آفتابنیوز : آفتاب: عضو هیات رییسه مجلس ارتباط پارلمانها با یکدیگر را موجب تلطیف فضای بین حکومتها دانست و یادآور شد نمایندگان مجلس معذوریتهایی که دولتها دارند را ندارند چرا که مستقیما توسط مردم انتخاب میشوند و بهتر میتوانند امنیت ملی را تشخیص دهند.
محسن کوهکن در گفتگو با خبرنگار سیاسی آفتاب افزود: مجالس دنیا ماهیت نظارتی بر دولتها دارند و بر همین اساس است که در دنیا گروههای دوستی پارلمانی شکل گرفته البته مشخص است که آنان قانونی را تصویب نمیکنند که مخالف دولت و حکومتشان باشد اما پارلمانها میتوانند در هنگامی که دولتها اختلاف نظر دارند بسترسازی نمایند تا مشکل بهگونه مسالمت آمیزحل شود.
قابل ذکر است که کوهکن و برخی دیگر از نمایندگان مجلس از چندی پیش به دنبال ارتباط با مجالس دنیا به غیر از پارلمان اسراییل هستند و اکنون نیز در پی گذراندن مراحل این طرح هستند.
4 نماینده مامور گفتگو با مجالس دنیا [کلیک کنید]
کوهکن در ادامه سخنانش گفت: پارلمانها میتوانند با سالم سازی فضا، بستر سازی مناسب و رهنمود و فشار بر دولتها روابط گشورها را تلطیف و بهبود کنند.
وی با اشاره به اخباری که از تمایل برخی از نمایندگان کنگره آمریکا برای سفر به ایران حکایت داشت، تاکید کرد: اصل این پیشنهاد بد نیست اما این سفر نیاز به حسن نیت آنان دارد چرا که همواره در پشت پیشنهادهای آمریکا نوعی بدجنسی و عدم صداقت نهفته است.
نماینده مردم لنجان افزود: در زمانی که دموکراتها در آمریکا حاکم بوند کمتر از جمهوریخواهان بر ایران فشار نیاوردند. آنان باید قبل از هر چیز حسن نیت خود را نشان دهند و بگویند که برای مثال ما در عراق گرفتار شدهایم و برای فرار از این مهلکه نیاز به کمک ایران داریم. دلایل سفر مقامات آمریکایی نباید مبهم مطرح شود.
وی در عین حال شخصیت نانسی پلوسی، رییس کنگره امریکا را متفاوت با شخصیت وزیر امور خارجه ایالات متحده دانست و افزود: رایس دارای عقدههایی است که در عملکردش تاثیر میگذارد و به همین دلیل همه صحبتهایش بوی جنگ میدهد اما پلوسی اینگونه نیست و اکنون نیز دموکراتها سکان هدایت مجلس را به وی دادهاند.
گفتنی است پیش از این محمدرضا باهنر نایب رئیس اول مجلس نیز از گفتگو با نمایندگان مجلس آمریکا حمایت کرده بود.
استقبال باهنر از سفر پلوسی به ایران[کلیک کنید]