کد خبر: ۵۸۸۲۱
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۳۸۵ - ۱۶:۴۴
هشدار رئیس کمیته روابط خارجی مجلس:

تصویب قطعنامه بی‌اهمیت نیست

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی مجلس در خصوص توافق کشورهای 1+5 در مورد پیش‌نویس قطعنامه دوم تحریم علیه ایران تاکید کرد «رویه کار شورای امنیت این گونه است که در هر موضوعی که به عنوان تهدیدی علیه صلح و امنیت جهان مطرح شود، قطعنامه صادر کرده و با تکرار این قطعنامه‌ها، تهدید و الزام آن را شدت بخشیده، است. بنابراین نباید فکر کنیم که تصویب این قطعنامه اهمیت ندارد». 

محمود محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آفتاب افزود: آثار و عوارضی که تحریم بر اقتصاد کشور می‌گذارد یک بحث است اما مهم‌تر از آن، آثار این قطعنامه‌‌ها بر اعتبار بین‌المللی کشور است که مخدوش می‌شود. ما باید نگران وجهه بین‌المللی خود نزد مؤسسات اعتباری، بیمه‌های جهانی و افکار عمومی باشیم که با صدور قطعنامه‌های شورای امنیت آسیب می‌بیند. 

محمدی افزود: ‌اگر قرار باشد این آسیب‌ها محاسبه شوند، زیان و تاثیر این قسمت از قطعنامه‌ها بیشتر از آثار ملموس تحریم‌ها است. بنابراین نباید تصور شود که با تصویب قطعنامه، هیچ اتفاقی نمی‌افتد چرا که بسیاری از این اتفاقات به وجهه مملکت آسیب می‌زند و محدودیت‌های خاصی را در پی دارد. 

وی در ادامه سخنانش گفت: صدور قطعنامه‌های پی در پی دست آمریکا و رژیم صهیونیستی را برای این که خارج از مقررات بین‌المللی عمل کنند باز می‌گذارد تا با لحن گستاخانه‌تری ما را تهدید نمایند. 

توافق نهایی برای تحریم ایران [کلیک کنید]

رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی مجلس در بخش دیگری از سخنانش در خصوص آثار حضور احمدی‌نژاد در جلسه شورای امنیت گفت: من معتقدم که در چنین شرایطی حضور رییس‌جمهور یا هر نماینده دیگر از ایران در شورای امنیت، باید همراه با یک تصمیم باشد بدین معنا که اگر ایران تصمیم جدیدی برای پاسخ به قطعنامه‌ای که قرار است صادر شود گرفته، حضور رییس‌جمهور اگر چه ضروری نیست اما می‌تواند معنادار باشد و اگر جمهوری اسلامی به تصمیم جدیدی نرسیده باشد حضور احمدی‌نژاد در شورای امنیت اثر مثبتی در پی نخواهد داشت.

محمدی در خصوص ادبیات احمدی‌نژاد در اظهار نظرها گفت: این امر یک موضوع ملی است نه فردی. رییس‌جمهور در وضعیتی می‌خواهد به شورای امنیت برود که آنان ما را متهم می‌کنند. شورای امنیت با دادگاه لاهه و مجمع عمومی فرق می‌کند که در آن از خود دفاع کنیم و به عنوان تریبونی از آن استفاده نماییم بلکه در آنجا تصمیم‌‌گیری می‌شود و با این شرایط حضور رییس‌جمهور متناسب با عرف و عزت ملی نیست بلکه ممکن است در آنجا شرایطی حاکم شود که اثر منفی‌تری بر وضعیت کشور بگذارد.

وی در پایان سخنانش گفت: اقتدار ملی جمهوری اسلامی ایران ریشه در داخل کشور دارد و ما برای اقتدار ملی نیازمند بهبود وضعیت اقتصادی، کارکرد بهتر حکومت، تامین نیازهای مردم و امنیت عمومی هستیم و باید به این امر توجه بیشتر داشته باشیم. اکنون شاهد بسیاری از نابسامانی‌ها هستیم و مشکلاتی مثل دیوان سالاری، تعلل دولت در انجام وظایفی که به عهده‌اش است، سوءاستفاده‌های کلان، تبعیض، رانت خواری و عدم کنترل و نظارت دقیق برامور به چشم می‌خورد که این مسایل رابطه مستقیم با امنیت ملی دارد. در چنین شرایطی باید نگرانی و توجه بیشتر دولت معطوف به مسایل داخلی باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین