درباره علت این تعویق 15 ماهه، با جمشید انصاری، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان اداری و استخدامی گفتوگو کردیم. او گفت که برای جبران این کم کاری، در ماده 21 قانون بودجه امسال، پیشبینی شده است که به جای دستگاهها، ذیحسابان وزارت اقتصاد باید این اطلاعات را در سامانه بارگذاری کنند.
منتقدان میگویند ایراد از دولت است که سامانه حقوق و مزایای مدیران راهاندازی نشده است. واقعاً تعلل 15 ماهه در اجرای ماده 29 قانون برنامه ششم، ناشی از کم کاری دولت است؟
در این ماده، دولت مسئول طراحی و استقرار سامانه حقوق و مزایا شده است، اما برای چه کسانی؟ برای همه دستگاههایی که در این ماده نام آنان ذکر شده است. اما دستگاههایی که عمدتاً در قوای دیگر هستند، اطلاعات حقوق و مزایای مدیران خود را در این سامانه طراحی شده بارگذاری نکردند.
ابزار یا الزام دولت برای واداشتن این دستگاهها به عمل به قانون چیست؟
ما به این دستگاهها نامه مینویسیم و از آنان میخواهیم تا این کار را انجام بدهند.
با توجه به گذشت 15 ماه، فکر نمیکنید باید فشار بیشتری به این دستگاهها وارد شود؟
این فشارها باید از سوی شما اهالی رسانه اعمال شود. شما هم باید از آنان بخواهید که هرچه سریعتر این اطلاعات را در سامانه بارگذاری کنند.
اما نمیدانیم چه دستگاههایی کوتاهی کردهاند.
این طور نیست، وقتی صراحتاً گفته میشود صدا و سیما و قوه قضائیه، اطلاعات مربوط به حقوق و مزایای مدیران خود را در این سامانه بارگذاری نکردهاند، کسی به این دستگاهها فشار وارد نمیکند. یا وقتی به اجرایی نشدن این قانون اشاره میشود، نامی از این دستگاهها برده نمیشود. درعوض همواره از دولت سؤال میشود که چرا این سامانه راهاندازی نشده است.
غیر از نامهنگاری، آیا شما راه دیگری برای توجه دادن به این دستگاهها در اختیار دارید؟
امسال در تبصره 21 قانون بودجه، مسئولیت ثبت اطلاعات حقوق و مزایای مدیران همه دستگاهها به عهده وزارت امور اقتصاد و دارایی و خزانهداری کل سپرده شد. این تصمیم به این علت گرفته شد که ذیحسابان، حقوقها را پرداخت میکنند، از این رو ذیحسابان و نیروهای خزانه کل که در دستگاهها حضور دارند، هنگام پرداخت حقوقها، میتوانند این اطلاعات را در سامانه قرار بدهند. ما با وزیر محترم اقتصاد و دارایی مکاتبه کردیم تا ورود و بارگذاری اطلاعات در سامانه را به آنان تحویل دهیم و این وظیفه، از دستگاههای مختلف گرفته شده و تنها به ذیحسابان محول شود، چرا که آنان به صورت کامل همه اطلاعات پرداختیها را در اختیار دارند. البته توجه کنید که این اطلاعات، تنها شامل پرداختیهایی است که از طریق خزانه صورت میگیرد. به هر صورت، اگر همکاران ما در وزارت اقتصاد و دارایی در اجرای تبصره 21 قانون بودجه امسال، آمادگی داشته باشند، دیگر به جای اینکه از دستگاهها بخواهیم این اطلاعات را بارگذاری کنند، از ذیحسابان خواهیم خواست تا اطلاعات حقوق و مزایای مدیران همه دستگاهها را در این سامانه قرار بدهند.
چشمانداز شما برای راهاندازی نهایی این سامانه چیست؟
دستگاهها باید ارادهای برای انجام دادن آن داشته باشند. اکنون حدود 60 درصد کل کارکنان دستگاههای اجرایی و غیراجرایی اطلاعات خود را وارد کردند که به لحاظ تعداد کارکنان در همه قوا و سایر نهادها، اطلاعات حقوق بیش از یک میلیون و 500 هزار نفر از کارکنان ثبت شده است. بنابراین تنها بخش اندکی از این اطلاعات باقی مانده که انجام آن، مستلزم همکاری همه دستگاهها است. البته با وجود همه اینها، باید به این نکته مهم توجه کرد که اطلاعرسانی پرداختی مدیران، وظیفه خود دستگاهها است.
به عبارت دیگر، هر دستگاه باید پرداختی مدیران خود را در سامانه و پایگاه اطلاعاتی خود درج کند و این ربطی به بودن یا نبودن سامانه حقوق و مزایا یا وارد کردن و وارد نکردن اطلاعات به این سامانه ندارد. در هر صورت، آنان میتوانند و باید مطابق ماده 29 قانون برنامه ششم، حقوق و مزایای مدیران خود را با درج در سایتهای خود، به مردم اطلاع رسانی کنند.