کد خبر: ۵۹۲۳۵
تاریخ انتشار : ۱۸ فروردين ۱۳۸۶ - ۲۳:۳۹
عضو کمیسیون فرهنگی تشریح کرد:

3 ایراد اصلی مجلس درباره نمایشگاه کتاب

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: «سعید ابوطالب» عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اصرار مسئولان اجرایی در وزارت ارشاد برای برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب در دو مکان را «غیر کارشناسی» دانست و گفت که «این برخورد، شائبه برخورد دستگاهی یا شخصی را در ذهن ایجاد می‌کند.» 

نماینده تهران در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی آفتاب در خصوص شرکت نکردن ناشران معتبر کشور در نمایشگاه امسال به دلیل عملکرد وزارت ارشاد در دو بخش کردن نمایشگاه ناشران داخلی و خارجی گفت: از اینکه چه تعداد از ناشرین در نمایشگاه حضور نمی‌یابند اطلاعی ندارم ولی اگر ناشران که محل اصلی تولید محصولات فرهنگی‌اند از این مسئله نگران باشند و در نمایشگاه حضور نیابند،اقدامی منفی است.

حرف ناشران با وزارت ارشاد چیست؟[کلیک کنید]

ابوطالب افزود: علت تشکیل نمایشگاه کتاب این است که فرهنگ کتاب‌خوانی افزایش یابد و اگر به دلیل سوء مدیریت اجرایی ناشران در نمایشگاه حضور نیابند، کتاب‌خوان‌ها نیز در نمایشگاه حاضر نخواهند شد و در نتیجه هدف نهایی برپایی نمایشگاه که رشد میزان کتابخوانی است، محقق نمی‌شود. 

وی اظهار داشت: من نیز شنیده‌ام که جدا کردن نمایشگاه کتاب‌های داخلی و خارجی باعث حضور نیافتن ناشران در نمایشگاه امسال خواهد شد. به همین علت تعدادی از اعضای کمیسیون فرهنگی با حضور در محل جدید نمایشگاه، در جلسه‌ای با حضور دکتر پرویز و معاونین‌شان در اداره کتاب و همچنین اتحادیه ناشران شرکت کردند. 

ابوطالب در پاسخ به اظهارات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که در مورد اعتراض اعضای کمیسیون فرهنگی به محل نمایشگاه اعلام کرده «نمایندگان نباید در مسایل اجرایی دخالت کنند»، گفت: به نظر من بهتر است آقای وزیر ابتدا قانون اساسی را از دو بخوانند زیرا حق مسلم نمایندگان اظهارنظر در مورد تمام مسایل کشور است. 

عضو کمیسیون فرهنگی افزود: اتحادیه ناشران بخش عمده ناشران کتاب کشور هستند. آنها شکایت خود در این خصوص را به کمیسیون فرهنگی ارجاع داده‌اند که حق و وظیفه نمایندگان نیز داوری در این خصوص است. 

نماینده تهران در مجلس هفتم تصریح کرد: مسئولان اجرایی باید به نظرات بخش خصوصی و نظرات نمایندگان مجلس که انعکاس مطالبات مردمی است، ترتیب اثر دهند. 

ابوطالب با اشاره به اینکه «وزارت ارشاد ماهیت فرهنگی دارد و باید مسایل و مشکلات در آن با گفت‌وگو حل و فصل شود»، افزود: نمی‌دانم چرا وزارت ارشاد با این انتقادات مقابله بی‌منطق می‌کند. ناشران اظهار نگرانی و بی‌تمایلی به دلیل منفک شدن محل نمایش داخلی و خارجی کتاب برای حضور می‌کنند و دلخوری آنها کاملا صنفی است و اصلا سیاسی نیست. اما نمی‌دانیم چرا دوستان ما در بخش اجرایی اصرار دارند در مقابل این نارضایتی‌ها مقاومت کنند؟ 

وی در پاسخ به این سوال که «آیا کمیسیون فرهنگی مجلس اقدام دیگری در مورد موضوع نمایشگاه انجام خواهد داد؟»، اظهار داشت: مجلس بیش از این اقدامی انجام نخواهد داد، اگر مسئله حل نشود شاید راه‌حل دیگری پیشنهاد شود ولی مسئله آنقدر مهم نیست که لازم به این همه اقدام داشته باشد. 

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرد: اصرار غیرکارشناسی مسئولان در منفک کردن دو بخش داخلی و خارجی نمایشگاه کتاب این شائبه را در ذهن ایجاد می‌کند که برخورد دستگاهی یا شخصی وجود دارد. حالا چون مسئول سال گذشته اعلام کرده نمایشگاه کتاب سال 86 در محل دائمی نمایشگاه‌ها برگزار نمی‌شود بنابراین باید امسال نمایشگاه در این محل برپا نشود. 

نماینده تهران افزود: اگر اصرار مسئولان به خاطر حل معضل ترافیک است، معضل ترافیک با چنین راه‌حلی نه تنها حل نمی‌شود بلکه دو برابر نیز خواهد شد. اگر موضوع انحصارا ترافیک است، باید سردار رویانیان اظهارنظر کند ما بارها نظر کارشناسی را در این خصوص خواستار شده‌ایم، ولی اظهارنظری را شاهد نبوده‌ایم. 

ابوطالب افزود:‌برگزاری در نمایشگاه یعنی نمایشگاه کتاب بین‌المللی درمحل قدیم نمایشگاه‌ها و کتاب‌های داخلی در مصلی، نه تنها سطح نمایشگاه را پایین می‌آورد بلکه تمام کسانی که به نمایشگاه مراجعه می‌کنند معمولا از دو بخش کتاب خارجی و داخلی بازدید دارند. 

وی اظهار داشت: با منفک شدن این دو نمایشگاه زحمت مضاعف برای مردم ایجاد خواهیم کرد. عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: اتحادیه ناشران با اعداد و ارقام اثبات کرده‌اند که محل قدیم نمایشگاه‌ها فضای بیشتری دارد و قابل مقایسه با محل تعیین شده در مصلی نیست. 

ابوطالب افزود: برگزاری نمایشگاه در مصلی یکسری مزیت دارد ولی یک مشکل عمده دارد و آن این است که تنها یک سالن که همان شبستان اصلی است برای نمایش کتاب‌ها وجود دارد و این شبستان باید به ده‌ها غرفه تقسیم شود که این مسئله، از نظر ایمنی مشکل ایجاد خواهد کرد. 

ابوطالب در پایان با بیان اینکه «سه مسئله وجود دارد که دوستان ما در معاونت فرهنگی وزارت ارشاد باید به آنها پاسخ دهند»، این موارد را بدین‌شرح برشمرد:

ایراد اول:
 در مورد حل شدن مشکل ترافیک نظر کارشناسانه وجود دارد یا مشکل ترافیک از اتوبان چمران به اتوبان رسالت و خیابان شهید بهشتی و اطراف نیز سرایت خواهد کرد. 

ایراد دوم: آیا مشکل مردم در خصوص صرف هزینه و وقتی که مردم برای رفتن به دو محل خواهند داشت درنظر گرفته شده یا نه؟

ایراد سوم: مشکل یک سالنه بودن مصلی است که نمی‌دانیم دراین‌باره تمهیدی در نظر گرفته شده یا نه؟
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین