کد خبر: ۵۸۸۱۷
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۳۸۵ - ۱۳:۳۹

انتقادات صریح یک کارشناس از وزیر کشاورزی

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب‌ـ محمد رادنیا: یک پژوهشگر بیوتکنولوژی محصولات کشاورزی با بیان اینکه پژوهشکده بیوتکنولوژی در گذشته عملکرد مناسبی داشت اما در یک سال گذشته به عقب بازگشته است تصریح کرد، علی‌رغم تأکیدات رهبری در مورد توجه به علوم جدید و به خصوص بیوتکنولوژی، وزیر جهاد و کشاورزی دولت نهم با تعویض مدیران با سابقه و کارآمد عملا موجب پس‌رفت این علم شد، از این رو نمی‌توان به دولت نهم در این زمینه نمره قبولی داد.

«منیره اعظم خوش خلق» در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی آفتاب گفت: بودجه تحقیقات کشاورزی و پژوهشکده بیوتکنولوژی در سال 83 و 84 باتوجه دولت آقای خاتمی افزایش مناسبی داشت اما این بودجه در سال 85 حدود 8 درصد کاهش داشت که این کاهش با سیاست‌های کلان نظام در خصوص توجه به تحقیقات و پژوهش سازگاری نداشت. 

وی با بیان اینکه تحقیقات اولیه بیوتکنولوژی محصولات کشاورزی بسیار گران است گفت:‌ ایران می‌توانست در این علم که برای کشاورزی کشور از اهمیت خاص برخوردار است حرف اول را بزند اما کاهش بودجه و بی‌توجهی وزیر، عملا ما را به عقب بازگرداند. 

معاون سابق پژوهشکده بیوتکنولوژی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در دولت قبلی و در سال 83، سه مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی در کشور طراحی و 2 مرکز آغاز به کار کرد در حالی که در دولت نهم با کنار گذاشتن مدیران مطرح و با سابقه و جایگزینی مدیرانی که غالباً در زمینه این علم صاحبنظر نیستند، به تحقیقات و نوآوری در کشاورزی ایران لطمه جبران ناپذیری وارد شد.

خوش‌خلق درباره عملکرد وزیر جهاد کشاورزی در  این زمینه گفت: آقای اسکندری که بعد از تاکیدات رهبری نظام خود را حامی تحقیقات کشاورزی معرفی می‌کرد بعد از گذشت زمان کوتاهی بیان داشتند کشورهایی که محصولات کشاورزی حاصل از فرایندهای بیوتکنولوژیک (فراریخته) را تولید می‌کنند بازارهای صادرات خود را از دست می‌دهند و کسی حاضر نمی‌شود از این کشورها محصول خریداری کند. 

عضو انجمن اصلاح نباتات ایران در پاسخ به این اظهارات گفت: اگر آن طور که وزیر می‌گوید کشورها از محصولات «فراریخته» شده، خریداری نمی‌کنند چرا کشور ما این محصولات کشاورزی را وارد بازارهای داخلی می‌کند؟

وی افزود: امروز دیگر دنیا نسبت به تحقیقات کشاورزی و فرآوری این محصولات برای تولید انبوه و صادرات شکی ندارد و هر کشوری برای رسیدن به محصولات اصلاح شده تلاش می‌کند. در این شرایط وزیر کشاورزی دولت نهم این سخنان جدید را مطرح ساخته است. 

وی همچنین گفت: نمی‌دانم چرا وزیر کشاورزی این دولت دوست دارد همه کارها را با ترجیع‌بند «برای اولین بار» اعلام کند.

خوش‌خلق تصریح کرد: آقای اسکندری چندی پیش با تبلیغات اعلام کردند که پروژه نت‌ورک بیوتکنولوژی (شبکه اطلاعات تحقیقات بیوتکنولوژی) برای اولین بار توسط این دولت در کشورهای عضو اکو به اجرا در می‌آید در حالی که این پروژه در زمان مدیریت سابق مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی که یکی از 5 کارشناس مطرح این علم هستند تهیه و تنظیم شده بود.

وی افزود: به زودی جوابیه‌ای برای اظهارات آقای وزیر که تحقیقات گذشته را به نام مدیران خود اعلام می‌کند ارائه خواهم داد تا مشخص شود در این مدت مجموعه زیرنظر ایشان تا چه حد موفق عمل کرده ‌است.

خوش خلق تصریح کرد: ‌در حال حاضر افتخار مجموعه تحقیقاتی زیر نظر وزارت کشاورزی کاشت بافت سیب زمینی است که باز هم اعلام شده برای اولین بار صورت گرفته در حالی که این کار در سال 1972 در دنیا انجام شده و دیگر زمان بزرگ کردن این کار به پایان رسیده است.

عضو انجمن ایمن‌سازی محیط زیست به مورد دیگری اشاره کرد و گفت: حتی مسئولان جدید وزارت کشاورزی به مافوق خود و رئیس جمهوری نیز اطلاعات نادرست می‌دهند به طور مثال اعلام کرده‌اند برای اولین بار کشت بافت خرما را انجام داده‌اند در حالی که سال‌های سال است که شرکت رعنا در ایران این کار را انجام داده و حتی محصولات خود را به این روش پرورش و در بازار عرضه می‌کند. 

خوش خلق درباره برکنار شدن استادان و مدیران با سابقه در وزارت جهاد کشاورزی نیز گفت: باید توجه داشت که هر مدیر جدیدی حق دارد با هر کارشناسی که مورد نظرش است کار کند و حتی این تضاد افکار مدیران می‌تواند در نهایت به توسعه علم و تحقیقات منجر شود اما اگر این تغییرات تنها انگیزه سیاسی داشته باشد و به قابلیت‌های علمی فرد جایگزین توجهی نشود مجموعه‌ای که باید در جهت پیشرفت کشور گام بردارد پس رفت می‌کند.

وی در پایان تأکید کرد: من به عنوان یک محقق فارغ از هر گونه نگاه و تمایلات سیاسی زمانی که عملکرد دولت و این اظهارات را می‌بینم و می‌شنوم نمی‌توانم برای این دولت نمره قبولی 10 یا بالاتر از آن در زمینه تحقیقات کشاورزی در نظر بگیریم. 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین