پیشگیری از بروز بیماریها، همواره بر درمان اولویت دارد؛ سبک زندگی به حتم در ابتلا به بیماریهای مختلف تاثیر داشته و افراد میتوانند با تغییر بعضی از روشها و عادات بد، زمینه برخورداری از زندگی سالم را برای خود و خانواده فراهم کنند.
رئیس دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز در خصوص ابتلا به سنگ کلیه گفت: افزایش کلسیم، اگزالات و اوریک در ادرار، شانس ابتلا به سنگ کلیه بیشتر خواهد شد.
دکتر محمدحسن افتخاری که در یک کارگاه آموزشی سخن میگفت، افزود: با افزایش میزان کلسیم و اگزالات ادراری، شانس تشکیل سنگهای کلیوی بیشتر میشود؛ اسید اوریک ادرار هم میتواند هستهای باشد برای جمع شدن و تشکیل سنگهای اگزالات کلسیم.
او با بیان اینکه نکاتی وجود دارد که با رعایت آنها می توان شانس تشکیل سنگ های کلیوی را به کمترین میزان رساند، گفت: پروتئینهای حیوانی مقدار کلسیم اگزالات و اسید اوریک ادراری را افزایش می دهد، بنابراین با کاهش مصرف پروتئین های حیوانی می توان خطر تشکیل سنگ های کلیوی را کاهش داد .
این استاد دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز ادامه داد: مصرف بیشتر فیبرهای غذایی دفع ادراری کلسیم را کاهش می دهد و رژیم های غذایی حاوی چربی و نمک زیاد و میزان کم فیبر خطر تشکیل سنگ را افزایش می دهد .
افتخاری همچنین دریافت زیاد نوشیدنی های دارای کافئین را عامل افزایش دفع ادراری کلسیم بیان و با بیان اینکه نوشیدن مقادیر زیاد آب و سایر مایعات موجب افزایش حجم ادرار و کاهش غلظت مواد تشکیل دهنده سنگ می شود، گفت: هر فرد باید روزانه 2 لیتر مایعات بنوشد، ترجیحا آب و نوشیدنی فاقد کافئین.
این استاد دانشگاه ادامه داد: کاهش مصرف غذاهای دارای اگزالات بالا مانند لوبیا، شکلات، قهوه، جعفری، ریواس، هویج، کرفس، خیار، کریپ فروت، چای و بادام زمینی و مصرف ویتامین های گروه ب در کاهش خطر تشکیل سنگ، موثر است .