آفتابنیوز : آفتاب: یک عضو کمیسیون امنیت ملی گفت: «برخلاف نظر آقای ولایتی به گمان من، پرونده هستهای راه حل قطعنامهای ندارد.»
حشمتالله فلاحتپیشه در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب درباره اظهارات دکتر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری در خصوص پذیرش یک «598 هستهای» توسط ایران گفت: «قطعنامههایی که در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران صادر میشد بیشتر جنبه مصالحه داشته و نه تنبیه و توبیخ. اما قطعنامه فعلی از قطعنامه 1696 گرفته تا قطعنامه 1737 و پیشنویس قطعنامه دوم تحریم، جنبه تنبیه و توبیخ ایران را دارند و گمان نمیرود که قطعنامههای آینده بهتر و مصالحهجویانهتر از قطعنامههای گذشته باشد».
وی افزود: «به همین دلیل بر خلاف نظر آقای ولایتی [
لینک به خبر ولایتی] به گمان من پرونده هستهای ایران راهحل قطعنامهای ندارد. ایالات متحده موفق شده است که ایران را به عنوان یک تهدید در جهان مطرح کند. این قطعنامهها بیشتر جنبه مخالفت با رشد تهدید ادعایی دارد و لذا در این زمینه بحث قطعنامه نمیتواند قابل طرح باشد. مگر آنکه موضوع در چارچوب مذاکره قرار گیرد و آن گاه به گمان من میتوان راهحل را در بستهای مانند بسته پیشنهادی اروپا البته در قالب تعدیل شدهتر جستجو کرد و بحران را با این بستهها به پایان برد و نه با قطعنامههایی از نوع 598 و یا انواع دیگر».
اتهامات تند وزیر خارجه عراق به ایراناین نماینده مجلس در بخش دیگری از اظهارات خود در پاسخ به پرسشی درباره سخنان وزیر خارجه عراق مبنی بر دخالت تسلیحاتی ایران در این کشور افزود: «عراقیها و مشخصا وزارت خارجه این کشور برای ایجاد فضای مذاکره میان ایران و آمریکا بیش از حد شتاب به خرج میدهند. به حدی که به جمهوری اسلامی توصیه میکنند فارغ از نتیجه این مذاکرات، منافع و مصالح ملی خود را نادیده بگیرید. عراقیها باید این حق را به ما بدهند که از تجربیات خود در این باره استفاده کنیم. چرا که ما بیشتر از آنان حساسیتها و ظرافتهای کار دیپلماتیک با آمریکا را میشناسیم. تاریخ دیپلماسی ما مملو از این تجربه است که ایالات متحده در این امر حسن نیت ندارد».
این عضو کمیسیون امنیت ملی در پاسخ به این سؤال که چرا بعد از نشست بغداد که میبایست شاهد حل مشکلات در این حوزه باشیم، هوشیار زیباری به این شکل موضعگیری خود را علیه ایران اعلام میکند اظهار داشت: «در نشست بغداد وزارت خارجه عراق تلاش بسیاری برای مذاکره نمایندگان ایران و آمریکا انجام دادند. اما ایران حاضر به انجام مذاکره مستقیم نشد. چرا که حسن نیت طرف آمریکایی هنوز برای ما به اثبات نرسیده است. سخنان زیباری در این قالب معنا میدهد. البته آقای زیباری در جایگاهی نیست که بتواند به ایران فشار وارد کند. اما آنها نباید این اشتباه را هم مرتکب شوند که برای ایجاد این مذاکره، ملاحظات منطقهای ایران را نادیده بگیرند و به اتهامات غیرمنطقی آمریکا بپردازند».
فلاحتپیشه اضافه کرد: «اینکه میان ایران و آمریکا مذاکرهای صورت نمیگیرد به این دلیل است که طرف آمریکا موضوع را وارد فضای غیرمنطقی کرده و میخواهد حداکثر امتیاز را از ایران بگیرد در حالی که نمیخواهد با توجه به جایگاه مهم ایران در منطقه به ما امتیازی بدهد. آمریکا میخواهد با ایران در عراق به عنوان متهم مذاکره کند و این امر نمیتواند قابل پذیرش باشد».
وی با بیان اینکه باید در مذاکره مسایل منطقهای و بحث جایگاه ایران حفظ شود تأکید کرد: «نقش ما در عراق مداخلهای نیست و حضور ما حضوری مثبت است. یعنی در راستای کاهش بحران در کشور همسایه. این واقعیت باید به رسمیت شناخته شود».
این نماینده مجلس افزود: «اگر CNN اظهارات زیباری را درست و کامل مطرح کرده باشد باید گفت که عراق نباید ملاحظات ایران را فدای ملاحظات ایالات متحده کند. اکنون بوش میخواهد از قطعنامه اکتبر 2002 که کنگره آمریکا تصویب کرده و دست رئیس جمهور را درباره حمله به کشورهایی که منافع آمریکا را تهدید میکنند باز گذاشته سوءاستفاده کند. میدانیم که این مصوبه برای کنگره مشروعیت بخشیدن به حمله عراق بود. بوش تلاش میکند برای ایران پروندهسازی کند.»
این عضو کمیسیون امنیت ملی در پایان گفت: «بازداشت دیپلماتهای ایرانی در عراق هم در راستای همین پروندهسازی است. به نظر من اگر آنها دلایلی داشتند زودتر از این مطرح میکردند. ما مشاهده کردیم که حتی زلمای خلیلزاد هم در نشست بغداد نتوانست مستندی را علیه ایران مطرح کند. به هر حال این به ضرر عراق است که اتهامات آمریکا علیه ایران را تکرار کند. این سیاست فقط اوضاع را پیچیدهتر میکند».
گفتنی است بنا بر خبری که شبکه CNN منتشر کرده است هوشیار زیباری وزیر خارجه عراق روز چهارشنبه اتهامات تند و صریحی را درباره ارسال تسلیحات از ایران برای گروههای تروریستی در عراق و دخالت مستقیم کشورمان در امور داخلی این کشور مطرح کرد.
[کلیک کنید]