمان با این امر تعدادی از حامیان سیسی در اطراف کاخ سفید تجمع کرده و شعارهای حمایت‌گرانه سر دادند.

همزمان با مذاکرات رؤسای جمهور این دو کشور در کاخ سفید، مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا در مجلس سنا گفت: "ترجیح می‌دهد سیسی را دیکتاتور نخواند".

ایسنا 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین