کد خبر: ۵۸۶۲۰
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۸۵ - ۲۲:۴۲
مشیری نماینده بندرعباس تشریح کرد:

6 دلیل برای مردودی وزیر علوم

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: ایران در آستانه پشت سر گذاشتن سال 85 است و بررسی عملکرد وزرای دولت نهم در حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، دیپلماسی و آموزشی از نکات قابل توجه و گفتگوست. وزارت علوم نیز یکی از پرحاشیه‌ترین وزارتخانه‌های دولت احمدی‌نژاد در یک سال اخیر بوده و تا آنجا پیش رفته که استیضاح وزیر این وزارتخانه مهم در دستور کار برخی از نمایندگان قرار گرفته است. 

در همین رابطه «شهریار مشیری» عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با انتقاد شدید از عملکرد محمد مهدی زاهدی، وی را ضعیف‌ترین وزیر علوم پس از انقلاب دانست و کارنامه وزیر علوم در سال 85 را به 6 دلیل «مردودی» ارزیابی کرد. 

مشیری در گفتگو با خبرنگار سیاسی آفتاب در تشریح نخستین دلیل خود گفت: انتخاب روسای دانشگاه‌ها در مواردی پشتوانه علمی نداشته و بر اساس گرایشات سیاسی انجام شده است. به گونه‌ای که آنها عمدتاً از بین کسانی انتخاب شده‌اند که گرایشات سیاسی‌ آنان با دولت نهم یکسان بوده است، در صورتی که انتخاب چنین مقام‌هایی همواره باید با پشتوانه علمی همراه باشد. 

وی بزرگترین خطای وزیر علوم را برخورد با دانشجویان ممتاز دانست و در تشریح دومین دلیل انتقادات تند خود یادآور شد: عدم اعلام قبولی چند تن از دانشجویان بزرگترین اشتباه زاهدی بوده است. به گفته شهریار مشیری، «دانشجویان ستاره‌دار با دستور وزیر علوم ثبت نام نشدند و بررسی‌های بعدی نشان داد که قبولی 21 دانشجوی دیگر که دارای رتبه‌های یک تا 18 بودند به خاطر گرایشات سیاسی آنها اعلام نشده است که این موضوع برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی اتفاق افتاده است». 

نماینده مردم بندرعباس در ادامه گفت: سومین اشتباه عمده زاهدی در سال 85 بازنشسته کردن زودهنگام اساتید برجسته دانشگاه‌ها بود که این امر نیز با گرایشات سیاسی انجام شد چرا که این برخی از این اساتید در سن بازنشستگی نبودند و هنوز قابلیت تدریس را تا 10 سال دیگر داشتند.

مشیری در خصوص چهارمین دلیل انتقاد خود از وزیر علوم گفت: ایشان بودجه دانشگاه‌های استان‌های مختلف را بسیار ضعیف تنظیم نموده به طوریکه بودجه دانشگاه استان‌های محروم تا 30 درصد کاهش پیدا کرده است.

وی پنجمین دلیل نارضایتی خود از زاهدی را «دخالت در دانشگاه آزاد اسلامی» بیان کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی یک نهاد غیر دولتی است اما آقای زاهدی سعی کرد که با استفاده از جایگاه خود در وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی در امور داخلی دانشگاه آزاد دخالت کند که البته با برخورد صحیح آیت الله هاشمی نتوانست کاری از پیش ببرد.

مشیری تعطیل کردن تشکل‌های صنفی و سیاسی دانشگاه‌ها را ششمین اشتباه عمده زاهدی در سال 85 دانست و گفت: تعطیلی تشکل‌های سیاسی مثل انجمن‌های اسلامی، از زمان آغاز به کار زاهدی شروع شد به گونه‌ای که هم‌اکنون امکان فعالیت دانشجویان در دانشگاه‌ها محدود شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین