درحالی که که بسیاری از کاربران تصور میکردند هوآوی قصد دارد سیستم عامل جدید خود را جایگزین اندروید کند، اولین محصولی که با این سیستم عامل راهی بازار میشود، یک تلویزیون هوشمند 5G است. هوآوی اعلام کرده که کار با اندروید را به عنوان سیستمعامل اصلی گوشیهای هوشمند خود ادامه خواهد داد.
شاید از دید اشخاص بیرون از کمپانی HUAWEI، اعلام محدودیت برای لایسنسهای اندروید گوشیهای هوآوی عجیب بود؛ ولی این شرکت نشان داد از قبل به فکر این مشکل بوده و از مدتها پیش مدیران هوآوی دنبال راهکار جایگزین بودند و برنامههای لازم برای شرایط فوق را تنظیم کردهاند.
این پشتوانه قوی باعث شد که در آن بازه زمانی حساس، هوآوی برنامهای که چند سال در حال توسعه و پیشبردش بود را همگانی و اعلام کند که در حال توسعه سیستمعاملی اختصاصی است.
پس از بررسی شرایط از سوی ایالات متحده درباره ابعاد مختلف تحریم و توافق دولتهای چین و آمریکا، از میزان تنشها کاسته شده و محدودیت برای هوآوی در استفاده از اندروید برداشته شد. اما هوآوی از توسعه سیستم عامل اختصاصی برای استفاده در ابزارهای هوشمند خود، منصرف نشده است.
برند جدیدی که هوآوی برای سیستم عامل خود ثبت کرده «هارمونی» نام دارد. این برند برخلاف آنچه در مورد هانگمنگ یا Ark OS تصور میکردیم، اولین میزبان خود را از میان گروه دیگری به جز گوشیهای هوشمند انتخاب کرده و به سراغ تلویزیونهای هوشمند رفته است که میتواند القا کننده پیامی با این مضمون باشد که هوآوی برنامههای بسیار گستردهتری از یک جایگزین برای سیستم عامل موبایل دارد. اما این برنامه چیست و چه زمانی میتوان به صورت کامل با آن آشنا شد؟
هر چند که پاسخ روشن این سوال، فقط با گذر زمان مشخص میشود، ولی مصاحبههای مدیران ارشد هوآوی نکاتی را روشن کردهاند که در ادامه آنها را مرور میکنیم.
اولین نکته جالب توجه این است که هانگمِنگ، هارمونی، آرک یا هر نامی که هوآوی انتخاب کند، به احتمال زیاد یک سیستمعامل است و طبق توضیحات ثبت شده برای آنها این سیستمعامل قابلیت استفاده بر روی موبایل، انواع کامپیوترها (مانند لپتاپ)، تجهیزات اینترنت اشیا (IoT) و صد البته تلویزیون هوشمند و تجهیزات خانگی را نیز دارد.
موضوع دوم بهرهگیری هوآوی از مزایای اندروید و در عین حال توسعه سیستمعامل اختصاصی خود است. در همین رابطه یکی از مدیران هوآوی در مصاحبهای اعلام کرده که هانگمنگ یا Ark OS جایگزینی برای اندروید نخواهد بود و این شرکت قصد دارد از آن در حوزههای دیگر استفاده کند.
در حال حاضر که هوآوی مشکلات تحریم را پشت سر گذاشته، قصد دارد مانند گذشته از سیستم عامل اندروید روی گوشیهای خود استفاده کند و در عین حال با توسعه سیستمعامل رزرو خود و تست عملکرد آن را روی دستگاههایی با حساسیت کمتر، مانند تجهیزات اینترنت اشیا یا تلویزیونهای هوشمند، به تدریج و در صورت نیاز، سیستم عامل خود را به دنیای گوشیهای هوشمند نیز بیاورد.
شرکتهای رقیب نیز چند سال پیش سعی کردند با توسعه سیستمعاملهایی نظیر تایزن، از آنها برای روز مبادا استفاده کنند. اما در این بین هوآوی یک برگ برنده در دست دارد و آن عدم وابستگی زیاد به شرکتهای دیگر در بخشهای سختافزاری است.
در واقع هوآوی به عنوان یکی از بزرگترین بازیگران صنعت تولید تراشه و تجهیزات مخابراتی دنیا میتواند با فراغ بال بیشتری به توسعه سیستمعامل اختصاصی خود بپردازد و همچنان کاربران مثل گذشته میتوانند از اندروید و اکوسیستم جذاب آن روی گوشیهای هوآوی استفاده کنند.