کد خبر: ۵۸۷۳۰
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۸۵ - ۱۳:۱۸

ایران و کره شمالی، دوستان جدید آمریکا؟

آفتاب‌‌نیوز : این روزنامه نزدیک به حزب دموکرات در ادامه می‌نویسد: مقامات دولتی این تحول ناگهانی به سمت دیپلماسی را ثمره شش سال سیاستگذاری دقیق و برنامه ریزی شده می‌دانند اما متخصصان دیگری در خارج از دولت و حتی داخل آن معتقدند این تحول بیش از آنكه نتیجه یك سیاست باشد، دلیلی بر تغییر سیاست های آزمایش شده و شكست خورده است. 

این روزنامه در ادامه به نقل از یك مقام سابق دولت بوش می‌پرسد چه شده كه ما نهایتا این افراد را دوست می‌داریم؟ آیا آنها به جایی رسیده‌اند كه ما می‌خواستیم؟ و یا اینكه ما در سطح افكار عمومی جهان به 30% محبوبیت تنزل كرده‌ایم و فقط 20 ماه دیگر زمان داریم؟ وی می‌گوید كه ایران و كره شمالی نهایتا از طریق ابزارهای دیپلماتیك حل خواهند شد و من فكر می‌كنم در استفاده از این ابزار كند بوده‌ایم. 

برخی از مقامات كنونی معتقدند خروج رامسفلد از مجموعه اصلی تصمیم گیری درباره سیاست خارجی، تصمیم گیری را ساده تر نموده است. رامسفلد و چینی مدتها درباره اینكه گفتگو با كره شمالی و ایران جایزه‌ای به آنها خواهد بود، استدلال می‌كردند و بوش نیز با آنها موافق بود كه این سرمایه سیاسی نباید درباره پروسه صلح بی نتیجه خاورمیانه هدر برود. 

اما رابرت گیتس، وزیر جدید دفاع، عموم توجه خارجی خود را به عراق معطوف نموده و رایس نیز پس از دو سال مقاومت درباره لزوم استفاده از دیپلماسی درباره حل مشكلات سیاست خارجی صرفا” درباره متحدان نزدیك، اكنون بنظر می‌رسد بوش را متقاعد نموده كه دیپلماسی حتی با رژیم های مشكل دار، مسیر درست برای پیمودن می‌باشد. 

فیلیپ زلیكو مشاور رایس تا اوایل سالجاری می‌گوید كه این تحول از پائیز گذشته آغاز گردید و تغییر در پنتاگون در این باره كمك كننده بود. اما مشكلات سیاسی دولت، باعث تقویت جناح رایس شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین