کد خبر: ۵۹۸۹۹
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۸۶ - ۱۳:۴۳

چرا با هلند قطع رابطه نمی‌کنیم؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: یک عضو کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست خارجی مجلس به مطلبی از «فرح کریمی» عضو سابق پارلمان هلند، مبنی بر اینکه «چنانچه دولت هلند، 15 میلیون یورو در اختیار رسانه‌ها برای براندازی حکومت جمهوری اسلامی ایران قرار داده چرا ایران با این کشور قطع رابطه نمی‌کند؟»، پاسخ داد.

پیش از این، برخی رسانه‌های نزدیک به دولت اعلام کرده بودند که دولت هلند از طریق کمک به پروژه‌های رسانه‌ای، مبلغ 15 میلیون یورو به براندازی حکومت جمهوری اسلامی ایران اختصاص داده ‌است.به دنبال انتشار این مطالب، فرح کریمی عضو سابق پارلمان هلند و از همکاران سایت «روز»، در یادداشتی در این سایت، این پرسش را مطرح کرد که در صورت درست بودن این ادعاها، چرا ایران با کشور هلند قطع رابطه نمی‌کند؟

در پی طرح این مطالب، «جواد جهانگیرزاده» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست‌خارجی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی آفتاب گفت: ادعای ارتباط مشکوک رسانه‌ها با عناصر بیگانه محل بررسی دارد و باید دستگاه‌‌های مسئول این اظهارات را به دقت بررسی کنند. تا اگر چنین مطلبی واقعیت دارد و تخلفی وجود داشته، با آن صددرصد برخورد شود.

جهانگیرزاده تاکید کرد: در شرایطی که هنوز چنین مطلبی صحت وسقم‌اش مشخص نیست اینکه گفته شود باید با چنین کشوری که قصد براندازی دارد قطع رابطه شود، مطلب درستی نیست.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با رد پیشنهاد فرح کریمی افزود: این صحبت ناشی از عدم شناخت روابط کشورها است؛ چراکه روابط کشورها برمبنای یک خبر قطع نمی‌شود.

نماینده ارومیه در عین‌حال درباره مسایل مطرح‌شده درباره فعالیت‌های رسانه‌ای هلند در ایران خاطرنشان کرد: کشورها در روابط خود با یکدیگر به دنبال منافعی در کشور هدف هستند و همکاری دیپلماسی آشکار و پنهان معمولا بین کشورها وجود دارد.

وی اظهار داشت: من این صحبت‌ها را نه تائید و نه رد می‌کنم اما اگر چنین اتفاقی رخ داده و پروژه‌ای برای براندازی کشور وجود دارد، دستگاه مسئول باید بررسی کند و اینکه تمام روابط خود را با هلند به خاطر این ادعا قطع کنیم، صحبتی نسنجیده و ناپخته است.

جهانگیززاده گفت: ما باید از منافع و مصالح ملی در کنار ارتباطات خود دفاع کنیم و به‌همین دلیل، تنها با دو کشور قطع رابطه داریم که یکی با اولویت زمانی (آمریکا) و دیگری اولویت ذاتی (اسرائیل) است.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس بر این ‌اساس تاکید کرد: هیچ‌گاه در روابط خود با کشورهای خارجی به دنبال قطع رابطه نبوده‌ایم؛ مگر اینکه تلاش جدی کشوری برای مقابله با نظام جمهوری اسلامی آشکار شود.

گفتنی است همزمان با طرح این مطالب در سطح رسانه‌ای میان هلند و ایران، «ژانت استوک» دبیر اول سفارت هلند در مصاحبه‌ای با خبرگزاری ایرنا از «رویکرد مثبت مردم و کشور هلند نسبت به فعالیت‌های هسته‌‌ای ایران» خبر داد و گفت: استفاده از دانش هسته‌ای در عرصه‌های مختلف عملی، پزشکی، کشاورزی و غیره حق طبیعی هر کشوری در جهان است. [اینجا]
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین