علی عسکر ظاهری عبده وند ظهر امروز در نشست ستاد بحران مسجدسلیمان اظهار کرد: صحبت در مورد شهرستان مسجدسلیمان و محرومیت های آن خیلی خاص است.
وی افزود: شاید ۱۱۰ سال از قدمت کشف نفت این شهر میگذرد ولی هنوز یک طرح جامع شهری هم برای آن تعریف نشده است.
نماینده مسجدسلیمان، لالی و اندیکا و هفتکل تصریح کرد: پنج هزار واحد مسکونی در مسجدسلیمان نه اجازه تعمیر، تخریب و بازسازی دارند و نه در عین حال آنها را جابجا می کنند.
ظاهری عبده وند عنوان کرد: ۸۵ هکتار زمین در مسجدسلیمان داریم که در اختیار ارتش است و باید آن را خریداری و برای جابجایی منازل در اختیار مردم قرار داد.
وی در پایان تأکید کرد: قطعاً در مناطقی که دسترسی شهری ندارند و روی تپه یا در دره هستند، بازسازی جواب نمی دهد و باید آنها را به اراضی بهتر جابجا کرد.
۱۱۰ میلیارد تومان اعتبار به مسجدسلیمان اختصاص یافت
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام خمینی ره گفت: ۱۱۰ میلیارد تومان اعتبارات برای خدمات رسانی به زلزله زدگان مسجدسلیمان اختصاص یافت.
محمد مخبر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: به دنبال خدماتی که ستاد اجرایی فرمان امام خمینی ره در سیلاب به سیل زدگان داشت یکی از رسالت هایی که در حوادث غیرمترقبه برای خود قائل هستیم رسیدگی فوری به آسیب دیدگان است.
وی افزود: زلزله ای که در مسجدسلیمان اتفاق افتاد بسیار متأثر کننده بود و به دلیل فرسودگی و بافت فرسوده شهر، خرابی ها و خسارت ها بیشتر است.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام خمینی ره تصریح کرد: تصمیم گرفتیم که دو هزار بسته لوازم خانگی که ۱۲ هزار قلم کالا می شود و سه هزار بسته لوازم التحریر برای مهرماه به دانش آموزان این مناطق بدهیم.
مخبر بیان کرد: با توجه به میزان بیکاری بالای مسجدسلیمان تصمیم گرفته شد یک هزار طرح اشتغال زایی خرد خانگی تا پایان امسال در مسجدسلیمان اجرایی شود که اشتغال دو هزار و ۴۰۰ نفر را به طور مستقیم و غیرمستقیم به دنبال دارد.
وی ادامه داد: در مجموع خدماتی که برای زلزله زدگان مسجدسلیمان در ستاد تسریع درنظر گرفته شده رقمی نزدیک به ۱۱۰ میلیارد تومان است.
رییس ستاد اجرایی فرمان امام خمینی ره بیان کرد: قول هایی که به سیل زدگان خوزستان دادیم به وقت خود اجرایی می شود.
وی عنوان کرد: هرکجا کمبودهایی در مناطق سیل زده یا زلزله زده باشد یا اینکه به طور کلی آسیب دیده از حوادث باشد، در حد توان آن را جبران می کنیم.
مسجدسلیمان حتی یک طرح جامع شهری هم ندارد
امام جمعه مسجدسلیمان گفت: مسجدسلیمان شاید شهر هم محسوب نشود چون حتی یک طرح جامع شهری هم ندارد.
حجت الاسلام محمد صادق امینی در جلسه ستاد بحران شهرستان مسجدسلیمان اظهار کرد: از محرومیتهای شهرستان مسجدسلیمان دل پردردی داریم که در این جلسه نمی گنجد.
وی افزود: باید فکری اساسی برای مردم مسجدسلیمان شود که با گذشت ۴۰ سال از انقلاب همچنان مشکلات بسیاری دارند.
امام جمعه مسجدسلیمان تصریح کرد: آب، گاز، راه، پارک، سینما و بوی متعفن فاضلاب همه مشکلات عدیده مسجدسلیمان هستند.
امینی گلایه کرد: استان خوزستان از سال ۹۲ تا ۹۵ به میزان پنج هزار میلیارد تومان از چهار شرکت نفت مطالبه دارد که سهم مسجدسلیمان شاید حدود ۵۰۰ میلیارد تومان باشد.
وی بیان کرد: عدم توسعه یافتگی تا جایی به چشم می آید که مردم نسبت به این بازدیدها بی اعتماد شده و فکر می کنند بعد از رفتن مسئولان باز شهر رها می شود.
امام جمعه مسجدسلیمان در پایان گفت: مسجدسلیمان شاید شهر هم محسوب نشود چون حتی یک طرح جامع شهری هم ندارد.
فرسودگی در مسجدسلیمان بالاست/ اماکن تاب زلزله 25 سانتیمتری را نداشتند
معاون وزارت راه و شهرسازی گفت: در مسجدسلیمان اینقدر وضعیت فرسودگی بالاست که اماکن با شتاب زلزله ۲۵ سانتیمتری تخریب شده در حالی که باید تاب زلزله تا ۲۰۰ سانتیمتر داشته باشند.
مازیار حسینی در جلسه ستاد بحران شهرستان مسجدسلیمان اظهار کرد: ساخت و سازهای غیرمجاز یکی از مسائلی است که باید در اولویت به آن بپردازیم؛ باید اجازه ساخت و سازهای قانونی را انجام دهیم تا دیگر مردم بیشتر مشکل نشوند
وی افزود: نظارت و کنترل و نقشه نبود برای همین هم مشکلات زیادی ایجاد شده و باید محدودیت ها را برداریم تا مردم بتوانند این مجوز ساخت و ساز را داشته و کار را انجام دهند.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: در مسجدسلیمان اینقدر وضعیت فرسودگی بالاست که اماکن با شتاب زلزله ۲۵ سانتیمتری تخریب شده در حالی که باید تاب شتاب زلزله تا میزان ۲۰۰ سانتیمتر داشته باشند.
حسینی عنوان کرد: تسهیلات بانکی که در تبصره ماده ۱۸ به مردم پرداخت می کنیم برای مسجدسلیمان کارساز نیست چون این مردم توانایی بازپرداخت آن را ندارند.
وی بیان کرد: برای مسجدسلیمان تفاهمنامه ای باید منعقد شود که مشکل اساسی شهر حل و نگران آینده مردم آن نباشیم؛ در عین حال باید واحدهای مسکونی با کیفیتی را با تخصص و توان مهندسان داخلی برای آنها بسازیم.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: برخی منازل را می توان با هزینههای پایین اما مهندسی دقیق بازسازی و تعمیر کرد.
حسینی با تأکید بر اینکه شرکت نفت باید به تعهدات خود عمل کند، گفت: در زمینه مسکن مهر ظرفیت مازاد حدود ۱۲۰ واحد داریم که می توان از آن برای جابجایی منازل آسیب دیده از زلزله استفاده کرد.