کد خبر: ۵۸۷۶۵
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۸۵ - ۱۹:۵۶

جرایم مصرف گاز پلكانی شد

آفتاب‌‌نیوز : رضا كسایی زاده در حاشیه افتتاح سیستم دیسپچینگ با بیان این كه نرخ هر مترمكعب گاز درسال آینده 20ریال افزایش پیدا خواهد كرد، اظهار داشت: براساس این مصوبه قیمت هر متر مكعب گاز برای دو دهك اول 25 ریال، پنج دهك بعدی ( دهك سوم تا هشتم) 80 ریال در نظر گرفته شده است.

وی افزود: بر این اساس، نرخ قیمت هر متر مكعب گاز برای سه دهك‌ باقی‌مانده به 20 پله تقسیم شده است؛ به صورتی كه دهك هشتم به 4 پله، دهك نهم به 6 پله، و دهك دهم به 10 پله تقسیم شده كه براساس دامنه مصرف در استان‌های مختلف محدوده‌ای مشخص و برای مصرف بیشتر از آن جریمه در نظر گرفته‌ایم. در این راستا در دهك 8 هر پله 5 ریال، در دهك 9 با افزایش مصرف گاز در هر پله 10 ریال و در دهك دهم برای افزایش مصرف در هر پله 20 ریال در نظر گرفته شده است.

به اعتقاد او اعمال نرخ پلكانی جرایم می‌تواند بین 5 تا 10 درصد در كاهش مصرف گاز تاثیرگذار باشد.

وی به مشکلات و حتی جان باختن افرادی که قطع و کاهش فشار در زمستان امسال موجب آن شد اشاره‌ای نکرد اما گفت: میزان تولید گاز در فصل زمستان 444 میلیون متر مكعب و میزان تقاضا 575 میلیون متر مكعب بوده است در این راستا با اعمال محدودیت در گازرسانی به نیروگاه‌ها، صنایع و پتروشیمی‌ها توانستیم از مصرف 155 میلیون متر مكعب گاز كم كرده و گازرسانی در بخش خانگی را در اوج سرما با موفقیت انجام دهیم!

معاون وزیر نفت در شركت ملی گاز با تاكید بر این‌كه برای برابر شدن تراز مصرف و تولید لازم است كه ابزار كنترل و مدیریت مصرف اعمال شود، توضیح داد: لازم است شركت ملی گاز سرعت اشتراك‌پذیری گاز را كاهش دهد تا در زمستان بدون دغدغه خاطر قادر به تامین گاز مشتركان باشیم؛ زیرا با این روند نیاز است كه سالانه معادل دو فاز پارس جنوبی یعنی حدود 60 میلیون متر مكعب گاز وارد مدار تولید شود.
او با اشاره به این‌كه گاز رسانی به برخی روستاها اصلا اقتصادی نیست و باید راه‌های دیگری در نظر گرفته شود، تشریح كرد: در گذشته برای هر انشعاب حدود 600 هزار تومان هزینه می‌كردیم؛ در حالی كه اكنون به 1.5 میلیون تومان برای هر انشعاب افزایش پیدا كرده كه غیر اقتصادی است.

به گفته او، طرح 20 میلیون دلاری دیسپچینگ شركت ملی گاز ایران با توجه به سطح گستردگی و نوع تجهیزات به‌كاربرده شده در آن نه تنها در ایران، بلكه در سطح دنیا منحصر به فرد است. پیش از این سیستم‌های كنترل موضعی بوده، ولی در حال حاضر قابلیت كنترل متمركز از راه دور وجود دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین