کد خبر: ۵۹۵۵۲
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۳۸۶ - ۱۴:۱۸
گاردین بررسی کرد

جنگ روانی لندن و دشواری مذاکره با تهران

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: اقدام دولت انگلیس در آغاز جنگی روانی علیه ایران با انتقاداتی جدی روبرو شد. در این میان برخی محافل سیاسی انگلیس به صراحت خطاب به دولت اعلام کرده‌اند «در شرایطی که نیازمند مذاكره با ایران هستیم تشدید جنگ تبلیغاتی علیه این کشور با روش‌هایی چون فروش داستان 15 نظامی انگلیسی به دشوارتر شدن وضعیت می‌انجامد».

گاردین که ارگان سنتی چپ‌های انگلیس محسوب می‌شود در این باره می‌نویسد: با توجه به سن پایین برخی از این نظامیان که حتی نمی‌دانستند چگونه بر اعصاب خود کنترل داشته باشند، بهترین گزینه برپاکردن کمترین جاروجنجال بود. انگلیس كه ایران را به سو استفاده تبلیغاتی از این متهم کرده و تهران را نکوهش می کند که با نظامی زن رفتاری متفاوت داشته، چرا خود چنین کاری را انجام می‌دهد؟ چرا از این نظامیان بهره تبلیغاتی برده شده و کنفرانسی برای آنان برگزار شد؟ چرا این نظامی زن به صورتی تبعیض آمیز اجازه یافته تا در مصاحبه‌ای تنظیم شده شرکت کند و پول کلانی به جیب بزند؟ چرا از تیترهایی تحریک آمیز، با عبارتی خصمانه چون چشم‌بند و ... استفاده شد؟ اگر قرار است چنین جنجالی برای بازداشت نظامیان نیروی دریایی برپا شود، دیگر بخش ها که تلفاتی بسیار را در عراق و افغانستان متحمل شده‌اند، چه باید بکنند؟ 

گاردین با چنین انتقاد تندی در ادامه می‌نویسد: باید تمامی مسئولان بخش‌های رسانه‌ای نیروی دریایی را اخراج کرد! 

روزنامه پرتیراژ انگلیس در ادامه با توجه به بحران عراق می‌نویسد: طبیعی است تا زمانی كه اشغال عراق ادامه یابد از نگاه ایران، نیروهای انگلیس و آمریكا متحاوزینی بی‌رحمی هستند. هیچ دولتی نمی‌تواند نسبت به تجاوز و اشغال یك كشور همسایه توسط یك قدرت خارجی بی‌تفاوت بماند. طبیعی است که نباید خلاف این امر را از ایران انتظار داشت. 

گاردین در بخش دیگری از این نوشتار به بررسی فرصت‌ به وجود آمده از دل چالش نظامیان انگلیسی پرداخته و می نویسد: تنها دستاورد این حادثه راه‌های جدید ارتباطی بود که در تلاش برای آزاد سازی آنها بین تهران و لندن گشوده شد.ایران كشوری بزرگ، مغرور، ثروتمند، و غیر قابل پیش بینی است كه امكان ندارد تحت تاثیر غرور و نخوت محافظه‌كاران نوین قرار بگیرد. ایران در آستانه دستیابی به توانایی‌های قابل توجه هسته‌‌ای است و باید در نظر داشت که ایران یك كشور بی‌اهمیت اسلامی نیست كه بوش و بلر در توهمات خود تصور می کنند. 

این روزنامه که نزدیک به جناح چپ‌تر حزب کارگر محسوب می‌شود، جناحی که معتقدند سیاست‌های بلر بیش از اندازه راست‌گرایانه است، درباره واکنش های تند در برابر ایران هشدار داده و می‌نویسد: رفتار خصمانه در برابر ایران به هیچ‌وجه مناسب نیست. ایران كشوری با جمعیت 70 میلیون نفری است. بمباران كردن آن بی‌فایده است و حمله به آن دیوانگی است. انزوای بین‌المللی در طی بیش از ربع قرن هم باعث سقوط این حكومت نشده و حتی آن را قدرتمند‌تر كرده است. 

گاردین اما در عین ابراز نگرانی در مورد برنامه‌های هسته‌ای ایران می‌نویسد: هیچ راه‌حل نظامی برای حل مساله ایران یا حتی تسلیحات هسته‌ای آن وجود ندارد. اما باید از روش‌های دیگری استفاده کرد. شاید تحریم‌ها بتوانند کارساز باشند. باید از هر فرصتی استفاده کرد. از سوی دیگر باید درنظر داشت در شرایطی که غرب ناامیدانه می‌کوشد خود را از دردسرهای منطقه بیرون بکشد، تعامل با ایران یک راه حل منطقی برای نجات از این بحران‌هاست. ایران کشوری نیست که بتوان از روابط با آن چشم پوشید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین