سرویس سیاسی- "مارتین پیشنس" خبرنگار بخش جهانی "بی بی سی" همراه با "نیک میلارد" و "کارا سوئیفت"، تهیهکنندگان آن شبکه در تهران با شهروندان عادی کوچه و خیابان درباره تشدید بحران و تنش در روابط ایران و امریکا صحبت کرده است.
به گزارش آفتابنیوز؛ این شبکه خبری مینویسد: "چه کسی رنج نمیبرد؟ این پرسشی است که یک مرد ایرانی هنگام کوهنوردی از ما میپرسد. او میگوید در حال حاضر هزینههایش نسبت به سال قبل چهار برابر افزایش یافته است. این وضعیت در اقتصاد ایران یک سال پیش و پس از آن ایجاد شد که ترامپ رییس جمهوری امریکا آن کشور را از برجام خارج کرد و تحریمهای تازهای را علیه ایران اعمال کرد. ترامپ میخواهد با کارزار فشار حداکثری، ایران را پای میز مذاکره بکشاند با این حال، نگرانی زیادی وجود دارد که این فشار باعث درگیری نظامی شود. ایران از اینکه امریکا خیانت کرده و در نیمه راه، برجام را رها کرده عصبانی است. تصمیم امریکا باعث تقویت جریانی در ایران شده است که میگویند واشنگتن هرگز مورد اعتماد نبوده است. این بیاعتمادی به امریکا و بریتانیا در ایران عمیق است؛ به خصوص آن که دو کشور در کودتایی در سال 1953 میلادی که به برکناری مصدق نخست وزیر منتخب از قدرت انجامید نقش داشتهاند".
خبرنگار بخش جهانی "بی بی سی" در ادامه مینویسد: "هادی یک شهروند ایرانی و صاحب یک کافه است. او ما را به داخل راهنمایی میکند و برایمان چای و میوه از گیلاس و زردآلو تا هندوانه میآورد. او میگوید: "ما ایرانیها تاریخی طولانی داریم و در برابر مشکلات ایستادهایم. امریکاییها فکر میکردند تحریم باعث شورش میشود و دولت ایران گزینهای جز مصالحه نخواهد داشت. با این حال، تحریمها سبب شدهاند تا لیبرالها و محافظهکاران در سرتاسر کشور با یکدیگر متحد شوند". او میگوید: "اتحاد ملی در ایران وجود دارد و تحت شرایط دشوار این اتحاد قویتر میشود".
خبرنگار "بی سی سی" پس از کوهپایههای شمال تهران به جنوب شهر میرود. او مینویسد قیمت مواد غذایی بیش از دو برابر افزایش یافته است و بسیاری از مردم در شرایط عدم توانایی دسترسی به اقلام اولیه هستند. "زهره فرزانه" مادر سه فرزند که روزانه درآمدی 2 دلاری دارد میگوید: "نمیدانم ترامپ میخواهد چه چیزی را به دست آورد". او میگوید تحریم خانوادهاش را فقیرتر کرده و او باید بین خرید اسپری برای بیماری آسم خود یا خرید گوشت برای اعضای خانواده یکی را انتخاب کند. او پسر 11 ساله خود را به خیریه فرستاده تا شاید بتواند دستکم یک وعده غذای مناسب در روز داشته باشد. او میگوید: "از خدا متشکریم که یک تکه نان و پنیر برای خوردن داریم. دستکم در ایران صلح داریم و جنگ نیست".
خبرنگار بخش جهانی "بی بی سی" در ادامه مینویسد: "اکثر ایرانیان که در این 10 روز با آنان صحبت کردم بعید میدانند که علیرغم حمله به تانکرها در خلیج فارس و ساقط کردن پهپاد امریکایی، جنگی نظامی میان دو کشور روی دهد. "حسین شیخ الاسلام" از دیپلماتهای سابق ایرانی میگوید جنگ به نفع هیچ یک از کشورها نیست. او میگوید البته احتمال آن وجود دارد که خطای محاسباتی منجر به جنگ شود اما ایران جنگ نمیکند. او میگوید فکر میکند ترامپ درک کرده که جنگ به نفع او نیست چرا که جنگ علیه ایران به معنای کشته شدن سربازان امریکایی است و او آماده شرکت در مراسم تدفین سربازان در واشنگتن نیست".
ممنونم از انتشار این مطلب