کد خبر: ۵۹۵۷
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۸۴ - ۱۶:۳۸

مهار تورم و افزايش قدرت خريد مردم از برنامه‌هاي اقتصادي هاشمي

آفتاب‌‌نیوز : محمدباقر نوبخت ـ سخنگوي ستاد انتخاباتي هاشمي رفسنجاني ـ در تشريح برنامه‌هاي پيشنهادي اقتصادي هاشمي رفسنجاني براي دولت آتي گفت که در مجموعه برنامه‌هاي وي تحت عنوان ميثاق با مردم در بخش اقتصاد اولويت‌هايي وجود دارد كه در چارچوب سند چشم‌انداز بيست ساله و برنامه چهارم قرار دارد. اين اولويت‌ها در سه محور حل مشكل بيكاري، ارتقاي سطح رفاه جامعه و تامين عدالت اقتصادي تقسيم‌بندي شده‌اند.

وي تصريح كرد كه در اين برنامه تعامل با جهان و توسعه مشاركت مردم دو بالي تعريف شده كه براي اين پرواز و جهش اقتصادي لازم هستند و جامعه را مي‌توانند در فضايي باثبات و رشد پايدار به سوي آينده به پرواز درآورند. آنچه در خصوص اجراي اين سه سياست يا هدف مطرح است در شش بخش قابل بررسي است.

نوبخت توسعه تعامل و هم پيوندي با جهان را بخش نخست ذكر كرد و توضيح داد:« در اين بخش براي جذب سرمايه‌هاي داخلي و ايرانيان خارج از كشور در جهت سرمايه‌گذاري مستقيم خارجي و انتقال و بكارگيري فناوري‌هاي پيشرفته جهت بالا بردن قدرت رقابتي در داخل و توليد محصولاتي با استانداردهاي جهاني براي ورود به بازارهاي بين‌المللي تمهيداتي در نظر گرفته شده است.»

وي ادامه داد:« اتصال صنايع سخت به صنايع توليدكننده محصولات نهايي در جهان با هدف افزايش اشتغال و رشد فناوري در تعامل و هم پيوندي با جهان جست‌وجو مي‌شود. همچنين حمايت قانوني و حقوقي از بخش خصوصي براي يافتن شريك خارجي در سرمايه‌گذاري و ورود به بازارهاي جهاني مورد توجه واقع شده كه به اين ترتيب با اين تعامل ما مي‌توانيم شركت‌هاي داخلي خود را با بهره‌مندي از نوعي شراكت با شركت‌هاي خارجي توانمند كنيم تا در بازارهاي جهاني بتوانند حضور پيدا كنند.»

به گفته نوبخت چگونگي استفاده از منابع بخشي غيردولتي نيز در رسيدن به اهداف برنامه اقتصادي مذكور مورد نظر است. موضوع خصوصي‌سازي و گسترش بازار سرمايه يكي از اهدافي است كه براي حل مشكل بيكاري، ارتقاي سطح رفاه جامعه و تامين عدالت اقتصادي مورد توجه است. در اين راستا واگذاري كليه بنگاه‌هاي كوچك و متوسط متعلق به دولت به مردم را از طريق بازار بورس مدنظر قرار گرفته است.

وي تصريح كرد:« واگذاري برخي بنگاه‌هاي اقتصادي به عموم مردم با اولويت فرهنگيان، كارمندان و كارگران و تعاوني‌ها مورد توجه است. در عين حال گسترش بازار بورس و توسعه سهامداران جزء و ايجاد تمهيدات لازم براي حفظ منافع آنها در بخش خصوصي‌سازي در گسترش بازار سرمايه جزو برنامه است.»

سخنگوي ستاد انتخاباتي هاشمي رفسنجاني سياست خصوصي‌سازي در اين برنامه اقتصادي را به صورت تدريجي عنوان كرد و گفت:« اين امر براي آماده‌سازي زمينه‌هاي موردنظر است. موضوع توسعه و تقويت بخش خصوصي نيز در اهداف اين برنامه خصوصي گنجانده شده است. براي اينكه بتوان بخش خصوصي را تقويت كرد اصلاح سياست‌هاي مالياتي با هدف حمايت از رشد بنگاه‌هاي كوچك و متوسط مورد توجه است. همچنين اتخاذ سياست‌هاي تشويقي در جهت ادغام بنگاه‌هاي كوچك و متوسط و شكل‌گيري بنگاه‌هاي بزرگ بخش خصوصي مورد توجه است.»

