عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که معاون اجرایی حوزه ریاست رئیس پیشین قوه قضائیه بازداشت شده است. به گزارش «ایرنا پلاس» حسن نوروزی، نماینده بهارستان و عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس شورای اسلامی با اعلام این خبر گفت: «چند روز پیش آقای طبری بازداشت شده است». او از بیان علت بازداشت خودداری کرد. اکبر طبری در زمان ریاست آیت الله صادق آملی لاریجانی بر دستگاه قضا، معاونت اجرایی حوزه ریاست قوه قضائیه را بر عهده داشت.چندیپیش علیرضا زاکانی، نماینده اصولگرای مجلس نهم، اکبر طبری را عنصر فاسدی در قوه قضائیه خواند و در گفت وگو با «فارس» ادعا کرد که «دو رئیس قوه را بیچاره کرده است». او گفته بود: «معتقدم این برکناری کفایت نمیکند و اگر کسی در دوره مسئولیت دچار فساد شده باید محاکمه اش کنند و اتفاقاً محاکمهکردن فردی که فساد آشکاری دارد و توسط آقای رئیسی کنار گذاشته شده، کمک میکند که جهت آینده در قوه قضائیه تثبیت شود. البته همه کسانی که کنار گذاشته شدهاند مقصودم نیست بلکه فرد یا عنصر خاصی است که کنار گذاشته شده است».
او ادامه داده بود: «این اقدام (برکناری) مناسب است ولی اینکه رها کنند و محاکمه نکنند خیلی غلط است و محاکمه چنین عنصری که همه از او و اشکالاتش اطلاع دارند برای سلامت قوه قضائیه بسیار مفید و حیاتی است».زاکانی در مناظره با سیدمصطفی تاجزاده نام این شخص را افشا کرد. تاجزاده در آن مناظره خطاب به زاکانی گفت: «آنقدر فساد افزایش پیدا کرده که آقای زاکانی هم میترسد اسم فاسد را بیاورد و فقط میگوید یک نفر هست دو رئیس قوه قضائیه از دستش عاجز شدهاند و عزل او کافی نیست و باید محاکمه شود». زاکانی هم در واکنش به این سخنان نام آن فرد را «اکبر طبری» اعلام کرد. محمدعلی پورمختار، نماینده اصولگرای مجلس دهم نیز به «ایرناپلاس» خبر داده بود که بر اساس اطلاعات او اکبر طبری همراه صادق آملی لاریجانی به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفته است. بعد از انتشار این گزارش در «ایرناپلاس»، دفتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتشار جوابیهای با انتقاد از این خبرگزاری و این دو فعال سیاسی اصولگرا آنان را متهم به تخریب آملیلاریجانی کرد. دفتر صادق آملی لاریجانی در بخشی از این بیانیه خطاب به زاکانی و پورمختار آورده بود: «نحوه سخن برخی مدعیان اصولگرایی صددرصد برخلاف موازین شرعی و اصول ارزشهای اخلاقی است.
توهین به دو رئیس قوه قضائیه تحت عنوان «این شخص دو رئیس قوه قضائیه را بیچاره کرده است» چه توجیهی دارد؟ وانگهی این سخنان در واقع بهطور غیرمستقیم دو رئیس قوه قضائیه را متهم میسازد». در ادامه این جوابیه آمده بود: «برخی از اتهامات مطرح در مورد معاون اجرایی حوزه ریاست قبلاً در دادسرا بررسی شده و کذببودن آن محرز شده بود. رئیس قوه قضائیه پیشین هم خود مستقلاً آنها را بررسی و خلافبودن آنها برای وی محرز شده بود. مدعیان اگر مدعی وجود اتهاماتی دیگر هستند، چرا در طول ۱۰ سال آنها را با رئیس قوه قضائیه در میان نگذاشتهاند؟». دفتر صادق لاریجانی تأکید کرد: «البته و صدالبته اینگونه افشاگریها را خلاف شرع و خلاف قانون و خلاف اخلاق میدانیم. چون محل رسیدگی به این امور قوه قضائیه است نه فضای مجازی لیکن اگر بناست افشاگری صورت گیرد خوب است از نوع واقعی آن باشد نه مجعول». همچنین در بخش دیگری از این جوابیه خطاب به «ایرنا» گفته شده بود: «خبرگزاری رسمی دولت، ایرنا اگر دغدغه اطلاع رسانی صحیح دارد بهتر است به جای انتشار اخبار مجعول، اسناد واقعی و صحیح تخلفات بستگان و نزدیکان رئیسجمهور را منتشر کند؛ اسنادی بسیار متنوع و رنگارنگ».
پس از این جوابیه زاکانی در توییترش از سخنان پیشین خود دفاع کرد و نوشت: «پیرامون آقای طبری و نقش مخرب آن در قوه قضائیه صحبت کردم که از دفتر آیت الله لاریجانی تکذیب شد و تأکید نمودند که ایشان برخی موارد را بررسی کرده و حکم به سلامت آقای طبری دادهاند، مشفقانه به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته اشتباه میکند و تا دیر نشده از او تبری جوید». هنگامی که آیت الله سید ابراهیم رئیسی در رأس دستگاه قضا قرار گرفت به سرعت طبری را از قوه قضائیه کنار گذاشت و با صدور حکمی، یوسف باقری را بهجای طبری، به عنوان سرپرست معاونت اجرایی حوزه ریاست قوه قضائیه منصوب کرد. آیت الله رئیسی از روزی که بر مسند ریاست دستگاه قضا نشست، بر مبارزه با فساد تأکید کرد و گفت: «تسامحی در برخورد با فساد نخواهد داشت». او ابتدای خردادماه در نشست با اصحاب رسانه بر مبارزه فراجناحی با فساد تأکید کرد و متذکر شد که افزایش اعتماد عمومی به نظام و کارآمدی نظام، نکته بسیار مهمی است. رئیسی در دیدار با دانشجویان نیز اعلام کرد قوه قضائیه از گزارشهای مردمی درباره فساد حمایت میکند و کسانی که خبر از فساد دهند، تشویق میشوند.