آفتابنیوز : آفتاب: «محمدرضا طورانی» سخنگوی ائتلاف بزرگ ورزشی ایران اعلام کرد که این تشکل قصد دارد تا منشور وحدت سیاسی کشور را تدوین و آن را به احزاب و تشکلهای سیاسی، خانه احزاب و وزارت کشور ارائه کند. وی در گفتگو با خبرنگار سیاسی آفتاب، هدف از تدوین این منشور را بهینه کردن رویکردها، ابراز و اخلاق انتخاباتی احزاب و جناحهای سیاسی در مقطع انتخابات مجلس هشتم دانست.
طورانی در توضیح دلایل تدوین منشور وحدت سیاسی کشور توسط ائتلاف بزرگ ورزش ایران، گفت: با گذشت 28 سال از انقلاب اسلامی و برگزاری نزدیک به 30 انتخابات سراسری در کشور، هنوز شاهد آن نبودهایم که متولیان برگزاری انتخابات از احزاب برای بیان مطالبات و خواستههای خود در یک جلسه مشترک دعوت به عمل بیاورند.
وی افزود: در هر انتخاباتی شاهد تخریب شخصیتها و ورود به حریم خصوصی نامزدها هستیم در حالیکه این مسائل هیچ ارتباطی به افکار عمومی ندارند که نتیجه این مسئله حاکم شدن قیم مآبی در کشور است زیرا برخی افراد به علت هراس از تخریب شخصیت خود از نامزدی در انتخابات کنار میکشند.
طورانی دلیل دیگر نیاز به تدوین منشور وحدت سیاسی کشور را «برخورداری برخی افراد و گروهها از رانتهای اطلاعاتی و ارتباطی» بیان کرد و افزود: این افراد و گروهها با استفاده ابزاری از امکاناتشان باعث تشویش اذهان عمومی و جلوگیری از حضور نیروهای قابل در صحنه انتخابات میشوند.
سخنگوی ائتلاف بزرگ ورزشی ایران با اشاره به نامگذاری سال 86 به نام «اتحاد ملی و انسجام اسلامی»، گفت: این نامگذاری نشان میدهد که حق فعالیت سیاسی و قانونی برای تمام افراد و گروههای معتقد به قانون اساسی وجود دارد و نباید به برخی اشخاص و احزاب برچسبهای غیرواقعی و غیر اخلاقی زد.
وی یکی دیگر از دلایل تدوین منشور وحدت سیاسی کشور را «از بین بردن روحیه قیم مآبی برخی احزاب» عنوان کرد و ادامه داد: در کشور ما که جناحهای سیاسی مشتمل بر تعداد زیادی از احزاب هستند، حق برخی احزاب توسط گروههای دیگر خورده و احزاب کوچکتر هم به ابزار دست تشکلهای بزرگتر تبدیل میشوند اما در این منشور حق مساوی و برابر برای تمام احزاب در جناحهای مختلف کشور به رسمیت شناخته شده است.
طورانی دیگر محور این منشور را«عدم استفاده ابزاری از دین، مراجع تقلید و نهادهای دینی کشور» دانست و تاکید کرد: خاطره تلخ انتخابات دوم خرداد که برخی گروهها با استفاده از نام برخی مراجع، شائبه سوء استفاده از بزرگان دین را در نزد افکار عمومی به وجود آوردند در تدوین این محور منشور وحدت سیاسی کشور موثر بوده است.
این فعال سیاسی، استفاده از نام مراجع و مقامات دینی مردم در انتخابات را باعث ضربه خوردن به پایههای وحدت و اقتدار ملی دانست.
وی اضافه کرد: در ایام انتخابات مختلف شاهد آن هستیم که برخی از گروهها از نداشتن تریبون برای تبلیغات انتقاد میکنند اما در منشور وحدت سیاسی کشور چگونگی استفاده برابر و عادلانه تمام احزاب و اشخاص از رسانههای ارتباط جمعی و رسانه ملی تعریف شده است.
طورانی با تاکید بر«ویژگی» انتخابات مجلس هشتم تصریح کرد: وزارت کشور و ستاد انتخابات باید از ماهها قبل از برگزاری انتخابات،فعال شوند و با برگزاری جلسات مشترکی بین احزاب، همدلی و وفاق بین جناحهای مختلف سیاسی کشور را برقرار کنند.
سخنگوی ائتلاف بزرگ ورزش ایران در ادامه با اشاره به نتایج انتخابات شوراها، اظهار داشت: بنابر پیشبینیها بیش از 50 درصد ترکیب مجلس آینده از ترکیب کنونی متفاوت خواهد بود و دغدغههای مردم در این انتخابات مسائل معیشتی و اجتماعی است. از این رو ائتلاف بزرگ ورزش ایران در ماههای گذشته با شناسایی بیش از 1000 نفر از قهرمانان، مدیران و چهرههای شاخص ورزشی کشور قصد دارد تا لیست 290 نفره خود در انتخابات مجلس هشتم را صرفا از میان چهرههای شاخص ورزشی و اجتماعی انتخاب کند.
سخنگوی ائتلاف بزرگ ورزش ایران با ابراز امیدواری نسبت به استقبال احزاب و گروههای سیاسی کشور از منشور وحدت سیاسی، گفت: در این میان تا کنون گروههای اصلاحطلب استقبال بیشتری از این منشور داشتهاند اما ما امیدواریم تا اصولگرایان هم از این منشور استقبال کنند زیرا در این منشور سعی شده است تا تنها به منافع و مصالح ملی توجه شود.