دونالد ترامپ در ادامه لفاظیهای خود علیه ایران در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: "اگر ایران جنگ میخواهد، این رسما پایان کارش خواهد بود. دیگر هرگز ایالات متحده را تهدید نکن!".
ارتش عراق میگوید موشکی به منطقه سبز، منطقه بشدت حفاظت شده مرکز بغداد شلیک شده است. این منطقه محل استقرار ادارات دولتی و سفارتخانهها و کنسولگریها است.
به گفته ارتش عراق این موشک به ساختمانی متروکه در نزدیکی سفارت آمریکا اصابت کرده اما به کسی آسیبی نرسیده است.
در بیانیه ارتش عراق نوع موشک کاتیوشا اعلام و گفته شده جزئیات بیشتر بعدا اعلام میشود. در همین حال پلیس ویژه بغداد یک پرتابگر کاتیوشا را در محله صناعت پیدا کرده و اکنون این محل در محاصره پلیس است و نیروهای تخصصی برای بررسی به محل اعزام شدهاند.
کاپیتان بین اربن سخنگو فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، در بیانیه ای در مورد حمله به منطقه سبز بغداد نوشت: " سربازان آمریکایی یا ائتلاف (ضدداعش) در این حمله آسیبی ندیده اند و نیروهای امنیتی عراق مشغول تحقیق درباره حادثه هستند."
واکنش مقامات امریکا به توییت تهدیدآمیز ترامپ علیه ایران:
اگر بچهی چهارم دبستانی من، فرمانده کل قوا بود، همین (توییت) را مینوشت.
شاید فکر میکنی، رویکرد «آتش و خشم» در مقابل کره شمالی، روی ایران جواب میدهد تا با تو دیدار کنند. جواب نخواهد داد؛ البته قمار کره شمالی هم خیلی خوب از آب درنیامد، درآمد؟
ایران «رسما» هزاران سال است که وجود داشته و قطعا از دورهی ریاست جمهوری ترامپ نیز جان سالم به در میبرد.
به نوشته بی بی سی، دونالد ترامپ که یک سال پیش آمریکا را از برجام خارج کرد میگوید به دنبال توافق تازهای با ایران است و از مقامهای جمهوری اسلامی خواسته با او تماس بگیرند.
در روزهای اخیر رسانههای آمریکایی به نقل از مقامهای ارشد دولتی گزارش دادهاند که ترامپ تاکید کرده که خواهان جنگ با ایران نیست.
در پی افزایش تنش بین آمریکا و ایران، آمریکا هفته گذشته کارمندانی که حضورشان ضروری نبود از سفارت خود در بغداد و کنسوگریاش در اربیل کردستان عراق خارج کرد.
این کشور دو هفته پیش هم اعلام کرد در واکنش به افزایش تحرکات ایران در عراق و سوریه ناوگروه آبراهام لینکلن را به منطقه میفرستد.
از سوی دیگر در روز یکشنبه عادل جبیر، وزیر مشاور در امور خارجی عربستان، گفت که کشورش جنگ نمیخواهد اما در دفاع از خود مکث نخواهد کرد.
او یک هفته پس از آن اظهار نظر می کرد که چهار نفتکش - شامل دو نفتکش سعودی - در آنچه ادعا می شود حملهای خرابکارانه بوده در آبهای ساحلی امارات متحده عربی هدف قرار گرفتند.
هفته پیش همچنین شبه نظامیان حوثی در یمن با هواپیمای بدون سرنشین به یک خط لوله نفت در عربستان حمله کردند.
به گزارش آسوشیتدپرس آقای جبیر گفت: "پادشاهی عربستان خواهان جنگ در منطقه نیست و در این راستا تلاش می کند... اما در همین حال، اگر طرف مقابل جنگ را برگزیند، پادشاهی عربستان با همه قوا و عزم راسخ خواهد جنگید و از خود، شهروندان و منافعش دفاع خواهد کرد."
همزمان ملک سلمان، پادشاه این کشور، خواستار نشست سران کشورهای عرب در روز ۳۰ مه در مکه برای بحث درباره تحولات اخیر از جمله حمله اخیر به خط لوله نفت عربستان شده است.
