آفتابنیوز : به گزارش خبرنگار پارلمانی آفتاب، در مقدمه این طرح دو فوریتی نمایندگان آمده است: با استناد به تجربه موفق سالهای گذشته در کشور و نیز گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی درخصوص مزیتها و منافع اقتصادی و اجتماعی تغییر ساعت رسمی کشور در آغاز هر نیمه سال، طرح ذیل با قید دو فوریت پیشنهاد میگردد.
این طرح به امضای شافعی، خوشچهره، صادقزاده، ابوطالب، سروری، افروغ، محجوب، محمود محمدی، رودکی، اسلامی، پورفاطمی، وزیر، شجاع، ربانی، مسعود امینی، سیدحسین هاشمی، سیدحسن عباسی، ناطق نوری، وارطان، فتحیپور، افشاری، عباسپور تهرانیفرد، سجادیان، ایری، ندیمی، محبی، کامران، صدیقی، رضا رحمانی، برمک، فتاحی، قمی، گرامیمقدم، میرزایی، حمیدی، حیدری سلمانی، جهانبخش امینی رسیده است.
در ماده واحده این طرح دو فوریتی آمده است: «ساعت رسمی کشور در هر سال در ساعت 24 روز اول فروردین ماه یک ساعت به جلو کشیده میشود و در ساعت 24 روز سیام شهریورماه به حال سابق برگردانده میشود».
پیش از این، «محمد خوشچهره» نماینده تهران و از طراحان این طرح در گفتوگویی به آفتاب گفته بود:«ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرحی را برای قانونی کردن تغییر ساعت تنظیم کرده بودیم. اما به دلایلی آن را به جریان نیانداختیم. دلیل اصلی آن بود که دولت در این بخش پیشگام شود و با اعلام تصمیم درست و منطقی کاری کند که نیازی به ارایه طرح نمایندگان نباشد و از سوی دیگر این طرح به نوعی تقابل با دولت هم تلقی نشود».
وی افزودهبود: فرض ما بر این بود که دولت استدلالهای کارشناسی در این زمینه را میپذیرد. اما با اظهارات صریح و مخالفت رئیس دولت، نمایندگان این طرح را در مجلس با قید دو فوریت در صحن علنی بررسی خواهند کرد.
[اینجا]
همچنین،هفته گذشته 20 نفر از نمایندگان مجلس در تذكری به رییس جمهور، بررسی زیانهای ناشی از تغییر نكردن ساعات رسمی كشور در سال جاری را خوستار شدند. این نمایندگان در تذكر خود خواستار استفاده از كارشناسان سازمان بازرسی كشور و مركز پژوهشهای مجلس در خصوص تغییر ساعات رسمی كشور شدند.
[اینجا] ایندرحالی است که قائممقام مرکز پژوهشهای مجلس نیز روز سهشنبه در گفتوگویی با خبرنگار آفتاب خبر داده بود که مسؤولان این مرکز، معاون اول رئیس جمهور، وزیر نیرو و دیگر مسئولین ذیربط در چند روز آینده و در یک جلسه مشترک در مورد نتیجه مباحث مطرح درباره تغییر یا عدم تغییر ساعت رسمی کشور در آغاز سال 1386 به بحث و بررسی خواهند پرداخت.
[اینجا]
با اینحال،طرح دوفوریتی روز چهارشنبه نمایندگان نشان از آن دارد که چشمانداز روشنی از توافق مجلس و دولت وجود ندارد و از اینرو، تلاش دارند در آخرین روزهای سال 85، مانع از اولین تصمیم غلط دولت در سال نو شوند.