او ادامه داد:« حمايت از تشكيل خوشه‌هاي صنعتي به منظور افزايش قدرت رقابت بنگاه‌هاي اقتصادي همواره مورد تاكيد است و نوعي حمايت از كارآفريني و پشتيباني از تبديل خلاقيت‌هاي فكري به طرح‌هاي تجاري مورد توجه قرار گرفته است.»

نوبخت تاكيد برنامه اقتصادي هاشمي رفسنجاني را تقويت نقش و جايگاه مجامع، انجمن‌ها و تشكل‌هاي صنفي را در بخش‌هاي مختلف اقتصادي دانست و اظهار كرد:« در اين راستا در بخش توليدي اعتقاد برنامه اقتصادي بر اين امر استوار است كه بتوانيم فعاليت‌هاي توليدي بخش كشاورزي را حتما مدرن كرده و از ساز و كارهاي جديد در اين رابطه بهره بگيريم.همچنين تعيين و تكليف مالكيت زمين‌هاي كشاورزي به نفع كشاورزان از برنامه‌هاي اقتصادي هاشمي رفسنجاني براي دولت آينده است.»

وي فراهم كردن زمينه براي تشكيل پيمانكاري‌هاي عمومي از مهندسان، مشاوران و پيمانكاران در سطح بين‌المللي را از اهداف برنامه اقتصادي مذكور ذكر و خاطرنشان كرد:« براي اجراي طرح‌هاي عمراني و صنعتي از اين پيمانكاران استفاده مي‌شود.همچنين صدور خدمات فني و مهندسي نيز مورد اهميت واقع شده است.درعين حال رفع تبعيض در برخورد با پيمانكاران دولتي، عمومي و خصوصي و واگذاري و ارجاع كار به آنها در شرايط مساوي از طريق مناقصه خواهد بود تا پيمانكاران دولتي از نوعي رانت سياسي در عرصه‌هاي اقتصادي نابحق استفاده نكنند.»

سخنگوي ستاد انتخاباتي هاشمي رفسنجاني در ادامه گفت‌وگوي خود با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري دانشجويان ايران از حمايت جدي از فعالان بخش خصوصي در زمينه توريسم فرهنگي و اكو توريسم در برنامه اقتصادي اين كانديداي اقتصادي سخن گفت.

او افزايش كارايي بنگاه‌هاي اقتصادي در حوزه‌هاي زيربنايي و توسعه شبكه‌هاي مخابراتي كشور و ارتقاي كيفيت خدمات آنها در سطح استانداردهاي جهاني را از جمله مواردي ذكر كرد كه براي افزايش ارتقاي كارايي بنگاه‌هاي اقتصادي مورد توجه است.

وي به دنبال اين سخن خود شبكه مخابراتي فعلي را براي نوعي افزايش كيفيت خدمات براي شركت‌ها ناتوان دانست.

نوبخت اعمال اصلاحات ساختاري در بنگاه‌هاي دولتي مرتبط با حوزه‌هاي زيربنايي را مورد توجه برنامه اقتصادي اين كانديداي رياست جمهوري عنوان و اظهار كرد:« اعمال كنترل‌هاي لازم در حوزه انحصارات دولتي به منظور جلوگيري از تضييع حقوق مصرف كنندگان در برنامه گنجانده شده است.»

به گفته او كنترل رشد حجم پول و بودجه دولت و افزايش كارايي و بهره‌وري دولت از رئوس برنامه‌هاي اقتصادي اين كانديداي رياست جمهوري آينده است.

وي اظهار تاسف كرد كه نظام بودجه‌ريزي و شيوه بودجه‌ريزي دولت شيوه ناكارآمدي است. به طوري كه همچنان از روش‌هاي سنتي و افزايش استفاده مي‌شود در حالي كه الان مي‌توان از روش‌هاي بودجه‌نويسي عملياتي بر مبناي صفر استفاده كرد و در هماهنگ كردن مفاهيم بودجه ايران با بودجه‌ريزي جهاني بايد از نظام GFS استفاده كرد كه در بحث اصلاح ساختار بودجه در برنامه اقتصادي مذكور مورد توجه است.

