کد خبر: ۶۰۰۲۶۹
تاریخ انتشار : ۲۶ تير ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۰
در کویت "تافتون ایرانی" محبوب‌ترین نان است

نان ایرانی مهمان سفره‌های کویتی+عکس

بوی نان در کل بازار پیچیده است. این نان در تنور رستوران "الولیمه" در مرکز شهر کویت طبخ می‌شود. نانوای این رستوران ایرانی است و در مقابل چشم مشتریان نان را می‌پزد.چندین دهه است که نان ایرانی که به عنوان "تافتون" شناخته می‌شود مهمان سفره‌های صبحانه، ناهار و شام کویتی‌ها شده است.
نان ایرانی مهمان سفره‌های کویتی+عکس
آفتاب‌‌نیوز :

سرویس اقتصادی- "تافتون" یک نان شناخته شده ایرانی است. اما شاید قدری عجیب و جالب به نظر برسد که بدانید این نان در کویت محبوب‌ترین نان است. نانوایان ایرانی و افغان در کویت با استفاده از تنورهای سنتی این نان را برای مشتریان کویتی می‌پزند.

به گزارش آفتاب‎نیوز؛ شبکه خبری "فرانس 24" در گزارشی با اشاره به فروش نان تافتون ایرانی در کویت می‌نویسد: "خلیل کمال" می‌گوید دائما به "سوق المبارکیه" سر می‌زند؛ جایی که او از خوردن کباب و پیاز با نان تازه ایرانی لذت می‌برد. بوی نان در کل بازار پیچیده است. این نان در تنور رستوران "الولیمه" در مرکز شهر کویت طبخ می‌شود. نانوای این رستوران ایرانی است و در مقابل چشم مشتریان نان را می‌پزد. هنگامی که نان پخته شد او با استفاده یک چوب بلند نان را از داخل تنور در می‌آورد.

نان ایرانی مهمان سفره‌های کویتی+عکس

چندین دهه است که نان ایرانی که به عنوان "تافتون" شناخته می‌شود مهمان سفره‌های صبحانه، ناهار و شام کویتی‌ها شده است. برای کویتی‌ها پیوند با فرهنگ ایرانی حفظ شده است؛ حتی با وجود تشدید تنش میان ایران و برخی کشورهای حوزه خلیج فارس.

کمال 60 ساله به "فرانس 24" می‌گوید: "نان ایرانی تنها نانی است که ما از زمان تولد شناخته‌ایم". "حسن عبدالله زکریا" یک کویتی که تباری ایرانی دارد، "الولیمه" را در سال 1996 افتتاح کرد. او اکنون 70 ساله است و می‌گوید که رستوران‌اش بین 400 تا 500 نان ایرانی در روز عرضه می‌کند. او می‌گوید دهه‌ها مادران کویتی در خانه نان ایرانی را می‌پختند. او می‌افزاید: "سپس به آرامی مردم شروع به خرید تافتون از نانوایی‌ها کردند. آنان برای خرید نان صبح، ظهر و عصر در صف می‌ایستند تا نان گرم و تازه را خریداری کنند".

نان ایرانی مهمان سفره‌های کویتی+عکس

خبرگزاری "فرانس 24" در ادامه می‌نویسد: "نان تافتون در کنار غذاهای معروف کویتی که اکثرا با برنج، گوشت گوسفند پخته شده، لوبیا و ماهی پخته شده یا نخود درست می‌شوند، مصرف می‌شود. تقریبا تمام رستوران‌های قدیمی در بازار کویت دارای تنور برای پخت هستند و اکثر نانواها در آنجا ایرانی یا افغان هستند. یک مشتری 81 ساله "ولیمه" می‌گوید: کویتی‌ها با نان ایرانی بزرگ شده‌اند. از بچگی نانواهای ایرانی برای ما نان می‌پختند. ما صبح این نان را با شیر و کره می‌خوردیم".

این شبکه خبری می‌افزاید: "برخی از نانوایی‌ها حتی صف‌های جداگانه‌ای برای مردان و زنان ایجاد کرده‌اند. برخی از کویتی‌ها سفارش نان خود را با کنجد و آویشن می‌خواهند و نان را با خرما می‌خورند. بسیاری از آنان کیسه پارچه‌ای با خود می‌آورند تا نان تازه بماند.

"خالد العطیبی" رییس جامعه اصناف کویت می‌گوید نانوایی‌های تخصصی نان ایرانی کار خود را در دهه 70 میلادی در کویت شروع کردند و اکنون بیش از 100 نانوایی ایرانی در کویت وجود دارد. او می‌گوید: "این نانوایی‌ها روزانه دو میلیون نان می‌پزند. آنان سوخت و آرد را با قیمت یارانه‌ای دریافت می‌کنند تا نان به قیمت کمتر از هفت سنت در دسترس شهروندان کویتی باشد اما افزودن کنجد و رازیانه می‌تواند باعث افزایش قیمت نان شود".

"زکریا" می‌گوید:" نان ربطی به سیاست ندارد. ایرانی‌ها در اینجا زندگی می‌کنند. ما نان ایرانی را دوست داریم و کمبودی از این نظر نداریم".

نان ایرانی مهمان سفره‌های کویتی+عکس

این شبکه خبری فرانسوی در ادامه می‌نویسد: "برخلاف روابط پرتنش ایران با کشورهای عربستان سعودی، بحرین و امارات، ایرانی‌ها روابط خوبی با کویت دارند. "جاسم عباس" کارشناس مسائل تاریخی می‌گوید سیاست منطقه‌ای تاثیری بر روابط ایران و کویت نگذاشته است. او می‌گوید علیرغم تنش کنونی و آنچه در جریان جنگ عراق و ایران در دهه 80 میلادی روی داد، نان ایرانی هنوز محبوب‌ترین نان در کویت است. او می‌گوید در حدود 55 هزار ایرانی در کویت زندگی می‌کنند و شیعیان 1.4 میلیون نفر از جمعیت کویت یا یک سوم از جمعیت کل آن کشور را تشکیل می‌دهند. "عباس" می‌گوید: "سیاست باعث از بین رفتن دوستی دو ملت نشده است".

نان ایرانی مهمان سفره‌های کویتی+عکس

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین