آفتابنیوز : آفتاب: «حیدر مستخدمین حسینی» معاون سابق وزارت اقتصاد آمارهای ارائه شده از سوی دولت نهم درباره میزان جذب سرمایه خارجی را واقعی نمیداند و معتقد است، آمارهای ارائه شده حکایت از آن دارد که این میزان فقط در مرحله مجوز سرمایهگذاری خارجی است که دلیلی برای «جذب» سرمایه خارجی نیست.
رئیس سابق هیات مدیره بورس اوراق بهادار تهران در گفتو گو با خبرنگار سیاسی آفتاب توضیح داد: سرمایهگذاری خارجی چندین مرحله دارد: اول تقاضا برای سرمایهگذاری خارجی، دوم مجوز سرمایهگذاری، سوم اقدام به سرمایهگذاری و چهارم بهرهبرداری یا اصطلاحا «نشست سرمایه».
وی براین اساس افزود: آمارهای ارائه شده از سوی دولت نهم، بخش دوم را دربرمیگیرد یعنی مرحله مجوز. و این آمارها دلیلی برای جلب سرمایهگذاری خارجی نیست.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: سرمایهگذاری خارجی، به سرمایهای اتلاق میشود که به مرحله «نشست» رسیده باشد و یا از دیدگاه اقتصادی منجر به تشکیل سرمایه ثابت شده باشد.
وی در ادامه یادآور شد: برای جلب سرمایهگذاری خارجی علاوه بر اینکه امنیت اقتصادی و اجتماعی باید فراهم شود از دیدگاه منافع حاصله، سرمایهگذار امنیت را باید احساس کند.
معاون سابق وزارت اقتصاد تصریح کرد: در شرایطی که سرمایهگذاری توسط بخش خصوصی انجام میشود، دولت نباید قیمتها را تحت کنترل قرار دهد و دخالتی نباید در تعیین قیمتها داشته باشد بلکه عرضه و تقاضاست که قیمتها را تعیین میکند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: دخالت دولت در تعیین قیمتها سرمایهگذاری را تحت تاثیر قرار میدهد و تبدیل به عامل منفی برای سرمایهگذاری میشود چنانکه طی یکی دو سال اخیر سرمایهگذاری توسط بخش خصوصی کاهش پیدا کرده و دولت خود اقدام به سرمایهگذاری کرده است.
گفتنی است، رسانههای دولتی در روزهای گذشته از جذب بیش از 10 میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی در سال 85 خبر داده و آن را رکورد جدیدی در تاریخ کشور دانستهاند.
این رسانهها ادعا کردهاند «این حجم از سرمایهگذاری خارجی با وجود مسائل سیاسی و اقتصادی از قبیل تهدید به تحریم گسترده جذب کشور شده و در مقایسه با آمارهای گذشته یک رکورد شکنی محسوب میشود».