آفتابنیوز : آفتاب: «محمد البرادعی» مدیركل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در اظهاراتی مصالحهآمیز درباره فعالیتهای اتمی ایران، نسبت به هرگونه احتمال حمله نظامی به تهران هشدار داد و تاکید کرد «مذاکره» تنها و تنها راه موجود برای حل مناقشه هستهای ایران است. البرادعی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «العربیه» با تاکید بر این که «ایران در حال حاضر برای هیچ كشوری، خطر هستهای محسوب نمیشود» یادآور شد که بدون هیچ تردیدی باید در آینده نزدیك یا دور، مذاكرات تهران و غرب مجدداً آغاز شود.
به گزارش پایگاه خبری «میدلایست نیوزلاین»، البرادعی که با شبكه تلویزیونی «العربیه» مصاحبه میکرد با اشاره به تاریخچهای از برنامههای اتمی ایران صراحتاً تاکید کرد که آژانس بینالمللی انرژی اتمی طی سالهای اخیر «با وجود تمام بررسیها به لحاظ فنی هیچ دلیل و مدرك مشخصی پیدا نکرده است كه دال بر وجود برنامه اتمی نظامی در ایران باشد».
به گفته مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، مشكل پرونده هستهای ایران ناشی از آن است که تهران از ۲۰سال پیش فعالیتهای هستهای خود را آغاز كرد ولی این فعالیتها را به آژانس گزارش نكرد كه البته، ایران برای این كار خود دلیل داشت و آن دلیل هم این بود كه تحت مجازات و تحریم بود و آن هنگام قادر نبود فعالیتهایش را به شكل علنی انجام دهد و اعلام كند.
البرادعی با تصدیق بخشی از اظهارات مقامات ایرانی درباره علل پنهانکاریهای گذشته یادآور شد: مشكل هستهای ایران را تنها میتوان از طریق مذاكره و گفتگوی همهجانبه درباره مساله هستهای و نیز امنیت عمومی منطقه و آینده این منطقه، حل و فصل كرد. حل مساله هستهای ایران باید در راستای حل كامل و همه جانبه مسائل امنیتی منطقه صورت گیرد.
وی با هشدار در این باره که «جنگ راه حل بحران اتمی ایران نیست، بلكه یك فاجعه و مصیبت در منطقه است كه در صورت وقوع، مسائل را پیچیدهتر میكند» گفت: هدف از تحریمهای شورای امنیت، ارسال این پیام به ایران است كه جامعه جهانی نسبت به اهداف آینده ایران نگران و خواستار اقدامات اعتمادسازی از سوی تهران است.
البرادعی تاکید کرد: بدون هیچ تردیدی باید در آینده نزدیك یا دور مذاكراتی در این باره صورت گیرد.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به تجربه عراق گفت: با وجود آنكه درباره عراق صراحتا گفتیم كه مدركی درباره وجود سلاح هستهای در عراق در اختیار نداریم، به ما فرصت كافی برای ادامه بازرسی داده نشد و جنگ آغاز شد. امیدواریم درباره ایران، جامعه جهانی به سخن ما توجه كند، زیرا آژانس میگوید فرصت زیادی برای مذاكره با ایران وجود دارد. نباید فعالیتهای آژانس به عنوان دستاویزی برای انجام عملیات نظامی مورد استفاده قرار گیرد.
البرادعی سپس به دفاع تلویحی از راهبرد کلان جمهوری اسلامی پرداخت و با یادآوری این موضوع که «ایران میخواهد گزینه غنیسازی را به عنوان گزینه راهبردی خود در آینده حفظ كند ولی این امر لزوما برای ساخت سلاح هستهای نیست» از جامعه جهانی خواست با توجه به نظام ناعادلانه منع گسترش، موقعیت ویژه ایران را در نظر داشته باشند.