کد خبر: ۶۰۱۲۱۵
تعداد نظرات: ۷ نظر
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۹

شرایط بخشودگی جرایم بدهکاران بانکی تعیین شد+جزئیات

نمایندگان مجلس طرح تسهیل تسویه بدهی بدهکاران غیرجاری شبکه بانکی کشور را تصویب کردند.
آفتاب‌‌نیوز :

ماده واحده طرح تسهیل تسویه بدهی بدهکاران غیرجاری شبکه بانکی کشور با 166 رأی موافق و 2 رأی مخالف و 6 رأی شرایط بخشودگی جرایم بدهکاران بانکی تعیین شدممتنع از 205 نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رسید.

بر همین اساس، به منظور حمایت از رونق تولید و تسهیل تسویه بدهی غیرجاری دریافت‌کنندگان تسهیلات ریالی از بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی، چنانچه تسهیلات‌گیرندگانی که تمام یا بخشی از بدهی سررسیدشده خود را تا پایان سال 1397 پرداخت نکرده‌اند، مانده بدهی خود را مطابق ضوابط این ماده واحده محاسبه شده، حداکثر تا پایان بهمن ماه 1398 نقدا تسویه نمایند، کلیه بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی موظف هستند حسب تقاضای تسهیلات‌گیرنده، در محاصره مانده بدهی وی به ترتیب ذیل عمل نمایند:

۱- ملاک محاسبه بدهی متقاضیان مشمول این قانون قرارداد اولیه است در صورتی که قرارداد اولیه یک یا چند نوبت از طرقی مانند انعقاد توافق نامه، قرار داد جدید و یا اعطای تسهیلات جایگزین امهال شده باشد آخرین قرارداد و یا توافق نامه قبل از تاریخ ۱/۱/ ۱۳۹۳ «قرارداد ملاک محاسبه» تلقی و محاسبه مانده بدهی مشتری بر اساس آن انجام می‌شود.

تبصره: در خصوص دیون مربوط به تسهیلات اعطایی بعد از تاریخ ۱/۱/ ۱۳۹۳ ملاک محاسبه بر اساس این قانون اولین قرارداد بعد از تاریخ یاد شده می‌باشد.

۲- در صورتی که تسهیلات گیرنده بدهی خود را تا پایان بهمن ماه سال ۹۸ تسویه کند مانده بدهی وی به ترتیب زیر محاسبه می‌شود.

۱-۲ کل مبلغ بدهی ( اصل و سود قبل و بعد از سررسید ) که تسهیلات گیرنده به موجب « قرارداد ملاک محاسبه» تا تاریخ تسویه باید پرداخت نماید محاسبه می‌شود. بانک یا موسسه اعتباری غیر بانکی موظف است در محاسبه این مبلغ از فرمول ابلاغی بانک مرکزی و نرخ سود ساده و غیر مرکب مندرج در « قرارداد ملاک محاسبه» بدون لحاظ جریمه استفاده کند و پرداخت‌های مشتری و زمان‌ آنها را لحاظ کند.

۲-۲ وجوه پرداختی مشتری بعد از تاریخ « قرارداد ملاک محاسبه » حسب مورد بر اساس ضوابط ابلاغی بانک مرکزی از بدهی جزء (۱-۲) این بند کسر می‌شود. باقی مانده بدهی تسهیلات گیرنده است که برای استفاده از مزایای این قانون باید تا پایان بهمن ماه سال ۹۸ به بانک یا موسسه اعتباری غیر بانکی پرداخت کند. در صورت مازاد پرداختی توسط مشتری بانک مکلف است نسبت به استرداد مبالغ دریافتی مازاد پرداختی اقدام کند.

۳- سقف مجاز برای برخورداری از مزایای این ماده واحده برای هر شخص حقوقی و حقیقی در کل شبکه بانکی به ترتیب ۲۰ میلیارد ریال و ۵ میلیارد ریال ( اصل مندرج در « قرارداد ملاک محاسبه » ) تعیین می‌شود قراردادهایی که اصل آنها بیشتر از مبالغ یاد شده باشد مشمول این قانون نخواهد بود.

