آفتابنیوز : آفتاب: شورای امنیت سازمان ملل متحد، در جلسه ای که ساعت 22:30 دقیقه شامگاه شنبه به وقت تهران آغاز شد به اتفاق آرا و بدون رای مخالف قطعنامه ای را تصویب کرد که به موجب آن دور تازه ای از تحریم های اقتصادی و دیپلماتیک علیه ایران به خاطر ادامه غنی سازی اورانیوم به اجرا در می آید. بر اساس مفاد قطعنامه 1747که در پی پایان مهلت 60 روزه تعیین شده در قطعنامه 1737 شورای امنیت به تصویب رسید، یک ضرب الاجل دو ماهه تازه برای تعلیق کلیه فعالیت های مربوط به غنی سازی اورانیوم تعیین و تصریح شده در غیر این صورت تهران با تحریم های بیشتری مواجه خواهد شد. قطعنامه 1747 سومین قطعنامه شورای امنیت است که در آن از ایران خواسته شده فعالیت های مربوط به غنی سازی اورانیوم خود را به حال تعلیق در آورد.
در مقایسه با قطعنامه قبلی، پیش نویس جدید محدودیت هایی را در زمینه سفر تعداد بیشتری از دست اندرکاران ارشد برنامه اتمی ایران قائل می شود و دارایی های چهره های کلیدی و موسسات دست اندرکار برنامه هسته ای ایران را مسدود می کند.
به گزارش خبرگزاری رویتر از نیویورک این قطعنامه که پیش نویس آن توسط اعضای گروه 1+5 شامل ایالات متحده، بریتانیا، چین، روسیه، فرانسه و آلمان تهیه شده بود شامل ممنوعیت صدور تسلیحات از ایران و درخواست از کشورها و سازمانهای بینالمللی برای متوقف ساختن اعطای وامهای جدید به ایران است.
نام 28 شرکت و فرد حقیقی نیز به فهرست افرادی که اموال و حسابهای بانکی آنان بواسطه ارتباط با برنامه هسته ای و موشکی ایران مشمول توقیف قرار می گیرد در لیست پیوست قطعنامه تازه گنجانده شده است.
قطعنامه جدید از ایران چه میخواهد؟{اینجا}الهاندرو ولف، نماینده ایالات متحده در سازمان ملل، پس از تصویب قطعنامه تازه به غنی سازی اورانیوم در ایران اشاره کرد و گفت: تعلیق در برابر تعلیق... این خواسته زیادی از ایران نیست!
قطعنامه پیشنهادی با استناد به فصل هفتم منشور سازمان ملل تدوین شده و در نتیجه، عمل به آن برای تمامی کشورهای عضو سازمان الزام آور است.
به گفته وزارت خارجه آمریکا کاندولیزا رایس، وزیر خارجه، به تابو امبکی رئیس جمهور آفریقای جنوبی تلفن زد تا کشور وی را قانع به دادن رای مثبت به این قطعنامه کند. آفریقای جنوبی که ریاست دوره ای شورای امنیت سازمان ملل را به عهده دارد ایرادهای اساسی به متن آن وارد کرده بود.
چانه زنی جهان سوم به نفع ایران{اینجا}اندونزی و قطر نیز خواهان آن بودند تا قطعنامه خواستار عاری بودن کل خاور میانه از سلاح های کشتار جمعی و وسایل پرتاب آنها باشد. اما گنجاندن چنین بندی می توانست برای اسرائیل که از متحدان آمریکا در خاور میانه است عواقبی داشته باشد.
برای سازش با درخواست قطر و اندونزی، پیش نویس قطعنامه به قطعنامه های قبلی آژانس بین المللی انرژی اتمی که خواستار عاری بودن منطقه خاور میانه از سلاح های کشتار جمعی می شود اشاره می کند.
در قطعنامه جدید از کشورهای عضو سازمان ملل خواسته شده که از صدور تجهیزات نظامی سنگین به ایران خودداری کنند. شورای امنیت همچنین طی یک ضربالاجل 60 روزه از تهران خواسته است تمام درخواستهای بینالمللی را اجرا کرده و زمینه بازگشت به مذاکرات را فراهم آورد.
در این قطعنامه تاکید شده که هرزمان ایران برنامه غنی سازی اورانیوم را به شکلی قابل تائید به حالت تعلیق درآورد اجرای تحریم ها متوقف خواهد شد.