آفتابنیوز : آفتاب: دكتر «مصطفی معین» کاندیدای اصلاحطلبان پیشرو در نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، خط قرمزهای اصلاحطلبان برای شرکت در انتخابات مجلس هشتم را «بیتفاوتی نسبت به سرنوشت مردم و حق انتخاب آنها به صورتی آگاهانه و آزاد» دانست و تاكید کرد: جداشدن از مردم تنها سقوط و انحطاط را در پی دارد.
به گزارش خبرنگار سیاسی آفتاب، وی که در دیداری به مناسبت آغاز سال 1386 با خبرنگاران برخی رسانههای گروهی گفتوگو میکرد، افزود: نقد عملكرد گذشته، نقد علمی انتخابات و بررسی نقاط قوت و ضعف باید از دیگر اولویتهای اصلاحطلبان باشد.
وزیر اسبق علوم، تحقیقات و فنآوری ادامه داد: ما كه خود را اصلاحطلب میدانیم باید ببینیم تا چه حد اصلاحطلبانه عمل و از فرصتها در جهت رفع مشكلات جامعه و پیشرفت كشور استفاده كردهایم. آنهایی كه خود را اصولگرا نامیدهاند نیز باید ببینند عملكردشان چگونه بوده است؛ چه در زمان دولت اصلاحات و چه در دولت جدید.
وی با تاكید بر حضور نخبگان در عرصه اطلاعرسانی و وظیفه آگاهی دادن به مردم گفت: نخبگان و دانشگاهیان ما از گروههایی هستند كه میتوانند در زمینه آگاهكردن مردم نسبت به عملكردها و به ویژه در عرصه انتخابات نقش اساسی ایفا كنند.
معین با انتقاد از اینكه فعالیت برخی احزاب تنها در شب انتخابات پررنگتر میشود، گفت: واقعیت این است كه احزاب ما در نزدیكی شب انتخابات فعال میشوند و عملكردشان مانند دانشجویی است كه شب امتحان درسهایش انباشته شده است.
کاندیدای اصلاحطلبان در نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه گفتههای خود یكی از مشكلات عمدهی نخبگان و روشنفكران را كمی ارتباط با مردم خواند و گفت: سیاست به معنای اداره درست امور جامعه، رفع تبعیض و بیعدالتی و محرومیت و خدمت صادقانه به مردم است. باید ببینیم تا چه حد به این اصول در مسوولیت خود پایبند بودهایم.
معین با استقبال از ائتلاف اصلاحطلبان در انتخابات شوراها، افزود: ما به دنبال انقلاب نیستیم اما در مسیر اصلاحات نیز نیازمند نقد گذشته و برداشتن گامهایی به جلو هستیم و این امر مستلزم آگاهی بیشتر جامعه از شرایط كشور خود و جهانی است كه در آن زندگی میكند.
وی همچنین در ارتباط با «احتمال کاندیداتوری خود در انتخابات مجلس هشتم» گفت: ما نباید به انتخابات به عنوان یك هدف كوتاه مدت بنگریم. به اعتقاد من در كار سیاسی باید بین هدف و وسیله تفكیك قائل شد. هدف واقعی در كار سیاسی و از جمله انتخابات، دفاع از حقوق اساسی مردم مانند برخورداری از منزلت، زندگی آبرومندانه، اشتغال و معیشت مناسب و نیز حق انتخاب سرنوشت است تا از این طریق زمینه تقویت دموكراسی و حقوق شهروندی و توسعه و پیشرفت كشور حاصل شود.
مؤسس جبهه دموکراسی و حقوق بشر، انتخابات و شركت در آن وسیلهای برای رسیدن به این هدف دانست و گفت: وظیفه ما ایجاب میكند تا با ارائه معیار و شناخت لازم، مسیر انتخاب آزاد و آگاهانه برای انتخاب افراد شایسته را فراهم كنیم؛ بنابراین شركت در انتخابات به هر كیفیت و به هر روشی توجیه ندارد.
وی شروط شرکت در انتخابات را «تضمین سلامت و آزادی انتخابات و عدم تبعیض در استفاده كاندیداها از تریبونها و امكانات عمومی» بیان کرد و ادامه داد: بنابراین شایسته نیست در هر شرایطی اعلام حضور كرد، به عنوان مثال در انتخابات شوراها میشد درباره این تضمینها با مسوولان و جامعه به بحث و گفتوگو نشست و از حقوق شهروندان دفاع كرد.
کاندیدای اصلاحطلبان در انتخابات گذشته ریاست جمهوری، در بخش دیگری از سخنانش از شایعاتی مبنی بر ادغام آموزش و پرورش و آموزش عالی انتقاد كرد و احتمال تحقق چنین امری را فاجعهبار خواند.
وی با محكومكردن برخی برخوردها با دانشجویان، فعالیت سیاسی، اجتماعی و صنفی دانشجویان را در كنار تحصیل و فعالیت علمی از حقوق طبیعی آنان دانست كه موجب رشد شخصیت اجتماعی دانشجو و تعهد، پویایی و زنده بودن فضای دانشگاه و جامعه میشود.
معین خاطرنشان كرد: متاسفانه سوء تدبیر و نگرشهای مبتنی بر سوءظن در شرایط جدید به حدی رسیده است كه برخی یك اعتراض صنفی را چه از ناحیه دانشجویان باشد یا دیگران تحمل نمیكنند؛ در حالی كه این گونه برخوردها تشتت بیشتر و تضعیف منافع ملی را به دنبال دارد؛ چرا كه شادابی دانشگاه و دانشجو و معلم و دانشآموز زمینهساز ایجاد رضایتمندی و اعتماد بیشتر نخبگان و مردم به حاكمیت و اقتدار كشور میشود.