در ادامه این گزارش آمده است: اگرچه دولت سیاستهایی درجهت کنترل اقلام ضروری خوراکی خانوار مثل نان ،شکرو... داشته است اما اگرکاهش هزینه را درجایی که خانوار بیشترین هزینه را برای تهیه آن میپردازد، انجام ندهد کنترل اقلام خوراکی تاثیرچندانی درحفظ وافزایش قدرت خرید خانوارها نخواهد داشت.
از ویژگیهای دیگر بخش مسکن، توان ایجاد بالای اشتغال و به تبع آن افزایش درآمد درمقایسه با سایربخشهای اقتصادی کشور است به طوریکه این بخش میتواند با سرانه پایین ( 8 میلیون تومان ) یک شغل مستقیم ایجاد کند.
این گزارش میافزاید: آنچه که دراین مورد ضروری به نظر می رسد این است که در حدود 40 درصد ازشاغلین دراین بخش را جوانان 15 تا 29 سال تشکیل می دهند که عمدتا از مهارت های تخصصی خاص، بهره ای ندارند، لذا با رونق در این بخش میتوان علاوه برافزایش ظرفیت اشتغال در کشور، جوانان بی کاررا در نقاط مختلف کشور با کمترین هزینه وارد بازار کار کرد.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: کشورما اکنون با کمبود 5/2 میلیون واحد مسکونی روبرو است، این در حالی است که بیش از 40 هزار هکتار بافت فرسوده بدون احتساب حاشیه نشینی در کشور شناسایی شده است. همچنین سالانه به طور متوسط حدود 700 هزار متقاضی جدید ناشی از ازدواج جوانان به تقاضایهای موجود افزوده میشود و پیش بینیها حاکی است که آمار متقاضیان جدید مسکن تا سال 1390 سالانه به 930 هزار زوج خواهد رسید.
این گزارش در پایان تاکید میکند: براساس برآوردها صورت گرفته و به منظور کنترل وضع موجود باید تا 10 سال آینده، سالانه حداقل دو میلیون و 400 هزار واحد مسکونی ساخته شود که با احتساب ساخت سالانه 700 هزار واحد مسکونی، کشور سالانه با کمبود یک میلیون و 700 هزار واحد مسکونی مواجه است.