کد خبر: ۵۸۷۳۶
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۸۵ - ۱۳:۱۷
زیباری: ایران در عراق دخالت می‌کند

ادعا‌های تنش‌زای وزیر خارجه عراق در مورد ایران

آفتاب‌‌نیوز : زیباری در برابر پرسش مجری برنامه در مورد بخشی از سخنان خود خطاب به هیئت ایرانی مبنی بر این‌که« ایران نقشی حیاتی در حل مشكلات عراق دارد و همواره نقشی سازنده و مثبت در آرام كردن رنج های مردم ما داشته است.» با لحنی غیر متعارف گفت فكر نمی كنم این اظهارات واقعی من بود. این نقل قول از خبرگزاری ایران است. در واقع ما در روابط خود با ایران بسیار صادق و بسیار صریح بوده ایم. ایران یك همسایه عمده است كه منافع و ملاحظات خود را دارد. ما عراقی ها نیز منافع و ملاحظات خود را داریم. سرنوشت ما، تقدیر جغرافیائی ما این بوده است كه با ایران زندگی می كنیم ولی در واقع ، همواره از ایرانیان خواسته ایم از دخالت در امور داخلی ما خودداری و نقشی سازنده ایفا كنند. آنها می بایست اظهارات خود مبنی بر حمایت از دولت عراق را با اقدامات و سخن گفتن در صحنه همراه سازند. ما همواره در این زمینه استوار بوده ایم. 

مقام عراقی در ادامه افزود: فكر می كنم آن نقل قولی كه شما قرائت كردید را در خبرگزاری های ایران دیده باشم. ما هنوز از روابطی خوب سود می بریم. ما بسیار علاقه داریم با آنها كار كنیم، به گونه ای مثبت با آنها تعامل كنیم ولی به طور همزمان استقلال و حاكمیت كشور من نیز مورد احترام باشد. 

زیباری در برابر سخنان مجری برنامه و ادعای او مبنی بر اینکه «نخست وزیر مالكی از همسایگان عراق به ویژه ایران و سوریه خواسته است تا تامین مالی و تسلیحاتی و نیروی رزمنده برای شبه نظامیان و گروه های شورشی را متوقف كنند و زلمای خلیل زاد نیز مكرار ایران را به عنوان تامین كننده تسلیحات برای گروه های شبه نظامی معرفی كرده است. آیا شما مستنداتی در اختیار دارید كه ثابت كند آن ابزار انفجاری نفوذ كننده از ایران است؟ » در اظهاراتی خلاف انچه تاکنون از سوی مقامات ارشد عراقی بیان شده است ادعا کرد: در حقیقت اطلاعات فراوانی وجود دارد كه آن تسلیحات ، افراد و برخی حمایت ها از آنسوی مرزها و از طرف ایران می آیند. ما در كلیه ملاقات های دوجانبه با مقامات ایرانی پیرامون این اطلاعات با آنها برخورد كرده ایم. یك مطلب كه در هر بار نشست مطرح می شود این است كه آنها آماده بحث در باره آن موضوعات هستند و آماده هستند ساز و كار و یا مجاری ارتباطی برقرار كنند مبنی بر این كه چنین كاری سیاست دولت نیست. ولی در حقیقت، همانگونه كه قبلا گفتم، شاهدیم كه اقدامات می توانند پر صدا تر از كلمات باشند ، دو صد گفته چونیم کردار نیست. 

وزیر خارجه عراق در مورد نقش اجلاس بغداد در روابط میان تهران و واشنگتن گفت:اعتقاد دارم بین ایران و ایالات متحده در باره موضوعات گوناگون تنش وجود دارد. یكی از موضوعات عراق است. فكر می كنم این همایش به نوعی ذوب كننده یخ ها به منظور فراهم اوردن فضا برای گفتگو های بیشتر بود. آنها صاحب نقش هستند. نمی توانیم آن را رد كنیم. آنها در واقع قدرت عمده منطقه ای هستند. آنها دارای رویاها، جاه طلبی های خود هستند. آنها مشكلات خود را دارند. پیامی كه به آنها دادم این بود كه عراق را به هزینه ما به صحنه نبرد برای تسویه حساب با آمریكا و یا هر كشور دیگر تبدیل نكنید. مشاهده یك عراق با ثبات و شكوفا در همسایگی به سود شما خواهد بود. 

وی در پاسخ به پرسش مجری برنامه مبنی بر اینکه چرا عراقی‌ها به صراحت از ایران نمی‌خواهند به دخالت‌های خود و حمایت از گروه‌های ناراضی پایان بدهد، گفت: ما گفته ایم. همواره گفته ایم. در واقع، ما به طور علنی و به طور خصوصی نیز از آنها خواسته ایم (آن اقدامات را ) متوقف كنند. ما از هر مجرای ارتباطی با آنها استفاده كرده ایم. آنها در برخی مواقع تكذیب می كنند، در برخی مواقع می گویند شاید افرادی وجود دارند كه خارج از اختیارات كار می كنند، ولی مطمئنا اثر انگشت آنها وجود دارد. ما همواره از آنها خواسته ایم كه دخالت نكنند. ما همچنین نسبت به خطرات ناشی از سرایت فوری اوضاع عراق و لطمه به منافع آنها، هشدار داده ایم. هیچ كشوری از ناكامی عراق و پیامد هائی كه گریبانگیر آن خواهد شد در امان نخواهد بود. 

زیباری در شرایطی که بسیاری از سیاستمداران عراقی خواهان زمان بندی خروج آمریکاییان از این کشور هستند، در پاسخ به پرسشی در مورد اظهارات نماینده ایرانی در این اجلاس مبنی بر تاکید بر خروج اشغالگران گفت:در واقع مخالف هستم. ما در همایش موضع خود را بیان كردیم كه حضور نیروهای چند ملیتی و نیروهای آمریكائی با حكم جوامع بین الملل از طریق شورای امنیت می باشد. آنها با موافقت دولت ما در عراق هستند. ما در واقع دارای جدول زمانی هستیم. بر اساس قطعنامه جدید شورای امنیت، ما هر شش ماه یكبار آن ماموریت را تغییر و مورد بررسی قرار می دهیم. در پایان سال ممكن است مدت اعتبار قطعنامه به پایان برسد و به درخواست دیگری نیاز داشته باشد. بنابراین حضور آن نیروها اكنون حیاتی است .
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین