سرویس بین الملل- توقیف یک نفتکش بریتانیایی توسط ابران به طور جدی در ارتباط با فشار آمریکا بر ایران است. مذاکره و نه تحریم پاسخ مناسب به تنش ایجاد شده است.
به گزارش آفتابنیوز؛ روزنامه "گاردین" در مقالهای به قلم "صنم وکیل" پژوهشگر موسسه "چتم هاوس" درباره تنش در روابط ایران و بریتانیا مینویسد: "تصاویر منتشر شده از سوی سپاه شبیه سکانسهای یک فیلم بودند. فریادهای الله اکبر به گوش میرسیدند و سربازانی که ماسک پوشیده بودند و از بالگرد نظامی به درون یک تانکر بریتانیایی وارد میشدند در حالی که قایقهای نیروی دریایی ایران نفتکش را محاصره کرده بودند. صدای پیام انگلیسی ایران به کاپیتان این بود: "اگر اطاعت کنید در امان خواهید بود".
گاردین در ادامه نوشته است: تردیدی نیست که اقدام اخیر ایران پاسخی به توقیف نفتکش ایرانی گریس 1 در جبل الطارق به اتهام ارسال نفت از ایران به سوریه بوده است؛ کشوری که تحت تحریمهای اتحادیه اروپا قرار دارد. با این حال، در سطح کلانتر این نوع واکنش تهران تلاشی برای مقابله با پیامدهای خروج یکجانبه امریکا از برجام و وضع تحریمهای اقتصادی امریکا علیه ایران بوده است.
روشن نیست که اینگونه اقدامات میتواند افکار عمومی ایران را آن هم در میانه مشکلات ناشی از تحریمهای امریکا قانع کند یا خیر. همچنین، اینگونه اقدامات خطرات و تهدید در روابط دوجانبه بریتانیا و ایران را افزایش میدهد و خطری برای تلاش گسترده اروپاییها به منظور نجات برجام است.
به نظر میرسد ایران در مواجهه با تهدیدات جاری دست به قماری ضروری برای تقویت اهرمهای بینالمللی خود در صورت آغاز مذاکرات زده است. ایران دولت ترامپ و اقدامات او را مقصر اصلی وضعیت ایجاد شده میداند. ایران معتقد است که توقیف نفتکش آن کشور در ارتباط با فشار و تلاشهای گسترده تندروهای اطراف ترامپ برای اعمال فشار علیه ایران بوده است.
این روزنامه در ادامه می نویسد: "اتحادیه اروپا تلاش کرده تا برجام را حفظ کند. با این حال، تحت محاصره امریکا و عدم دریافت امتیاز قابل ملاحظه از برجام از سوی اتحادیه اروپا به تهران، ایران تصمیم گرفته تا پاسخ دهد و کاری کند که جامعه بینالمللی درد را احساس کند. با این حال اگر ایران به اقدامات اینچنینی بیشتر روی آورد ممکن است امریکا و اروپاییها را تحریک کند و باعث افزایش هماهنگی میان آنان شود.
گاردین افزوده است: "جرمی هانت" وزیر خارجه بریتانیا نیز نسبت به عواقب جدی این موضوع هشدار داده است. مهم است که در برهه زمانی فعلی پاسخ بریتانیا حساب شده باشد و از همراهی با واشنگتن برای فشار بر ایران خودداری ورزد. بحث در مورد تحریم ایران از سوی بریتانیا و مصادره اموال و داراییهای ایران در لندن نیز تلاشهای اروپا برای حفظ برجام را در معرض خطر قرار میدهد. به جای توقیف نفتکشها و تشدید بحران هستهای، مذاکرات دوجانبه مستقیم میان دو کشور در مورد نفتکشها میتواند نتیجهبخش باشد. این موضوع به نخستوزیر تازه بریتانیا نیز اجازه خواهد داد نقش بیشتری در تلاش برای نجات برجام ایفا کند. بریتانیا میتواند در دوران پس از خروج از اتحادیه اروپا به عنوان پلی میان آن اتحادیه و امریکا به ایفای نقش بپردازد".
کوتاه تر می شود .
چهل سال پول کش ها جیب های مردم قابل کنترل نیستند .
تکنیسین های ارزان مثل اروپا و امریکا را در ایران تعطیل کردند .
چرا ایران چند برابر امریکا یا اروپا دکتر دندان
گران قیمت دارد .
اغلب کشورها دکتر دندان برای پژوهش تربیت میکنند
کی عاقلانه میداند یک باز نشسته بابت نیم ساعت کار روی دندانش هشت هزار پرداخت کند .
کی عاقلانه میداند یک پنچ سال هند رفته با عنوان دندان پزشک حداقل سیصد میلیون جیب نیازمند درمان را خالی کند .
از بنگلادش یا هند برای رقابت دندانپزشک وارد کنند . هزینه درمان دندان مردم هشتاد در صد پایین میاید .