سومین دوره نمایشگاه ملی و جشنواره کافه مقصد گردشگری شهری از سوم تا هشتم شهریور ماه در کاخ سعدآباد برگزار میشود. پیرو برگزاری این جشنواره یک نشست پیش از ظهر روز سهشنبه (اول مرداد ماه) در باغ موزه قصر برگزار شد.
در این نشست حمید شاهینپور مسئول برگزاری جشنواره گفت: در این دوره از جشنواره به موضوع آشپزی حرفه ای کافه ها و صنایع مرتبط، تولیدکنندگان مواد، انواع شربت ها، میزبانی، معماری کافه ها و ... توجه شده است.
شاهینپور با اعلام اینکه در سه سال اخیر خانههای ارزشمند زیادی به کافه تبدیل شدهاند که در معرض تخریب قرار داشتند بیان کرد: 121 خانه و بنای ارزشمند در تهران به کافه تبدیل شده اند که اتفاق خوبی در نگهداری از این بناهاست.
وی افزود: کافهها اولین صنفی بودند که ثبت شدند. اولین قانونی که مصوب شد، طرز بنای کافه بود ولی اکنون بعد از ۹۱ سال کافهها دیگر صنف نیستند بلکه زیر نظر اتحادیه آبمیوه و بستنی کار میکنند. یکی از معضلات نداشتن صنف رها بودن قیمت هاست.
وی گفت: در راستای فعالیتهای صنعت کافه، مسابقات باریستا و قهوهنگاری لتهآرت برگزار شد. ما در جشنواره کافه مقصد گردشگری، مسابقات عکاسی حرفهای کافه، آشپزی، خدمات پذیرایی و ... را داریم. متأسفانه در حوزه خدمات پذیرایی و گردشگری، توجه کمی به امر میزبانی دیده شده است. ما قصد داریم در این جشنواره به بهبود خدمات میزبانی بپردازیم.
مسئول برگزاری جشنواره کافه مقصد گردشگری افزود: در برخی از مراکز مشاهده شده که غیرمحترمانه و غیرحرفهای از میهمان پذیرایی میشود این در شرایطی است که میزبانی شاخصه مهم ایرانیها است. معمولا بیشترین ریزش مشتری ها یک کافه به دلیل رفتار بد میزبان است. ما میخواهیم با برگزاری این جشنواره، برای جلوگیری از این اقدامات، نهضتی را به وجود آوریم و به این سمت برویم که موضوع میزبانی در مرکز خدمات پذیرایی رعایت شود.
حضور صد ون کافه در کاخ سعدآباد
شاهین پور همچنین درباره ون کافه ها نیز گفت: در این دوره از جشنواره یکصد خودروی سیار یا همان ون کافه نیز به کاخ سعدآباد می آیند.
وی افزود: امسال در توافقی با سازمان صدا و سیما، یک برنامه تلویزیونی نیز درباره کافه «خوب» تولید میشود. در این برنامه تلویزیونی، اینبار داورها به کافهها سر میزنند و در نهایت ۳۰ کافه انتخاب خواهد شد.
در ادامه این برنامه پرهام جانفشان مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران نیز گفت: زمانی که گردشگر به کافه میرود، می خواهد در بخشی از اوقات روزانه خود، یک شادابی و نشاطی را داشته باشد. در دنیا استارتآپها و اتفاقات بزرگ در محیطهای کافهای رخ داده است بنابراین کافه ها محل گفتگوی افراد و خلق اتفاقات مهم بوده است.
وی ادامه داد: شعار «تهران قدیم به مثابه یک موزه» در تورهای تهرانگردی که جوانان زیادی از آنها استقبال میکنند، تحقق پیدا کرده است. این نوع جشنوارهها کمک میکنند که چنین مکانهایی به عنوان مقاصد گردشگری رونق داشته باشند.
در ادامه مهدی سیف رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران نیز گفت: ایرانیها به مهماننوازی معروف هستند اما باید دید اگر این مهماننوازی به عنوان یک شغل محسوب شود، آیا باز هم ما را به عنوان مهماننواز خواهند شناخت یا خیر. توجه به این مقوله، نکتهای است که امسال در جشنواره به آن پرداخته میشود.