'ترامپ به شدت بر خطر جنگ افزوده'
از سوی دیگر انتقاد دمکرات ها از دولت آقای ترامپ به خاطر افزایش تنش با ایران ادامه دارد.
آدامه شیف، رئیس دمکرات کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا، روز یکشنبه به شبکه سیبیاس گفت که موضعگیری های دولت ترامپ مقابل ایران شانس رویارویی با این کشور را بالا برده است.
آقای شیف گفت که گفت که تصمیم های دولت "ما را به جایی رسانده که شانس رویارویی خیلی بیشتر شده."
دو سیاستمدار دیگر حزب دمکرات که برای کسب نامزدی این حزب در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ تلاش می کنند هم به سیاست آقای ترامپ در مورد ایران تاخته اند.
تولسی گابارد، عضو مجلس نمایندگان، به شبکه ایبیسی گفت که آقای ترامپ "ما را در یک مسیر خطرناک جنگ با ایران پیش می برد."
او گفت: "او می گوید جنگ نمی خواهد اما اقدامات او و دولتش، افرادی مثل جان بولتون و مایک پومپئو گویای داستان کاملا متفاوتی است. آنها زمینه را برای جنگ با ایران آماده می کنند، جنگی خیلی پرهزینه تر، خیلی ویرانگرتر و خطرناک تر از جنگی که در عراق دیدیم."
بنابه گزارش ها خانم گابارد بعد از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ در گارد ملی ثبت نام کرد و دو بار به منطقه خاورمیانه اعزام شده است.
ست مولتون، دیگر نامزد رقابت های درونی حزب دمکرات، که او هم قبلا افسر سپاه تفنگداران دریایی آمریکا بوده و چهار دوره به عراق اعزام شده در گفتگو با ایبیسی در مورد خطر جنگ هشدار داد: "اشتباه نکنید، این دقیقا چیزی است که جان بولتون می خواهد اتفاق بیافتد. وقتی یک فرمانده ضعیف کل قوا رئیس جمهور آمریکا باشد، جهان جای خیلی خطرناکی می شود."
گشت امنیتی در خلیج فارس
ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مستقر در بحرین روز یکشنبه گفت کشورهای شورای همکاری خلیج فارس "گشتهای امنیتی" خود را از روز شنبه در آبهای بینالمللی این خلیج افزایش دادهاند و "هم ناوگان و هم گارد ساحلی کشورهای شورای همکاری در هماهنگی نزدیک با یکدیگر و نیروی دریایی آمریکا فعالیت خواهند کرد."
ناوگان پنجم آمریکا همچنین از عملیات مشترک "گروه آماده عملیات آبی خاکی کرسارج" و "گروه ضربت ناو آبراهام لینکلن" خبر داد که جمعه و شنبه انجام شده است.
هفته پیش با افزایش شدید تنش ها هم آمریکا هم ایران گفتند به دنبال جنگ نیستند. ترامپ گفت قصد درگیری نظامی با ایران را ندارد اما اگر ضرورت ایجاب کند، "قطعا" بیش از ۱۲۰ هزار نیرو به منطقه میفرستد.
احتمالا احمقانه ترین کار فرار باشد چون سرعت درنده از ما بیشتر است.
شاید دومین کار احمقتنه سعی در گلاویز شدن و درگیری با درنده باشد.
اما از جمله کارهای خوب در این موقعیت اولا توجه به رفتارشناسی حیوان هست که با مثال شرح می دهم
رفتار شناسی برای خزیدن به پناهگاه
اگر گرگ به توحمله کرد می توانی حالت دفاعی بگیری و تدریجا و با تهدید مداوم آن به تدریج به پناهگاه مثلا داخل ماشین یا کلبه ویا بالای درخت بخزی .
ضربه و گریز هم هست. اگر تاکتیک جنگ نامتقارن بکار گرفته شود نیاز هست هسته های قوی مقاومت تشکیل گردد
تعدد تابوت سربازان آمریکا چیزی است که آمریکا از آن وحشت دارد
برای اینکار باید کاری کرد که بدن جنگ آمریکا حساب بکند که وارد شدن به میدان جنگ برای او تابوتهای بسیاری را هلی برن خواهد کرد.
حساب بکند .