کد خبر: ۵۹۷۲۹۵
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۹

نکات کلیدی در آستانه کنکور

بسیاری از دانش‌آموزان روزهای پیش از آزمون تا حد امکان به مطالعه می‌پردازند و تصور می‌کنند که با خوردن غذا و استراحت، زمان مطالعه را از دست می دهند، در صورتی که با تغذیه صحیح و استراحت کافی می‌توان بازده فکری را ارتقا و با بکارگیری نکات و توصیه‌هایی یادگیری را بهتر و احتمال موفقیت در آزمون ها را افزایش داد. یک استاد روانشناسی دانشگاه به کنکوری ها توصیه کرد که به حالت درازکش چشمان خود را بسته و سعی کنند تفکرات مثبتی نسبت به خود که باعث آرامششان می‌شود، داشته باشند.
نکات کلیدی در آستانه کنکور
آفتاب‌‌نیوز :

«گلناز بخشی» این توصیه را برای داوطلبان کنکور داشت که تنفس عمیق کشیده، عضلات خود را آرام کنند و به اتفاقات خوبی که در آینده برای آنها رقم خواهد خورد، بیندیشند.

وی از افرادی که در پایان هفته جاری در کنکور سراسری شرکت می‌کنند، خواست که مایعات بیشتری مصرف کنند و افزود: در تغذیه این افراد بهتر است، ویتامین ب سرشاری وجود داشته باشد تا به رفع اضطراب آنها کمک کند.

وی ادامه داد: تنفس عمیق کشیده، عضلات خود را آرام کنند و به حالت درازکش چشمان خود را ببندند و سعی کنند تفکرات مثبتی نسبت به خود که باعث آرامششان می‌شود، داشته باشند.

این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: به افرادی که دارای اضطراب فراوانی هستند، نیز توصیه می‌کنیم که در شب‌های باقی مانده به کنکور از "کلردیازپوکساید ۵" قبل از خواب استفاده کنند تا ترشح آدرنالین در خون آنها کمتر شود و از خوردن غذاهای سنگین و مصرف شیرینی‌ها بجز خوراکی‌هایی که دارای شیرینی طبیعی هستند، مانند میوه‌ها خودداری کنند.

وی با بیان اینکه این اقدامات می‌تواند در فرصت کم باقی مانده به کنکور برای دانش آموزان و رفع اضطراب آنها موثر باشد، تصریح کرد: برای افرادی هم که اضطراب بعد از کنکور دارند و نگران قبولی یا قبول نشدن خود در آزمون سراسری هستند نیز توصیه می‌شود که یک یاور برای تحت نظر قرار دادن رفتارهای اضطرابی خود مشخص کنند تا بتوانند به آرامش برسند.

این روانشناس با بیان اینکه بعد از کنکور وظیفه خانواده‌های این افراد، امید دادن به فرزندان خود است، ادامه داد: باید برای افراد ی که اضطراب بعد از کنکور دارند این بحث را جا انداخت که با قبول نشدن شما هیچ اتفاق بزرگی رخ نخواهد داد و افرادی هم هستند که مانند شما بوده و ممکن است در کنکور قبول نشوند اما امید خود به آینده را از دست نداده‌اند و تو هم باید به آینده امیدوار باشی.

وی تصریح کرد: باید به این افراد درباره این واقعیت که هیچ چیزی بعد از کنکور تا اعلام نتایج نهایی قابل پیش بینی نیست پس نباید امید خود را از دست داد، توضیح قانع کننده‌ای داده شود تا بتوانند در فاصله کنکور تا اعلام نتایج از اضطراب آنها جلوگیری و باورهای منفی این افراد را کم کرد.

بخشی افزود: این افراد اگر احساس می‌کنند که در کنکور به نتیجه قابل قبولی دست پیدا نکرده‌اند و باید دوباره و برای سال آینده تلاش خود را آغاز کنند، توصیه می‌شود که یک هفته تا ۱۰ روز برای آغاز درس خواندن عجله نداشته باشند و استراحت کنند و بطور کامل به ذهن خود با سفر یا هر اقدامی که باعث آرامش روانی می‌شود، انجام داده و بعد از آن به برنامه ریزی برای سال آینده بپردازند.

