آفتابنیوز : 
آفتاب: محمد سعیدی، معاون امور بینالملل سازمان انرژی اتمی در مورد تاثیر آغاز تولید صنعتی سوخت هستهای ایران بر قدرت چانهزنی کشور در مقابل غرب با بیان اینکه فناوری هستهای برای کشورها تولید قدرت میکند اعلام کرد مرحله جدید در فناوری هستهای ما را در وضعیت برتری قرار داده است.
وی در این راستا گفت: قطعا ما در مرحله قبل از غنیسازی كه قرار داشتیم یك وضعیت داشتیم، در پایلوت یك وضعیت و در مرحله صنعتی وضیتی دیگر را داریم. سعیدی افزود: این یك تولید قدرتی است كه برای ما اتفاق افتاده وباعث شده در یك وضعیت برتر قراربگیریم.
معاون امور بینالملل سازمان انرژی اتمی، در خصوص میزان همكاری ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز گفت: ما هیچگونه تغییری در رفتار حقوقی خود با آژانس ایجاد نخواهیم كرد، همچنان متعهد به تعهدات خود هستیم و حاضریم با كشورهایی كه حقوق ما را بپذیرند تعامل منطقی داشته باشیم.
وی افزود: از نظر حقوق بینالمللی تعهدات معاهده منع تکثیر هستهای را دنبال میكنیم و امیدواریم شرایط بینالمللی به گونهای باشد كه این مسیر را ادامه بدهیم.
وی پس از اعلام ورود ایران به مرحله تولید صنعتی سوخت هستهای در پاسخ به این سوال كه نحوه پیشرفت ایران در دستیابی به چرخه سوخت صنعتی چقدر سیر تكامل علمی ما را تثبیت میكند گفت: ما وقتی میگوییم وارد مرحله تولید صنعتی شدهایم یعنی جبهه عظیمی از موسسات و شركتها، متخصصین، مهندسین و دانشجویان درگیر چنین پروژههایی میشوند و تعامل با این پروژه باعث رشد دانشگاهها میشود و شركتها و موسسات صنعتی ما ناچارند با استانداردهای فوقالعاده هستهای تجهیزاتشان را تولید كنند.
سعیدی افزود: در این صورت شاهد خواهیم بود كه گام به گام با رشد سریع فناوری و غنیسازی میتوانیم روی نمونهها و شیوههای جدید بیندیشیم و مطالعه كنیم.
معاون امور بینالملل سازمان انرژی اتمی در مورد مرحله بعدی رشد فناوریهای ایران نیز گفت: یكی از استراتژیهای آینده ما تولید و ساخت نیروگاههای بومی است كه از یكسال و شش ماه پیش آغاز شده و همانطورکه از سال 76 13تولید سوخت هستهای آغاز و امروز به مرحله صنعتی رسیدیم، در آینده نه چندان دور روزی اعلام میكنیم ایران توانمندی ساخت نیروگاههای هستهای با ظرفیت پایین را در كشور توسط متخصصین خود دارد.
وی افزود: با توجه به رشد و شكوفایی هسته ای در كشور ما قطعا مسیر رسیدن به یك نیروگاه اتمی با ظرفیت پایین دور از انتظار نیست. سعیدی در مورد تعداد نیروگاههائی که ایران قادر به ساخت است نیز گفت:طبق پژوهشی كه توسط پژوهشگاه نیرو انجام شده باید در 20سال آینده بین 15 تا 20 هزار مگاوات برق هستهای در كشور تولید كنیم كه در حال انجام دادن كارهای لازم برای این منظور هستیم. وقتی یك نیروگاه تولید شود میتوانیم به صورت مداوم نیروگاههای دیگر را نیز تولید كنیم.