نوبخت يكي از راه‌هاي افزايش تورم را مسئله كسري بودجه ذكر كرد و توسعه و نوسازي نظام مالياتي را براي اخذ ماليات‌هاي عادلانه در جهت افزايش سهم درآمدهاي غيرنفتي را در بودجه مورد تاكيد عنوان كرد.

او ابراز عقيده كرد كه بايد سهم تسهيلات تكليفي در اعتبارات سيستم بانكي كه باعث ناكارآمدي نظام بانكي مي‌شود بايد در برنامه اقتصادي دولت آينده مورد اهميت واقع شود.

سخنگوي ستاد انتخاباتي اين كانديداي اقتصادي در ادامه گفت‌وگوي خود با ايسنا مسئله افزايش كارآمدي و گسترش خدمات‌رساني سيستم بانكي و بازارهاي مالي مرتبط را از بخش‌هاي مهم برنامه اقتصادي اين كانديدا مطرح و اظهار كرد:« در برنامه پيشنهادي هاشمي رفسنجاني در دولت نهم مسئله ايجاد رقابت ميان بانك‌ها به منظور افزايش انگيزه مورد توجه است و همچنين بحث استاندارد كردن فعاليت‌هاي بانكي يا در انطابق فعاليت‌هاي بانكي با استانداردهاي جهاني مورد توجه است.»

او ادامه داد:« افزايش تنوع خدمات‌رساني سيستم بانكي و تسريع در ايجاد نظام جامع پرداخت و مدرن كردن فعاليت‌هاي بانكي از طريق توسعه بانكداري الكترونيكي مورد توجه است. همچنين در جهت دسترسي صنعتگران كوچك و كشاورزان به اعتبارات بانكي از طريق برقراري تمهيدات ويژه براي اين نوع مشتريان در برنامه آتي هاشمي رفسنجاني مورد تاكيد قرار گرفته است. ايجاد زمينه مناسب براي توسعه بانك‌هاي خصوصي و افزايش سهم آنها در بازار پول از فعاليت‌هاي آتي اين برنامه است و نهايتا كاهش دخالت نهادهاي غيرمرتبط و مداخله‌گر در نظام بانكي كشور و رفع موانع مورد تاكيد است.»

نوبخت افزود:« مسئله تامين اجتماعي و مبارزه با فقر نيز در اين برنامه گنجانده شده كه از سه طريق در جامعه احساس مي‌شود. نخست كساني كه به دليل ناتواني‌هاي جسمي امكان اشتغال و تامين درآمد را ندارند. گروه‌ دوم كساني هستند كه با وجود توانايي‌هاي جسمي ولي به جهت آماده نبودن بازار كار فاقد هرگونه كسب و كار و درآمدي هستند و گروه سوم نيز قشرهايي را تشكيل مي‌دهند كه اساسا به دليل زندگي در حوزه‌هاي جغرافيايي و مناطق كمتر توسعه يافته از داشتن درآمد مناسب محروم هستند.»

وي ادامه داد:« براي اين سه بخش در يك نظام تامين اجتماعي كه اصلاح شده نظام تامين اجتماعي فعلي است به كساني كه ناتواني جسمي دارند، كمك مستقيم و حمايتي مي‌شود و با توجه به ايجاد زمينه با ثباتي كه در زمينه سرمايه‌گذاري است به دنبال كارآفريني براي افراد فاقد كار هستيم. تلاش براي توسعه مناطق محروم و كمتر توسعه يافته مدنظر است و عوامل مولد فقر در جامعه جبران مي‌شود.»

نوبخت به گنجاندن نظام پرداخت يارانه در برنامه اشاره كرد و گفت:« اين يارانه هدفمند خواهد بود و در نظام يارانه‌اي جديد اعتقادمان بر اين است كه بايد اقشارجامعه حداقل در سه گروه تقسيم شوند. در اين برنامه رشد اقتصادي در كنار عدالت اقتصادي و تلاش براي فقرزدايي براي افزايش رفاه جامعه و حل مشكل بيكاري مدنظر قرار گرفته است.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین