آفتابنیوز : 
هیچ کسی چون رایس واژه توتالیتر را آنقدر به راحتی استفاده نمی کند چرا که معنای آن وارد تمامی زمینه های زندگی و انتخابات نیز می شود ، انتخاباتی که نتایج آن از پیش معلوم است و وجود هرگونه نارضایتی و به چالش طلبیدن سنت ها تحمل ناپذیر می نماید.
در این مقطع بهتر است که آمریکاآخرین انتخابات عراق را به خاطر بیاورند که در آن صدام با 99 در صد آراء در مقام خود باقی ماند!
مقامات واشنگتن به راحتی واژه هایی چون شرارت و توتالیتر را در مورد ایران بر زبان می آوردند ولی هیچ گاه آن را با واقعیت موجود در ایران مطابقت نمی دهند. در حالی که در همین ایران به اصلاح "تو تالیتر" می توان در تاکسی کنار پنج نفر دیگر نشست که همه با هم غریبه هستند ولی به آسانی از عملکرد مدیران دولتی انتقاد می کنند.
هم چنین از ایران با عنوان "دیکتاتوری مذهبی نام می برند با وجود اینکه رمان هایی با مضامین استفاده از مواد مخدر و یا دو جنسیتی بازار کتاب ایران یافت می شوند.
از همه اینها مهم تر این است که هیچ یک از ایرانی ها از اینکه چه کسی انتخاب خواهد شد مطمئن نیستند در حالی که در انتخابات ماه نوامبر امریکا وضعیت بدین گونه نبود. پس مسلما ایران حکومتی توتالیتر ندارد، شاید به گفته مقامات اروپایی در اوایل دوره خاتمی، ایران نوعی دموکراسی در حال ظهور دارد ولی به کار بردن آن نیز به راحتی نباید باشد.
اینطور به نظر می رسد که در ایران سران دولت می دانند چه باید بکنند چنانکه در شادی شبانه پس از فوتبال هیچ کس به رفتار و حرکات مردم کاری نداشت وآنها اجازه یافتند تا پاسی از شب گذشته به شادی و سرور بپردازند ولی برخی ادعا می کنند که پس از انتخابات اوضاع دوباره سخت تر خواهد شد. به هر حال این صحنه های شادی فراموش نخواهند شد و هر کس که انتخاب شود مطمئنا تکامل ایرانی با او ادامه خواهد یافت.
بوش در سخنرانی خود خطاب به ایرانیان اعلام داشت: هرگاه شما برای آزادی خود اقدام کنید، امریکا در کنار شما خواهد ایستاد. اما باید دانست که ایران همین میزان از دموکراسی را نه به علت وجود بیگانگان بلکه به رغم وجود آنها بدینشکل به دست آورده است. دموکراسی از آن بوش نیست که آن را به ایران عطا کند بلکه ایرانیان هستند که باید آنرا به دست آورند.