۴- تسهیلاتی که بنا به نظر بانک مرکزی و در راستای ساماندهی بازار غیر متشکل پولی از موسسات غیر مجاز در حال تسویه به بانک‌ها و موسسات اعتباری غیر بانکی منتقل شده مشمول احکام این قانون بوده و در چارچوب ضوابط اجرایی که توسط بانک مرکزی تدوین خواهد شد تعیین تکلیف می‌شود.

۵- تسهیلات گیرندگان مشمول استفاده از ضوابط این قانون حداکثر تا پایان آبان ماه سال ۹۸ مهلت ارائه درخواست استفاده از مزایای این قانون را دارند و بانک یا موسسه اعتباری غیر بانکی مکلف است حداکثر ظرف ۲ ماه از زمان ارائه درخواست کسری مشتری مانده بدهی وی را به شیوه مذکور در اضلاع ( ۱-۲) و (۲-۲ ) بند دو ماده واحده محاسبه نموده و به وی اعلام کند.

تسهیلات گیرندگان موظف هستند حداکثر تا پایان بهمن ماه سال ۹۸ مانده بدهی را نقدا تسویه کنند.

۶- قراردادهای فروش و واگذاری دارایی‌های بانک یا موسسه اعتباری غیر بانکی و تسهیلات اعطایی ارزی اعم از منابع داخلی بانکها و موسسات اعتباری غیر بانکی و سایر منابع از شمول این قانون مستثنی هستند.

۷- بانکها و موسسات اعتباری غیر بانکی مجازند درصورتی که در نتیجه اجرای این بند متحمل زیان شوند بعد از تایید بانک مرکزی زیان مزبور را از سال ۹۹ به بعد به تدریج حداکثر ظرف مدت ۵ سال در صورت‌های مالی خود مستهلک نمایند.

۸- عدم اجرای این قانون توسط بانکها و موسسات اعتباری غیر بانکی استنکاف از قانون تلقی شده و با متخلفین مطابق ماده ۴۴ قانون پولی و بانکی کشور مصوب ۱۸/ ۴/ ۱۳۵۱ و با اصلاحات و الحاقات بعدی برخورد خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۷
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۹
1
2
من برا معدن وام گرفتم از بانک صنعت ومعدن با شرایط تحریم نتونستم کار کنم همه دارایی من رفت.حکم جلب من صادر شد.فراری شدم.بخشودگی جرایم هم یه شعار بود.این نیست حق من اینقد زحمت کشیدم.وام نگرفتم خونه بخرم الان بالا رفته باشه.چرا کسی به فکر ما نیست.بانک صنعت ومعدن دریاب.
Shahram
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
1
1
چرا الکی به مردم دروغ میگن والا دروغه من رفتم واسه تسویه گفتم کل اصل وام رو میدم گفتند بخشنامه دروغه
م ر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۷
0
2
منم ۶۰۰۰۰۰۰بدهکارم رفتم بانک ملت میگم چرته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
0
1
اگه بانکها نزول نگیرن خدا این همه غضب نمیفرسته برامون ربا جنگ با خداست مسلمانان
پویا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۵
0
1
مسئول محترم سایت آفتاب، قبل از اینکه خبری رو نشر بدی، اول در مورد راست و دروغش تحقیق کن. بعد نشر بده.
سپاس از جنابعالی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
0
1
چراموسسه های اعتباری بخشنامه رو اجرا نمیکنن چرا مردم وسرکار را میزارین ....
حمدله اسکندرنزاد ایلخچی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
0
1
به مبلغ یکصد میلیارد ریال از بانک مهر اقتصاد دریافت نمودم و مبلغ دو میلیاردویکصدوهفتادهزارریال پرداخت کرده
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین