آفتابنیوز : آفتاب- هنگامه منهاجی: مدتی است که دو تیم پرطرفدار فوتبال ایران دستخوش بازیهای سیاسی شده و به شکلی بیسابقه مورد توجه دولتمردان قرار گرفتهاند.
باشگاه استقلال در چند ماه اخیر بدون مدیر عامل و هیات مدیره تنها توسط یک سرپرست اداره میشود و باشگاه پرسپولیس نیز روز یکشنبه شاهد استعفای مدیرعامل ورزشی و فعال خود در اعتراض به ترکیب جدید هیات مدیره باشگاه بود.
پیشبینی میشود «کاشانی» از اعضای شورای شهر تهران که در جریان انتخابات از حامیان قالیباف بود و سپس بتدریج به سمت احمدینژاد مایل شد، جانشین «محمدحسن انصاریفر» شود. اتفاقی که در جریان تازهترین بازی پرسپولیس، واکنش شدید هواداران این تیم در استادیوم آزادی را در پی داشت.
این در حالی است که گفته میشود حامیان دولت در معاملهای که با تعدادی از اعضای شورای شهر تهران داشتهاند، توافق کردهاند آنها را به مدیریت باشگاه پرسپولیس برسانند و در مقابل، تنها از آنها یک «نه کوچک» برای عدم حضور قالیباف در شهرداری تهران را خواستهاند.
این اتفاقات پشتپرده سیاسی که البته خیلی زود هم برای اهالی ورزش آشکار شد، میتواند تبعات خطرناکی داشته باشد. نکتهای که اعضای کمیته تربیت بدنی مجلس هم به آن اشاره دارند و از اینرو، «محمد علیآبادی» معاون رییسجمهوری و رییسسازمان تربیت بدنی را مورد انتقاد قرار دادهاند.
خادم: باشگاهها باید توسط طرفدارانشان اداره شوند «امیررضا خادم» رئیس کمیته تربیتبدنی مجلس در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی آفتاب درخصوص برخوردهای صورت گرفته با دو باشگاه استقلال و پیروزی گفت: مجموعه سازمان تربیت بدنی باید کلان ورزش را رهبری کند و با نگاهی استراتژیک و دراز مدت اقداماتی را انجام دهد که اثرات محسوسی داشته باشد.
نماینده تهران افزود: باید هرچه سریعتر این دو باشگاه را به مردم و علاقمندان آن واگذار کنیم مانند پیشنهاد آقای پروین برای واگذاری باشگاه پرسپولیس به ایشان.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: حضور علاقمندان و طرفداران در این باشگاهها میتواند مسایل حاشیهای را در ورزش کاهش دهد.
خادم در عینحال از حضور سیاستمداران در حوزه ورزش دفاع کرد و توضیح داد: امروز در دنیای ورزش شاهدیم که چهرههای سیاسی و اقتصادی در فدراسیونهای ورزشی حضور دارند و تنها کشور ما این گونه نیست اما در تمام کشورها شائبه پیرامونی به حداقل میرسد تا مردم از حضور چنین چهرههای متاثر نشوند.
وی اظهار داشت: اگر مدیریت مردمی برای اداره این دو باشگاه وجود داشت حتی اگر نتیجه آن حضور چهرههای سیاسی در راس دو باشگاه بود، مشکلی به وجود نمیآمد؛ چون در آن صورت، مدیران سیاسی هم ناچار بودند در جهت اهداف مردمی باشگاه گام بردارند.
رئیس کمیته تربیت بدنی مجلس هشدار داد: هر چه تلاش تربیت بدنی برای عضویت چهرههای سیاسی در مدیریت این دو باشگاه بیشتر شود، حاشیهها نیز بیشتر خواهد شد.
خادم در پایان افزود: اتفاقات موردی در حیطه باشگاه و هیات مدیره داخلی باشگاه است که من قصد دخالت ندارم اما این سیاست کلی در تربیت بدنی دیر یا زود باید اتفاق بیفتد و باشگاههای ورزشی به دست طرفداران آنها سپرده شود.