کنکوری ها اصول تغذیه را رعایت کنند

کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان  گفت: بررسی‌های دانشمندان نشان می‌دهد که غذاهای نشاسته‌ای مانند ماکارونی، برنج و نان به دلیل تاثیر مثبت در کیفیت خواب شب قبل از امتحان و صبح روز امتحان مفید است و دانش آموزان برای افزایش کارایی مغز، می توانند از مواد سرشار از پروتئین یا فیبر مانند تخم‌مرغ، نان تست با عسل یا برشتوک استفاده کنند.

عصمت عباسی افزود: برخی از دانش‌آموزان به دلیل اضطراب زیاد در امتحانات موفق عمل نمی‌کنند، بنابراین بهتر است برای مقابله با این اضطراب از غذاهای مناسب استفاده کنند و در این میان بعضی از سبزی‌ها از قبیل ریحان، نعنا، کاهو و سیب در کاهش اضطراب بسیار مفید است.

وی اظهار داشت: مصرف نان و پنیر و گردو، تخم‌مرغ یا عدسی در روز امتحان کمک می‌کند تا در طول امتحان آرام بود، همچنین خوردن عسل و نوشیدنی‌های حاوی عسل در کاهش اضطراب بسیار موثر است.

کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان ادامه داد: دانش آموزان در زمان مطالعه نباید غذا بخورند و برای این کار زمان خاصی را باید در نظر بگیرند تا با آرامش بیشتری غذا بخورند، در عین حال از مصرف زیاد شیرینی و تنقلات خودداری کنند که این خوراکی‌ها ممکن است در نگاه اول انرژی‌زا به نظر برسد اما باید توجه داشت که این قابلیت در آنها بسیار کم دوام است و پس از مدتی احساس خستگی بیشتری به فرد می دهد.

وی اضافه کرد: در صبح روز امتحان نیز بهتر است به منظور افزایش کارایی مغز، از مواد سرشار از پروتئین یا سرشار از فیبر استفاده شود.

عباسی افزود: مصرف غذاهایی نظیر جگر، گوشت و ماهی کمک زیادی به کاهش اضطراب می‌کند، زیرا کم‌خونی نیز یکی از دلایل کاهش یادگیری و تمرکز بوده و از طرفی خوردن آجیل مغزدار از قبیل بادام، کشمش، فندق، گردو و نخودچی که سرشار از منیزیم هستند در یادگیری موثر است.

وی اظهار داشت: کنکوری ها از مصرف زیاد شیرینی‌ها، چیپس، نمک، تخمه، غذاهای چرب و انواع نوشیدنی‌های گازدار در شب امتحان خودداری کنند، زیرا این مواد مانع خواب راحت در شب امتحان هستند و در این میان مصرف سبزی‌های تازه (البته بعد از ضد عفونی کردن) و میوه‌های تازه توصیه می‌شود.

کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان ادامه داد: برخلاف تصور عموم، مطالعه و درس خواندن نیاز بدن به انرژی را افزایش نمی‌دهد، بنابراین استفاده بیش از حد از مواد غذایی بسیار شیرین و پر چرب در دوران امتحانات نه تنها مفید نیست بلکه موجب افزایش وزن و بروز چاقی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: تغذیه متعادل و متنوع شامل غلات، انواع سبزی، لبنیات، گوشت و میوه‌ها موجب کاهش استرس امتحان می‌شود و به این مهم باید توجه داشت که مصرف روزانه یک لیوان شیر برای ایجاد آرامش در دوران آمادگی برای امتحان موثر است.

یک میلیون و ۱۱۹ هزار و ۱۵ داوطلب در کنکور سراسری سال ۹۸ ثبت نام کرده‌اند و آزمون عمومی و اختصاصی داوطلبان گروه‌های آزمایشی ریاضی و فنی و علوم انسانی در صبح پنجشنبه ۱۳ تیر ماه، آزمون داوطلبان گروه هنر در بعدازظهر پنجشنبه ۱۳ تیر، آزمون داوطلبان گروه علوم تجربی صبح جمعه ۱۴ تیر و آزمون داوطلبان گروه آزمایشی زبان‌های خارجی بعدازظهر جمعه ۱۴ تیر ۹۸ در ۳۸۱ شهرستان و بخش مختلف کشور و ۵۱۸ حوزه امتحانی برگزار خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین