کد خبر: ۵۸۹۵۷
تاریخ انتشار : ۰۶ فروردين ۱۳۸۶ - ۱۷:۳۳
مخبر کمیسیون امنیت ملی تشریح کرد:

شروط‌ ایران برای مذاکره با اروپا

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- مهدی نیاکی: مخبر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی مذاکره ایران با اروپا در قالب دیدار علی لاریجانی و خاویر سولانا را مشروط به شروطی دانست که پیش از تحقق آن امکان مذاکره و گفت‌وگو با اتحادیه اروپا وجود نخواهد داشت. 

کاظم جلالی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آفتاب در خصوص اعلام آمادگی رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپایی برای آغاز دور جدید مذاکره با دبیر شورای عالی امنیت جمهوری اسلامی گفت: «این مذاکرات می‌تواند و باید صورت گیرد و اساسا ایران معتقد است که مسیر حل و فصل پرونده هسته‌ای از کانال مذاکره عبور خواهد کرد. اما مذاکره با ایران از سوی اتحادیه اروپا مشروط به شروطی است که باید محقق شود». 

وی افزود: «نخستین شرط مذاکره آن است که آقای خاویر سولانا در این گفت‌وگوها از اختیارات کافی برخوردار باشد. اتفاقی که در گذشته رخ داد نباید مجددا تکرار شود که ایران در حین گفت‌وگو‌ها به تفاهماتی با طرف اروپایی دست یافت و در زمانی که آقای سولانا نتایج مذاکرات را به دیگر اعضای اتحادیه اروپا منتقل کرد،‌ این تفاهمات مورد پذیرش قرار نگرفت و اتفاقا یکی از دلایل به بن‌بست رسیدن روند مذاکرات، همین فقدان اختیارات کامل آقای سولانا بود». 

تمایل سولانا برای مذاکره با لاریجانی [کلیک کنید]

مخبر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هفتم ادامه داد: دومین شرط موضوع «پیش‌شرط‌‌‌‌‌‌ها» است. مذاکرات نباید با تعیین پیش شرط باشد. در حین مذاکره می‌توان درباره همه دغدغه‌های اروپا و آمریکا گفت‌وگو کرد اما اینکه آنها بخشی از دغدغه‌های خود را به عنوان پیش‌شرط آغاز دور جدید مذاکره مطرح کنند نوعی وقت‌کشی است و به نظر ما با پیش‌شرط مذاکره‌ای شکل نخواهد گرفت. 

وی با تأکید بر ضرورت آغاز مجدد مذاکرات ایران و غرب برای حل و فصل پرونده هسته‌ای یادآور شد: «نکته مهم و اساسی این است که جمهوری اسلامی ایران در ادوار گذشته و همچنین در زمان دولت آقای خاتمی در گفتگوهای خود با اتحادیه اروپا به دنبال حل و فصل مسأله هسته‌ای بود و این طور احساس می‌شد که اروپا دارای چنین ظرفیتی هست. بنابراین توجه و تلاش این بود که از اختلافات موجود میان اروپا و آمریکا که اتفاقا بر سر مسأله عراق نمایان‌تر شد در راستای حل موضوع هسته‌ای استفاده گردد. ایالات متحده آمریکا با نظم بین‌المللی مورد نظر خود تلاش می‌کند این چنین القا کند که راه‌حل و فصل همه مسایل جهان از واشنگتن می‌گذرد. ایران نیز به این دلیل که سیاست خارجی خود را بر مبنای پلورالیزیم قدرت و چند قطبی‌گرایی قرار داده در مخالفت با این تز، تلاش کرد از ظرفیت اروپا و جایگاه و پایگاه آن در حل مسائل پرونده هسته‌ای استفاده کند». 

جلالی افزود: «متأسفانه اروپا نتوانست از آن فرصت گرانسنگ گذشته استفاده کند و اکنون در معادلات بین‌المللی پشت سر آمریکا قرار گرفته است. به گمان ما هنوز می‌توان این فرصت را به اروپا داد که در پرونده هسته‌ای مبتنی بر منافع خود و با احترام متقابل از جایگاه و وزن بین‌المللی خود استفاده کند». 

این نماینده مجلس در پایان اظهار داشت: «به نظر ما اگر اروپا شرایط مذاکره با ایران را بپذیرد می‌توان به حصول نتایجی روشن در مذاکرات لاریجانی – سولانا امیدوار بود».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین