کد خبر: ۶۰۱۰۱
تاریخ انتشار : ۰۵ ارديبهشت ۱۳۸۶ - ۱۳:۵۹
موضع نایب رییس مجلس درباره مصوبه اخیر

باهنر: تجمیع نه قانونی‌است، نه مصلحت

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: «محمدرضا باهنر» نایب رییس مجلس که در عین‌حال در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز عضویت دارد، ضمن مخالفت شدید با مصوبه اخیر مجلس برای تجمیع دو انتخابات مجلس هشتم و ریاست‌جمهوری نهم، تاکید کرد که تجمیع این دو انتخابات، علاوه بر مغایرت با قانون اساسی، «به مصلحت هم نیست». 

به گزارش خبرنگار سیاسی آفتاب، دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین این مطلب را در جمع خبرنگاران و در حاشیه نشست ماهانه جامعه اسلامی کارمندان اعلام کرد. 

وی در ابتدای سخنان خود با ادای جمله «اول اشهدم را بگویم، من با این طرح به شدت در هر دو دوره مخالف بودم»، تاکید کرد که به این مصوبه که بر عمر مجلس کنونی می‌افزاید، رای نداده‌ است. وی سپس توضیح داد: ممكن است برخی نمایندگان بخواهند دوره خود را زیاد كنند، اما مركزیت این تفكر یك بحث اساسی دارد كه معتقدم فاصله كوتاه انتخابات مجلس و ریاست جمهوری بهره‌وری را در كشور به شدت كاهش داده است. به محض اینكه دولت با مجلس خو می‌گیرد دوره مجلس تمام می‌شود و این در كمتر كشوری رخ می‌دهد. بنابراین، تمام تشنگی مجلس افزایش چهار ماه دوره‌اش نیست. علی‌رغم اینكه ممكن است عده‌ای این نظر را داشته باشند.

نایب رییس مجلس در عین‌حال با تاکید بر اینکه «این مصوبه خلاف قانون اساسی است»، گفت: قانون اساسی عمر دولت و مجلس را دقیقا مشخص كرده است. قانون اساسی راه‌حلی برای آن گذاشته است كه مقام معظم رهبری مساله را به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع دهند و مجمع آن را برای یك دوره تجمیع كند اما من به عنوان یك عضو مجمع تشخیص مصلحت معتقدم این مساله حتی به مصلحت هم نیست. 

دبیركل جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینكه «اگر مجلس و دولت از دو گروه باشند اداره مملكت دشوار می‌شود»،گفت: معتقدم كه مثلا مجلس باید روی این طرح كار كند كه نیمی از نمایندگان به فاصله 2 سال و نیمی دیگر 2 سال بعد انتخاب شوند كه مجلس هیچ‌گاه منقطع از دوره قبل نباشد. الان كنگره آمریكا هم این‌گونه عمل می‌كند. متاسفانه رسانه‌ها مقداری مساله را تند و تیز و عنوان كرده‌اند همه نماینده‌ها ولع دارند كه عمر مجلس زیاد شود. البته مطمئنم كه شورای نگهبان این طرح را رد خواهد كرد. 

خون دل 16 ساله
باهنر همچنین با اشاره به قرار گرفتن در آستانه برگزاری انتخابات مجلس هشتم نیز تاكید كرد: حاكمیت امروز جریان اصولگرا نتیجه خون‌دل خوردن‌ها و تلاش‌های 16 – 17 ساله جریان اصولگرایی است و كسی هم متولی اصلی اصولگرایی نیست. اگر عده‌ای تصور كنند كه متولی اصولگرایی هستند، یكپارچگی اصولگرایی تهدید می‌شود. 

وی افزود: یك زمانی بر ما و شما گذشت كه دیگر ناامید بودیم كه اصلا روحیه تلاش سال 57 و 58 و دفاع از ارزش‌ها آیا به جامعه برمی‌گردد؟ بعضی‌ها اصلا آن را از دست رفته تلقی می‌كردند. عده‌ای هم می‌گفتند اصولگراها فرمانده و یا لشكر ندارند و شكست خورده‌اند اما تدابیر مقام معظم رهبری و توجهات حضرت بقیه‌الله الاعظم و دعای خیر خانواده شهدا باعث شد كه جریان اصولگرایی به گفتمان غالب بدل شود و آب ظاهرا رفته به جوی بازگشت. 

باهنر تاکید کرد: وظیفه شرعی‌مان تلاش اتحاد جریان اصولگراست. باید تك تك به خود و دوستان تذكر دهیم كه ما نتیجه جریان اصولگرا هستیم والا تكلیف ما كه روشن بود. 

رای نیاوردن مجلس هفتمی‌ها
نایب رییس مجلس همچنین در توضیح اظهارات اخیر خود در جلسه شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین مبنی بر این‌كه «دوسوم نمایندگان کنونی مجلس در دوره بعد رای نمی‌آورند» [اینجا]، گفت: بعضا تعدادی از روزنامه‌های اصلاح‌طلب از این سخن من ابراز خوشحالی كردند كه باید بگویم متوسط تجربه و آمار هفت دوره گذشته نشان می‌دهد كه در هر دوره مجلس دو سوم افراد برای دوره بعد رای نمی‌آورند اما این به معنای تغییر جناح نیست، همانطور كه دوسوم مجلس چهارمی‌ها برای مجلس پنجم رای نیاوردند اما اكثریت مجلس عوض نشد. 

وی با اشاره به اینکه «رای نیاوردن تعدادی از نمایندگان هر دوره مجلس در دوره بعد تحلیل و علت‌هایی دارد»،توضیح داد: متاسفانه فرهنگ عمومی به گونه‌ای است كه گویا نماینده باید همه كار را بكند و مسوولیت مشخصی برای آن تصور نمی‌كنیم. یك نماینده اگر حتی خیلی هم فعال باشد معمولا بیش از 10 درصد از مطالبات را نمی‌تواند محقق كند. بنابراین مردم همواره دنبال كسی می‌گردند كه موفق‌تر باشد و مطالبات را محقق نماید كه آن فرد هم وجود خارجی ندارد. به صورتی توقعات از نماینده‌ها خیلی وسیع است و باید حل شود. 

وی افزود: ان‌شاءالله در دوره بعد هم گفتمان اصولگرایی در مجلس حاكم خواهد بود. باید قدر این نعمت را بدانیم. باید مساله اخلاص در نیت و جدیت در عمل را داشته باشیم. 

سرنوشت قالیباف
باهنر همچنین در مورد آغاز به‌کار دوره سوم شورای شهر تهران و انتخاب شهردار گفت: رقابت‌هایی هست، بعضی‌ها می‌گویند اسب زین شده‌ای هست و آقای قالیباف سوار است و باید بماند. برخی نظرهای دیگری دارند و معتقدند تحولاتی باید رخ دهد. باید دید در نهایت چه می‌شود. 

وی در پاسخ به این پرسش كه «آیا حضور دوباره قالیباف به عنوان شهردار باعث جدایی اصولگرایان خواهد شد؟»، اظهار داشت: فكر می‌كنم این مساله نباید به تنازعی میان اصولگرایان تبدیل شود. شورای شهر توسط مردم انتخاب شده و انتخاب شهردار وظیفه و حق اعضای منتخب است.

باهنر افزود: توصیه جدی من به اعضای شورای شهر این است كه در جهت انتخاب شهردار به سرعت عمل كنند. انتخاب شهردار نباید تبدیل به تنازع شود.

وی با بیان اینکه «نكته‌ای كه نگران آن هستم تشكیل فراكسیون در شوراست»، تاکید کرد: فراكسیون در مجلس مفید است اما نگرانم اختلاف بین اعضای شورای شهر باعث شود شهردار نتواند كار انجام دهد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین