آفتابنیوز : نيويوركر در شماره روز گذشته خود به نقل از «سايمور هرش» روزنامه نگار برنده جايزه پوليتزر مي نويسد: بوش و كاندوليزا رايس، از تابستان سال 2004 با هدف جمع آوري اطلاعات و شناسايي اهداف حملات احتمالي، عمليات شناسايي وسيعي را در ايران آغاز كرده اند.
هرش كه به دليل انتشار داستان شكنجه زندانيان ابوغريب و رسوايي نظاميان آمريكايي در سال گذشته، مشهور شده است مي گويد: مقامات امنيتي و نظامي آمريكا بارها در گفت و گو با وي از ايران به عنوان «هدف آتي» ياد كرده اند. اما روزنامه نگار آمريكايي چنين اظهارنظرهايي را متعلق به افرادي مي داند كه هيچ علاقه اي به افشاي نام خود ندارند.
مدير ارتباطات كاخ سفيد، دان بارتلت، در واكنش به اين گزارش مي گويد: مواردي در آن وجود دارد كه نشان از عدم دقت اطلاعات است. از نگاه من نتايجي كه وي با استناد به برخي فرضيات گرفته، مبتني بر حقيقت نيست.
گزارش نيويوركر، هفته نامه آمريكايي با واكنش خبرگزاري ها در رسانه هاي خبري جهان رو به رو شده است.
آسوشيتدپرس، با انتشار گزارشي تحت عنوان «ايالات متحده در ايران جاسوسي مي كند» ضمن نقل برخي از گفته هاي هرش، در ادامه مي نويسد: ايران اعلام كرده است كه به بازرسان آژانس بين المللي انرژي هسته اي اجازه بازرسي و نمونه برداري محيطي از يك منطقه نظامي را مي دهد اما همزمان با نظارت دقيق بر آنها، مانع سرقت اطلاعات يا جاسوسي احتمالي خواهد شد.
اين خبرگزاري در ادامه مي افزايد: ايران بارها هر نوع تلاش و يا طرحي براي ساخت تسليحات هسته اي را به شدت انكار كرده و همواره بر صلح آميز بودن فعاليت هاي هسته اي خود تأكيد كرده است.
خبرگزاري فرانسه نيز در گزارشي تحت عنوان «ايالات متحده در ايران عمليات نظامي انجام مي دهد» ضمن نقل گزارش نيويوركر به بخش هايي از آن چون «تلاش آمريكا براي جمع آوري اطلاعات درمورد 26 مركز هسته اي، شيميايي و موشكي ايران» و يا «تلاش و تمايل رامسفلد و محافظه كاران نوين همراه وي به ويژه پاول ولفوتيس معاون او، براي تخريب تمامي زيرساخت هاي هسته اي ايران» اشاره مي كند. اين خبرگزاري از ارائه هر نوع تحليلي در اين باره خودداري كرده و گزارش خود را صرفا براساس نقل برخي بخش هاي مطالب منتشر شده در نيويورك شكل داده است.
شبكه خبري بي بي سي، نيز در گزارشي تحت عنوان «نيروهاي ويژه آمريكايي در داخل ايران» گزارش «سايمور هرش» را «يك ادعا» خوانده و مي افزايد: هرش، ادعاي خود را براساس گفته ها و اطلاعات كسب شده از منابع موثقي شكل داده است كه از آنها نامي به ميان نمي آورد. به گفته هرش اين منابع مطلع شامل مقامات سابق اطلاعاتي و مشاوران فعلي پنتاگون مي شوند.
بي بي سي در ادامه با اشاره به واكنش مدير ارتباطات كاخ سفيد، اظهارات وي در مورد غيرواقعي بودن مطالب منتشر شده را ذكر كرده، اما همزمان در ادامه مي نويسد: سوابق هرش به ويژه افشاي رسوايي ابوغريب نشان مي دهد كه وي را نمي توان چندان جدي نگرفت.