آفتابنیوز : آفتاب: محمود فرشیدی را شاید بتوان یکی از پرحاشیهترین وزرای دولت نهم نامید. وزیر آموزش و پرورش دولت احمدینژاد تا کنون چندین مرتبه در آستانه استیضاح قرار گرفته، و اکنون نیز جمع کثیری از نمایندگان مجلس عزم خویش را برای برکناری وی جزم کردهاند. اما حمایت بی چون و چرای رئیس جمهور در کنار رایزنیهای برخی چهرههای با نفوذ مجلس هفتم سبب شده که برخی ناظران نسبت به امکان به نتیجه رسیدن این استضاح خوشبین نباشند.
برخی از ساکنین بهارستان، اینک با مشاهده اعتراضات گسترده و نارضایتی معلمان و همچنین سوالات موهن آزمون ضمن خدمت فرهنگیان، به این نتیجه رسیدهاند که فرشیدی از لحاظ مدیریت نقطه ضعفهای بسیاری دارد و آنان با علم به این موضوع خواهان برکناری وی از سمت وزارت آموزش و پرورش هستند.
این در حالی است که چندی پیش رسانهها از دیدار احتمالی فرشیدی با امضاکنندگان طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش در دفتر محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس خبر دادند. یکی از نمایندگان حامی استیضاح نیز به خبرنگار آفتاب گفت که توضیحات مهم فرشیدی او را قانع کرده است. با این وصف به نظر میرسد فرشیدی پس از کوششهای مستمر و بیفایده فرستادگان خویش، این بار خود برای راضی کردن استیضاح کنندگان به بازپس گیری امضاها، دست به کار شده است.
در همین خصوص
«داریوش قنبری» یکی از طراحان اصلی این استیضاح به خبرنگار سیاسی آفتاب گفت: قرار بود سهشنبه، دیدار ما با آقای فرشیدی انجام گیرد اما به دلیل عدم حضور استیضاحکنندگان این دیدار لغو شد و آقای باهنر آن را به چهارشنبه موکول کرد اما باز هم هیچ یک از امضاکنندگان در دفتر ایشان حاضر نشدند.
داریوش قنبری در ارتباط با پیشبینی آن چه که قرار بود در جلسه مذکور مطرح شود گفت: احتمالا فرشیدی از نمایندگان درخواست میکرد که امضای خویش را پس بگیرند و سعی میکرد که به طرق مختلف آنان را از استیضاح منصرف کند، اما ما ایشان را به عنوان یک مدیر ضعیف میشناسیم و همچنان بر استیضاح وی اصرار داریم.
وی ضمن بیان این که فشارها جهت بازپسگیری امضاهای استیضاح کنندگان شدت گرفته است گفت: نمایندهای از وزارت آموزش و پرورش به مجلس آمده بود و وعده امتیازاتی در حوزه انتخابیه نمایندگان استیضاح کننده، میداد. این فرد به امضاکنندگان میگفت که گزینههایتان را برای مدیریتهای آموزش و پرورش اعلام کنید تا فرشیدی آن پستها را واگذار نمایند اما با عدم اعتنای نمایندگان مواجه شد.
قنبری افزود: آن فرد به نمایندگان میگفت که شما به رأی فرهیختگان نیاز دارید و اگر فرشیدی را استیضاح کنید رأی آنان را از دست میدهید. در صورتی که طرفداران فرشیدی انگشتشمار هستند و غیر از چند مدیر که در جاهای مختلف کشور گمارده شده وی دیگر طرفداری ندارد.
وی با بیان این که چهارشنبه، امضاکنندگان طرح با هیأت رئیسه اتمام حجت کردند، افزود: [...] یکی از اعضای هیات رئیسه به ما گفت حالا که این قدر بر استیضاح اصرار دارید، اعلام وصول آن را به اولین جلسه پس از تعطیلات ماهانه مجلس موکول کنید و ما نیز آخرین فرصت را به هیأت رئیسه دادیم تا طبق آییننامه طرح را در اولین جلسه پس از تعطیلات اعلام وصول کنند. این اتمام حجت است و هیأت رئیسه در صورتی که استیضاح را اعلام وصول نکند با اقدامات بعدی ما روبرو خواهد شد.
نماینده مردم ایلام با تاکید بر این که هیأت رئیسه قول داده بود، استیضاح در روز چهارشنبه اعلام وصول شود گفت: با وجود وعدههای هیأت رئیسه، روز چهارشنبه نیز طرح را اعلام وصول نکردند و دلیلشان هم این است که در آستانه هفته معلم هستیم و نباید کام معلمان را در این هفته تلخ نمود در صورتی که فرهنگیان کشور نشان دادند که از عملکرد فرشیدی ناراضی هستند.
قنبری در حالی خبر از عدم حضور استیضاحکنندگان در جلسه مذکور میدهد که
«محمد رضا باهنر» نایب رییس مجلس از دیدار و مذاکره فرشیدی با امضا کنندگان طرح استیضاح سخن میگوید. وی به خبرنگار آفتاب گفت که تنها برخی از نمایندگان را به این جلسه دعوت نموده و فرشیدی توانسته آنان را راضی به باز پس گیری امضاها کند.
باهنر ادامه داد: نمایندگان قانع شدهاند که میتوان مسایل و مشکلات را بدون استیضاح حل کرد و آنان قول دادهاند که امضاهای خود را از پای طرح بردارند.
در همین حال
«هاجر تحریری» عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هفتم میگوید که نمایندگان موضوع استیضاح وزیر آموزش و پرورش را مسکوت گذاشتهاند.
وی در گفتوگو با خبرنگار آفتاب درباره نتایج جلسه نمایندگان با محمود فرشیدی گفت: قرار شد وی گزارشی از عملکرد خود و مجموعه تحت مدیریتش و برنامههای آینده ارایه کند. در این جلسه ایشان مطالبی را مطرح کردند که بنده و سایر نمایندگان تا به حال از ایشان نشنیده بودیم.
نمایندده مردم رشت افزود: آقای وزیر میگفت که سیاست ما تا به حال این بوده که کار کنیم و حرف نزنیم اما حالا که در معرض اتهام قرار گرفتهایم حرف میزنیم. سخنان ایشان به نظرم خوب بود و ایشان ضمن دستهبندی عملکرد گذشته و حال و آینده به نمونههایی اشاره کردند.
این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات درباره موضوع استیضاح فرشیدی اظهار داشت: بحث استیضاح تا آنجا که من میدانم فعلا مسکوت گذاشته شده. وزیر قولهایی داده که ایرادات را برطرف کند.
تحریری در پایان گفت: برخی نمایندگان تصمیم به پس گرفتن امضاهای خود در استیضاح گرفتهاند و بحث استیضاح وزیر آموزش و پرورش فعلا منتفی و مسکوت است.
به این ترتیب به نظر میرسد استیضاحی که هفته پیش قطعی تلقی و تمام امضاکنندگان آن معتقد بودند که احمدینژاد باید به فکر معرفی وزیری دیگر باشد اکنون در هالهای از ابهام فرو رفته است!