آفتابنیوز : آفتاب: مخبر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نسبت به غفلت از اثرات قطعنامههای صادره توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران هشدار داد.
کاظم جلالی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب درباره اجماع شکل گرفته برای تصویب سومین قطعنامه شورای امنیت و دومین قطعنامه تحریم ایران گفت: «همانطور که پیشبینی میشد قطعنامه جدید در شرف صدور است و آنها توانستهاند اجماع محکمتری را علیه جمهوری اسلامی شکل دهند. فدراسیون روسیه هم با طرح بحث نیروگاه بوشهر و هم در توافقی که باید 1+5 انجام داد باعث شد که به احتمال زیاد قطعنامه جدید با همان فصول و رئوس اعلام شده به تصویب برسد».
وی افزود: «شرایط فعلی از حساسیت زیادی برخوردار است و به نظر میرسد که روند صدور قطعنامهها به طور پشت سر هم و با شدت بیشتر در دستور آمریکا و شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار گرفته است. طبیعی است که آنها تلاش میکنند روند فشار و تأکید بر تعلیق غنیسازی را با شیب ملایم پیش ببرند».
محمدی: تصویب قطعنامه بیاهمیت نیست [کلیک کنید]قطعنامه جدید از ایران چه میخواهد؟ [کلیک کنید]توصیه دوستانه مجلس به احمدینژاد [کلیک کنید]این نماینده مجلس با بیان اینکه گروه 1+5 روی بحثهای مالی و بانکی و کمکهای اقتصادی انگشت گذاشته است افزود: «آنها به نوعی منتظرند تا ببینند این میزان شدت عمل تا چه حد بر فضای داخلی، آرایش سیاسی و همچنین بر نظر و روحیه مردم تأثیرگذار است تا مبتنی بر این ارزیابی بتوانند فشارهای بیشتر علیه جمهوری اسلامی را مدیریت کنند».
جلالی در پاسخ به این سؤال که آیا قطعنامههای شورای امنیت به گمان شما هم کاغذ پاره است تصریح کرد: «قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل ولو غیرعادلانه، غیرمنصفانه و ظالمانه اثرات حقوقی و واقعی خود را به جا میگذارد و به هیچ وجه نباید از اثرات آن غفلت کرد».
این عضو کمیسیون امنیت ملی در پاسخ به این سئوال که «حضور احمدینژاد در شورای امنیت تا چه اندازه بر کاهش فشارها تأثیر دارد» نیز گفت: «اگر رفتن به شورای امنیت با در دست داشتن پیشنهادها و راهکارهای جدید و مشخص برای برون رفت از وضعیت بنبست باشد مثبت است».
جلالی در توضیح بیشتر این ارزیابی خود گفت: «این پیشنهادهای جدید باید بتواند اجماعی را که اکنون در میان قدرتهای بزرگ و مشخصا آمریکا علیه ایران شکل گرفته از بین ببرد. اگر ثمره حضور رئیسجمهور در شورای امنیت این باشد که قطعنامه بعدی با اجماع جهانی صادر نشود و ایشان پیشنهادات مشخصی را ارایه کنند میتواند راهگشا باشد».