محمد مرسی، نخستین رئیس جمهوری مصر در تاریخ معاصر بود که به صورت دموکراتیک به این سمت انتخاب شد اما از سمتش برکنار شد و به زندان افتاد. وی در جریان دادگاه روز دوشنبه که به اتهام جاسوسی رسیدگی میکرد، درگذشت.
به گزارش خبرنگاران بدون مرز، مرگ مرسی در رسانههای مصر به سختی پوشش داده شد. اکثریت گسترده رسانههای خبری مصر تنها از همان بیانیه ۴۲ واژهای دولت قاهره استفاده کردند بدون آنکه نظرات خودشان را درباره این مساله عنوان کنند یا اینکه در گزارشهای خود بگویند مرسی، رئیس جمهوری سابق مصر بوده است.
اکثریت روزنامههای مصری تنها گزارشهایی کوتاه درباره مرگ مرسی آن هم در صفحات داخلی نسخههای روز پنجشنبه خود منتشر کردند بجز روزنامه المصری الیوم که در صفحه نخست خود این خبر را منتشر کرد.
یحیی کالاش، رئیس سابق اتحادیه خبرنگاران مصر گفت، چنین پوشش خبری انتظار میرفت و این مساله محدوده کنترل دولت را بر رسانههای مصری نشان داد.
وی ادامه داد: خفقان رسانهای تصمیمی نیست که از سوی سردبیر گرفته شود. این نشان دهنده محدوده سانسور است.
مقامهای مصری به یک سرکوب غیر منتظره علیه خبرنگاران و رسانهها دست زده، دهها تن را زندانی کرده و گاهی خبرنگاران خارجی را اخراج کردهاند.
خبرنگاران بدون مرز به مصر تاکید کرده تا به جای توقف مناظره و گفتگو و کوچک و محدود کردن گسترش خبری، به آزادی رسانهای دست بزنند.
در شاخص جهانی آزادی رسانهای ۲۰۱۹ خبرنگاران بدون مرز، رتبه مصر در میان ۱۸۰ کشور، ۱۶۸ است.