آفتابنیوز : به گزارش آسوشیتدپرس بسیاری از بازداشت شدگان در مقرهای پلیس مورد شکنجه قرار گرفتند. در حالی نیروهای پلیس از به تصویر کشدین چنین فجایعی ابایی به خود راه نمیدادند، دولت موگا به گویا به راحتی قصد علنی کردن شکنجهها را داشت.
در این میان یکی از اعضای جنبش تلاش برای نجات زیمباوه در این باره میگوید: مقاومت عادلانه قانونی ما ادامه خواهد داشت.
البته در صورت تکرار چنین تظاهراتی، مخالفان مجددا نیز سرکوب خواهند شد. هر چه اوضاع در زیمباره وخیمتر شود، دیکتاتور پیر نیز بیش از پیش از سقوط خود واهمه پیدا میکند. این بار دیگر موگابه زمانی که احساس خطر کند مانند دیکتاتورهای در طول تاریخ روند سرکوب را از سرخواهد گرفت. وی برای بقا سیاسی از انجام چنین جنایتهایی نیز سرباز نخواهد زد.
در حال حاضر، موگابه به نوعی توهم قانونی مبتلا شده است. در شرایطی که کشور در آتش تورم میسوزد و در همین حال مردم زیمباره از هشتاد درصد نرخ بیکاری در کشورشان رنج میکشند، رهبر 83 ساله زیمباره به راحتی از اصلاحات نه چندان ضروری در قانون اساسی سخن میگوید.
موگابه سرسختانه خواهان حکومت بر زیمباوه تا پایان سال 2010 میلادی است. البته وی بیشک خواهان ادامه این روند حتی پس از سال 2010 است. در حال حاضر هیچکس در زیمباوه شک ندارد که موگابه از آن دسته از دیکتاتورهایی است که خواهان حضور مادام العمر در قدرت است. موگابه حتی یک لحظه هم به واگذاری داوطلبانه قدرت فکر نمیکند.
اما بریتانیا نخستین کشوری بود که سرکوب وحشتناک مخالفان در زیمباوه را مورد نقد شدید قرارداده و آن را خشونت بار خواند، واشنگتن نیز این قبیل اقدامات را ظلم واضح به شهروندان خواند. البته همسایگان زیمباوه این بار نیز سکوت را ترجیح دادند.
موگابه به راحتی از انتقادهای کشورهای غربی به خصوص انگلستان بهرهبرداری میکند تا مدعی شود که کشورهای خارجی مقصر نابسامانی زیمباوه هستند.