آفتابنیوز : اکبر خدری روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۶۷۸ میلیون متر مکعب روان آب وارد سدکوثر شده است که در طول تاریخ بهره برداری از این سد از سال ۱۳۸۳ تاکنون بی سابقه بوده است.
وی بیان کرد: در چند روز آینده با هدف مدیریت آب سد کوثر رهاسازی آب در این سد انجام میشود که لازم است مردم روستاهای اطراف آمادگی لازم را داشته باشند.
مدیر اداره بهره برداری و نگهداری سد کوثر گچساران ابراز داشت: در سال آبی جاری در این سد ۳۶۵ میلیون متر مکعب آب ذخیره سازی ،۱۴۶ میلیون متر مکعب برای مصارف آشامیدنی، صنعت، کشاورزی و زیست محیطی رها شده است.
وی عنوان کرد: امسال ۱۵۰ میلیون متر مکعب با هدف مدیریت سد و پیشگیری از سرریز شدن رها شده و ۱۷ میلیون متر مکعب آب نیز تبخیر شده است.
خدری گنجایش مخزن سد کوثر را ۵۸۰ میلیون متر مکعب ذکر کرد و گفت: هم اینک میزان آب ذخیره شده در مخزن دریاچه سد کوثر به ۵۷۶ میلیون متر مکعب رسیده است.
خدری اظهار داشت: ۶۷۷ میلیمتر باراندگی از ابتدای سال آبی تاکنون در حوزه آبریز سد کوثر ثبت شده است.
وی ادامه داد: این در حالی است که در سال آبی گذشته ۲۱۰ میلیمتر بارش در ایستگاه هواشناسی این سد به ثبت رسید.
مدیر اداره بهره برداری و نگهداری سد کوثر گچساران با بیان اینکه نرمال تراز مخزن بتنی این سد از سطح دریا ۶۲۵ متر است، گفت: هم اکنون تراز این سد ۶۲۵ متر است.
آب سد کوثر از رودخانه خیرآباد تأمین میشود و این رودخانه از رودهای شاه بهرام و دهدشت به وجود میآید.
سد کوثر آب آشامیدنی ۲۰ شهر و ۲ هزار روستا با ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت را در استانهای جنوبی کشور شامل کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، خوزستان، هرمزگان و فارس تأمین میکند.
قرار است آب آشامیدنی شهرهای دهدشت، سوق، لنده و چرام در استان کهگیلویه و بویراحمد هم از سد کوثر تأمین شود.
وی گفت: بیش از یک هزار هکتار از اراضی کشاورزی پایین دست سد کوثر در دشت لیشتر و منطقه خیرآباد از این سد آبیاری میشود.