کد خبر: ۵۹۰۷۲
تاریخ انتشار : ۱۴ فروردين ۱۳۸۶ - ۰۱:۲۶

چرا آمریکا نیز حریم ایران را نقض کرد؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: در حالی که مقامات نظامی ایران تاکید کرده‌اند «دو جنگنده آمريکایی همزمان با سفر اخير محمود احمدی‌نژاد به خوزستان، حريم هوايی آبادان را نقض کرده‌اند»، نیروی هوایی ایالات متحده این خبر را تکذیب و ادعا کرد هیچ گونه نشانه‌ای از این اقدام در دست ندارد.

روز شنبه شبکه ماهواره‌ای «العالم» ایران به نقل از یکی از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گزارش داد که دو بمب افکن نیروی هوایی ارتش آمریکا به حریم هوایی ایران تجاوز کرده‌ و تا آن‌جا پیش رفته‌اند که بر فراز آسمان آبادان دیوار صوتی شکسته‌اند. به گفته منابع آگاه، هنگام وقوع این حادثه «محمود احمدی نژاد» رییس جمهور ایران در جریان سفر کاری خود در استان خوزستان حضور داشته است.

عبدالمجید عقیلی از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جنوب غربی ایران، گفته بود که دو جنگنده آمریکایی در منطقه شمال غرب آبادان پرواز کرده‌اند و هنگام پرواز دود سفیدی از خود بر جای گذاشته‌اند که باعث توجه مردم منطقه شده است. این فرمانده سپاه پاسداران با تاکید بر این که «این اتفاق پیش از این هم رخ داده است» افزوده بود که بمب‌افکن‌های آمریکایی پس از نقض حریم هوایی کشور، به سوی جنوب غربی ایران پرواز کرده و از آنجا به عراق رفته‌اند.

یک روز پس از این خبر، «کریستین ام لسپرانس» از مسئولان امور رسانه‌ای نیروی هوایی آمریکا با تکذیب این خبر به خبرگزاری بی‌بی‌سی گفت: هیچ مدرک یا نشانه‌ای از اینکه هواپیماهای آمریکایی حریم هوایی ایران را نقض کرده باشند، در دست نیست. خبرگزاری فرانسه نیز به نقل از ارتش آمریکا به تکذیب این خبر پرداخت و ادعا کرد چنین اقدامی در دستور کار نیروی هوایی آمریکا نبوده است.

تکذیب این خبر از سوی ارتش آمریکا در شرایطی صورت گرفت که به گفته منابع آگاه، تردیدی در صحت اظهارات مقامات نظامی ایران وجود ندارد. با این وصف به نظر می‌رسد که نقض حریم هوایی ایران آن هم در شرایطی که عالی‌ترین مقام اجرایی کشور در خوزستان به سر می‌برده می‌تواند بخشی از عملیات روانی جهان غرب و جزئی از فرایند تهدید و فشار بر ایران باشد.

نقض حریم هوایی ایران در شرایطی صورت گرفته که ایران درگیر یک مناقشه بزرگ با بریتانیا پیرامون نقض حریم آبی جمهوری اسلامی است. بحران ملوان‌ها از ده روز قبل صرفاً به این دلیل آغاز شد که 15 نظامی انگلیسی حدود 500 متر در آب‌های مالکیتی جمهوری اسلامی نفوذ کرده بودند. به این ترتیب، ورود دو جنگنده آمریکایی به آسمان آبادان می‌تواند به عنوان اقدامی برای تحریک حساسیت‌های شدید ایران مورد ارزیابی قرار گرفته و جزئی از فرآیند فشار غرب باشد. فرآیندی که هوشمندی و درایت دیپلماتیک ایران همراه با دوری از شعارزدگی و ایستادگی منطقی بر مواضع اصولی را طلب می‌کند.

این اقدام آمریکایی‌ها در شرایطی صورت گرفت که سومین ناو هواپیمابر آمریکا نیز روز دوشنبه آمریکا را به مقصد خلیج فارس ترک کرد تا به دیگر ناوهای آمریکایی که قبلا وارد این منطقه شده‌اند، بپیوندد. این ناو هواپیمابر هسته‌ای به دو ناو دیگر «جان سی. استنیس» و همچنین ناو «دی وایت دی. آیزنهاور» که پیشتر به منطقه خلیج‌فارس اعزام و در آن مستقر شده‌اند، خواهد پیوست. منابع آگاه خبر داده‌اند که ناو «نیمیتز» اواسط یا اواخر آوریل در محل مورد نظر مستقر خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین