آفتابنیوز : آفتاب: اختلافات دموکراتها و محافظهکاران آمریکایی که با مصوبه 8 فروردین سنا درباره ضربالاجل یک ساله خروج نظامیان آمریکایی از عراق به اوج خود رسیده است، روز شنبه با اعلام تصمیم «نانسی پلوسی» رییس دموكرات مجلس نمایندگان آمریكا برای سفر به سوریه و انتقاد شدید دولت جرج بوش از این تصمیم وارد فاز تازهای شد.
در پی این تصمیم، كاخ سفید روز شنبه از «نانسی پلوسی» رییس دموكرات مجلس نمایندگان آمریكا به این دلیل كه سوریه را نیز در فهرست سفر خاورمیانهای خود قرار دادهاست، شدیداً انتقاد كرد و یادآور شد که تصمیم جدید دموکراتها صرفاً به بشار اسد کمک میکند. به گزارش روز شنبه شبكه تلویزیونی سیانان، «دانا برینو» سخنگوی کاخ سفید در واکنش به تصمیم نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفت: این حقیقتا ایده نادرستی است و تنها به بشار اسد رئیس جمهوری سوریه کمک میکند.
وی ادعا كرد : سوریه كشوری است كه از تروریسم حمایت میكند، تلاش میكند دولت فواد سنیوره نخست وزیر لبنان را سرنگون كند و مرزهای خود با عراق را هم به روی جنگجویان بیگانه باز میگذارد.
برپایه این گزارش، وزارت امورخارجه آمریکا برای متقاعد کردن پلوسی به منظور صرف نظر کردن از تصمیم خود جهت سفر به سوریه تلاش کرد اما در این راه ناکام ماند و بنابراین از پلوسی خواست تا «پیامی قوی» را به مقام های سوری درباره لبنان، عراق و گروههای هوادار فلسطینی ها که دولت آمریکا آنها را تروریستی میخواند، بفرستد.
شان مك كورمک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریكا نیز ضمن مخالفت با سفر پلوسی به سوریه، به اعضای كنگره توصیه كرده است كه شرایط كنونی زمان مناسبی برای دیدار چنین مقامات عالی رتبهای از سوریه نیست.
نانسی پلوسی كه چندی پیش در جریان شكست سنگین جمهوری خواهاندر انتخابات كنگره، ریاست مجلس نمایندگاه آمریكا را بدست گرفت، سفر خاورمیانهای خود را روز گذشته با ورود به فلسطین اشغالی آغاز كرد. رئیس مجلس نمایندگان آمریکا که از سرسخت ترین مخالفان سیاست های رئیس جمهوری آمریکا به شمار میرود تصمیم گرفته است تا در ادامه برای دیدار و گفتگو با مقام های بلندپایه سوریه به ویژه شخص «بشار اسد» رئیس جمهوری این کشور به دمشق سفر کند.
پلوسی بالاترین مقام آمریکایی است که در سال های اخیر به سوریه سفر میکند.
مجلس سنای آمریکا هشتم فروردین قانونی رابه تصویب رساند که براساس آن باید نظامیان آمریکایی تا مارس سال 2008عراق را ترک کنند. درهمین راستا، مجلس نمایندگان آمریکا نیزسوم فروردین قانون مشابهی رابه تصویب رسانده بود که براساس آن نیروهای نظامی آمریکایی حاضر در عراق باید تا 31 آگوست سال 2008 میلادی این کشور را ترک کنند.