الن سائوربری، مشاور وزیر خارجه آمریكا در امور آوارگان عالیرتبه ترین مقام آمریكایی است كه از زمان فراخوانی سفیر آمریكا در پی ترور رفیق حریری، نخست وزیر اسبق لبنان در ١٤ فوریه سال ٢٠٠٥ از این كشور دیدن كرده است.
دیدار این مقام آمریکایی در ظاهر به بهانه مذاکره درباره سرنوشت ٥/١ میلیون آواره جنگ عراق كه به سوریه پناه بردهاند با دمشق گفتوگو كند.
تاکید بر گفتوگو با آمریکا
فیصل مقداد، معاون وزیر خارجه سوریه پس از نشستی یك ساعته با سائوربری به خبرنگاران گفت: هیچ یك از مشكلات منطقه بدون گفتوگو و همكاری حل نمیشود. وی افزود: تمام مسائل در جهان عرب به یكدیگر مربوط است و این امر ضروری است كه گفتوگویی جامع درباره تمام مسائل داشته باشیم.
همکاری میان دمشق و واشنگتن
تام كیسی، سخنگوی معاون وزیر خارجه آمریكا در واشنگتن اعلام كرد: وی از سوریه خواسته تا با دولت عراق و هم چنین كمیسیونر عالی سازمان ملل در امور آوارگان به منظور حفاظت و كمك به آوارههای عراقی همكاریكند. سوریه نیز در پاسخ به ادامه میزبانی از آوارگان عراقی ابراز تمایل كرد اما همچنین چالشهایی را كه آنها برای دولت سوریه ایجاد میكنند، یادآور شد.
پایان خصومت؟
دیدار این مقام آمریکایی از سوریه و ابراز تمایل سران دمشق به مذاکره در مورد تمامی مسائل میتواند نشانگر پایان دوران تخاصم و آغاز روند نزدیکی میان دو کشور باشد. اما آیا سوریها و آمریکاییها خواهند توانست اختلافات خود را بر سر میز مذاکره حل کنند؟ بیل کلینتون رییس جمهوری ایالات متحده زمانی حافظ اسد را زیرکترین سیاستمدار عرب خوانده بود، در گذر زمان و ورود نیروهای جدید به صحنه سیاست آیا بوش و بشار خواهند توانست سالها خصومت میان طرفین را که در این اواخر آنها را به مرز رویارویی هم کشانده بود، پایان دهند؟