آفتابنیوز : آفتاب: انحراف اساسی از «سند چشمانداز، برنامه چهارم توسعه و سیاستهای کلی اصل44» و وخامت اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور موجب شده که آقای هاشمی نسبت به این موضوع واکنش نشان دهد و از دولت احمدینژاد انتقاد کند. چرا که هاشمی رفسنجانی اگر به یک جمعبندی کلی و نهایی برای حفظ انقلاب نرسیده باشد، به انتقاد از کسی نمیپردازد.
«سعید لیلاز» کارشناس مسائل اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب با بیان مطلب فوق توضیح داد: وقتی هاشمی نسبت به وضعیت موجود کشور انتقاد میکند، به این معناست که برای انقلاب احساس خطر کرده است و شواهد و آمار و ارقام رسمی در کشور این دغدغه هاشمی را کاملا تایید میکند.
لیلاز با بیان اینکه «شروع انتقادات هاشمی از احمدینژاد معلول دو عامل اساسی است» در تشریح این دو عامل گفت: عامل اول نتایج انتخابات 24 آذر است که نشان داد دولت نهم نفوذ گستردهای در بین مردم ندارد. عامل دوم و اساسی نیز افزایش مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور در اوج درآمدهای دولت به خاطر سیاستهای نادرست است.
وی تاکید کرد: اگر دولت نهم در سیاستهای خود شکست بخورد، کشور به سمتی میرود که اوضاع را مدیریت ناپذیر میکند.
لیلاز بر این اساس توضیح داد: هم اکنون با وجود افزایش شدید تزریق منابع ارزی و ریالی، نرخ بازده اقتصاد ملی و رشد اقتصادی ملی ایران در حال کاهش است. وی تصریح کرد: میزان مطالبات معوق شبکه بانکی کشور از وام گیرندگان در دو سال گذشته حدود 10 هزار میلیارد تومان بوده که حدود 70 برابر سرمایه بانک مرکزی در پایان سال 83 است.
به گفته وی، همه این مسائل در حالی است که محو رانتخواری و فساد و محو فقر و آوردن نفت بر سر سفرههای مردم شعار محوری احمدینژاد بود.
لیلاز افزود: در مورد محو فقر و آوردن نفت سر سفرههای مردم نیز اوضاع اجتماعی و اقتصادی ایران نشانی از تحقق این موضوع ندارد. این در حالی است که وابستگی به درآمدهای نفتی چند برابر شده است.
وی در پایان تاکید کرد: کاهش نرخ رشد اقتصادی، افزایش تورم، خارج شدن بخش خصوصی از حوزه سرمایهگذاری و... این نگرانی از اوضاع کشور را به دست میدهد که اگر همانطور که قیمت نفت یکبار حدود 18 دلار کاهش یافت بار دیگر به همین میزان کاهش یابد تکلیف مملکت چیست؟