آفتابنیوز : دو ناو نیروی دریایی آمریکا روز چهارشنبه از آبراه حساس و راهبردی تنگه تایوان عبور کردند تا بار دیگر پکن را به عنوان غول اقتصادی رقیب واشنگتن، به خشم آورند.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، تایوان به یکی از مراکز تنش میان آمریکا و چین تبدیل شده است. همچنان که ناوهای آمریکایی بیشتری با ادعای آزادی ناوبری در دریای جنوب چین تردد میکنند، پکن ژست نظامی قویتری را از خود به نمایش میگذارد.
این اقدام آمریکا از سوی تایوان به منزله تضمینی بر حمایت ترامپ از «تایپه» در برابر چین است.
«کلی داس» سخنگوی ناوگان هفتم ارتش آمریکا در این خصوص گفت ناوشکن «پریبل» و تانکر نفتی نیروی دریایی با نام «والتر اس دیل» از تنگه تایوان عبور کردهاند.
داس گفت: «عبور کشتیها از تنگه تایوان نشانگر تعهد ایالات متحده به باز بودن مسیر اقیانوس هند و آرام و آزادی تردد در آن است». به ادعای او، تمام این اقدامات بهصورت بیخطر و حرفهای انجام شده است.
وزیر دفاع تایوان نیز عبور دو کشتی ارتش آمریکا از طریق تنگه تایوان به سمت شمال را تأیید کرد و آن را حرکتی عادی دانست.
از آغاز سال جاری میلادی، حداقل ماهی یک کشتی جنگی آمریکایی از این تنگه عبور کرده است. آمریکا این ترددها را از ماه جولای سال گذشته میلادی (تیر-مرداد ۱۳۹۷) از سر گرفت.
آمریکا و تایوان روابط رسمی ندارند اما واشنگتن متعهد است در تأمین امنیت این جزیره و نیروی نظامی آن همکاری کند.
به گفته «پنتاگون»، آمریکا از سال ۲۰۱۰، بیش از ۱۵ میلیارد دلار سلاح و تجهیزات نظامی به تایوان فروخته است.
چین معتقد است تایوان یکی از استانهای این کشور است و باید بهصورت داوطلبانه یا با زور به آن ملحق شود.
ارتش چین بارها طی رزمایشهای نظامی، تایوان را بهوسیله هواپیما و کشتیهای نظامی دور زده و بهدنبال منزوی کردن این کشور در مجامع جهانی است.
آژانس اطلاعاتی وزارت دفاع آمریکا در گزارشی، تایوان را «محرک اصلی» مدرنسازی در ارتش چین و پیشرفت عظیم آن طی سالهای اخیر میداند.
کشتی پریبل روز یکشنبه از نزدیکی جزیره تحت مناقشه «اسکاربورو» عبور کرد و خشم چین را برانگیخت.
روزنامه دولتی «چاینا دیلی» روز چهارشنبه در واکنش به این اقدام نوشت، چین «بیشترین خویشتنداری را در قبال تحریکات آمریکا» از خود نشان داد.
این روزنامه نوشت: «با افزایش تنش میان دو کشور، ضمانتی وجود ندارد که حضور کشتیهای جنگی آمریکا مقابل درهای چین، جرقهای برای درگیری مستقیم بین دو ارتش نباشد».
در هفتهای که گذشت، دریاسالار «جان ریچاردسن» فرمانده عملیات نیروی دریایی آمریکا در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران که از طریق تلفن صورت گرفت، اظهار داشت: «حدود یک سوم از تجارت جهان از طریق دریای چین جنوبی صورت میگیرد. ایالات متحده کشوری با ترددهای دریایی است. ما منافع زیادی در آبهای این منطقه داریم. بنابراین، به طور پیوسته در آنجا حضور خواهیم داشت. »
در هفتههای گذشته چین از آزمایش یک موشک فراصوت ضد کشتی خبر داد. این موشک جدید و مرموز چینیها که «وای جی ایکس ایکس» نام دارد، قادر به نابود ساختن سامانههای دفاع موشکی کشتیهای جنگی آمریکاست.
نسخه اولیه این موشک پیشرفته، در جدیدترین ناوشکنهای موشک انداز چین که «۰۰۵۵» نام دارد، مورد آزمایش قرار گرفته است. این ناوشکن موشک انداز با استقرار موشک جدید ضد کشتی فراصوت میتواند به طور قابل توجهی برد عملیاتی و قدرت آتش نیروی دریایی چین را در مرکز اقیانوس آرام افزایش دهد.
منبع: فارس