آفتابنیوز : آفتاب: غلامحسین کرباسچی، شهردار سابق تهران، به مناسبت آغاز به کار دور سوم شورای شهر تهران، در نامهای سرگشاده به مهدی چمران رئیس دومین شورا و منتخب شورای سوم تهران، خواستار مطالعه نحوه اداره شوراها از سوی اعضای این نهاد شد.
کرباسچی در این نامه میگوید: تمسک به انگارههای دولتگرا، شوراها را از کارکرد واقعی یعنی مشارکت موثر مردم در کارها، دور میکند. بر این اساس از شما و سایر دوستان در شورای سوم تهران این است که در یک دوره شش ماهه مطالعه و نحوه اداره شوراها را در دستور کار قرار دهید.
شهردار اسبق تهران، ساز و کارهای اجرایی، رابطه شورا و انجمن شهر با حکومت مرکزی، نحوه تعیین مدیریتهای شهری، نحوه ارتباط با مردم و ساکنان محلهها، نحوه برنامهریزی و تعیین اولویتها، چگونگی دریافت عوارض و تعیین آنها و بررسی مجموعه ساز و کارهای اجرایی، اداری، برنامهریزی لازم برای رشد و توسعه شهر در پستهای مختلف، را از موضوعات مطالعه و نحوه اداره شوراها بیان نموده است.
وی در ادامه این نامه میگوید: در این چهار سال شما رئیس شورای شهر بودید، بعد از آن همه ماجرا که در شورای اول گذشت: شورایی که عموما دوستان شما با آن موافق نبودند و بعد هم یکی از اعضایش به تیر غیب گرفتار شد، دیگری به زندان افتاد و سومی آلتدست القاء تفرقه و به هم ریختگی تا سرحد انحلال شورا شد و آن ماجرا پدید آمد که همه به یاد داریم و شورایی با رأی حداکثری در دوره اول به شورایی با رأی حداقلی در دوره دوم تبدیل شد و شما نهایتا رئیس شورا شدید.
کرباسچی خطاب به چمران ادامه داد: اگر این شورا نبود با همه هزینه و امکاناتی که از شهرداری و شهروندان به خود اختصاص داد، چه اتفاقی میافتاد یا کدام بخش از امور شهر مختل میشد؟ خدمات و نظافت شهری، طرحها و پروژههای عمرانی،امور فرهنگی و اجتماعی، شهرسازی و ساخت و ساز مردم، امور اداری و مالی، واقعا کدام یک مختلف میشد یا بدتر انجام میگشت؟ آثار وجودی این شورا در اداره شهری چه بوده است؟ آیا پیش از این که شورا با تمام این سر و صداها و هیاهو و هزینه نبود این امور انجام نمیشد و...
وی با بیان این که «این نامه، نامهای دوستانه است» ادامه داد: واقعا باید این تشکیلات جدید اثر وجودی خود را به صورت جدی و غیرتبلیغاتی، بررسی کند و دست کم در کار تهران مداخله کند که سمبل آن چه در کل کشور با این همه افراد و هزینه رفت و آمد هیاهو اتفاق افتاده است. باید این پدیده تا نگاهی کارشناسی و زیربنایی و فارغ از کلیگوییهای متداول مطالعه شود.